Kazuria Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Witajcie, bardzo rzadko się udzielam na Dogo ale tym razem naprawdę potrzebna jest pomoc, poniżej wklejam informacje od mojej koleżanki dotyczy zdarzenia które miało miejsce w Pruszkowie dn. 18.11.2010r o godz. 7:00 w Alejach Jerozolimskich. dziś..7:30.. w drodze do pracy do której miałam się nie spóźnić znalazłam psa.. siedziała taka bida przy drodze.. trzęsąca się kupka nieszczęścia.. gdy przewróciła się na bok i okazało się, że ma złamanie otwarte łapki.. sunię ok 7:00 potrącił samochód.. pojechał.. policja i straż miejska zareagowały dopiero 40 minut później po moim wymuszeniu pomocy od weterynarza.. nie zatrzymał się nikt ! przez 40 minut NIKT nie pomógł psu.. nikt nie zatrzymał się gdy siedziałam z nią przy alejach jerozolimskich przez które przejeżdzają tysiące samochodów.. nigdy nie słyszałam tak płaczącego zwierzęcia.. Aktualnie sunia przebywa w lecznicy w otrębusach.. ma poskładaną i pośrubowaną nogę.. ma tylko 10 dni na znalezienie domu.. choćby tymczasowego... inaczej z tą łapką pojedzie do schroniska [nie mojego] w którym po prostu zginie Jest bardzo grzeczna, ma maksymalnie dwa lata, nawet będąc w szoku mnie nie pogryzła..w tym miejscu błąkała się ponoć około tygodnia Proszę o dom dla niej.. choćby tymczasowy.. z mojej strony oferuję wszelaką pomoc w utrzymaniu i znalezieniu jej domu docelowego. Dziękuję za pomoc Ania wszystkim, którzy chcą wspomóc finansowo sunię podaję numer mojego 'zwierzakowego' konta . proszę o dopisek 'dla suni' Anna Panasz 89 1140 2004 0000 3302 4225 6017 ...Pieniądze będą potrzebne na dalsze leczenie czyli wyjęcie śrub z łapy. Sterylizacja,odrobaczanie,szczepienie teoretycznie powinno być robione na koszt gminy, ale nie wiem jak to będzie. Oczywiscie jedzonko itp Zawsze rozliczam się z pieniędzy, więc gdyby ktoś chciał fakturę /rachunek proszę walić śmiało Jeśli sunia trafi do domu, to pieniądze otrzyma dom, jeśli do schronu, to kupimy jej jedzenie i opłacimy weterynarza. wieeeeeeeeeeeelkie dzięki za pomoc !Kontakt w sprawie suni: Anna zadzwoń po 18:00 : 0507361647 lub [email protected] i do mnie : Iza tel. 0608201555 [email protected] Sunia obecnie przebywa w lecznicy w Otrębusach ma 10 dni potem trafi do Korabiewic... jutro jedziemy ją odwiedzić będą świeże zdjęcia i informacje odnośnie stanu zdrowia, chwilowo tylko jedno- jeszcze tam z drogi... Quote
ania i negra Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Straszna sprawa widziałam na facebooku :(, trzymam kciuki za psinkę, żeby nie trafił do schronu. Rozpuszczam wici może ktoś się znajdzie. Quote
havana Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 czy kolezanka zglosila znalezienie psa? moze komus zginela Quote
Kazuria Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 havana napisał(a):czy kolezanka zglosila znalezienie psa? moze komus zginela tak sunia zgłoszona do urzędu miasta, weta i okolicznych schronisk ludzie mieszkający w okolicy miejsca wypadku twierdzą że sunia błąkała się tam od tygodnia, niewiem czy przed wypadkiem ja zgłaszali do odłowienia ale tutaj to i tak dopóki pies nie jest ranny albo kogoś nie pogryzie to żaden mundurowy czy hycel się nim nie zainteresuje... Quote
ania i negra Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Wiadomo coś nowego? Jak się psinka czuje? Quote
masienka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Poniewaz Iza nieczesto tu bywa wiec pozwole sobie zacytowac ja z wczoraj z naszego forum "dziekuje Wam za zainteresowanie godzine temu Ania wróciła z pracy, odzew na facebooku i innych portalach był gigantyczny, zebrały się juz środki na leczenie suni, sa również osoby zainteresowane jej adopcją, Anię czeka długa noc musi odpowiedziec na setki maili, jutro odwiedzimy sunię i będę Was informować co z nia dalej " i jeszcze z dzis: "sunia po operacji, miewa się dobrze dzis ja odwiedziłyśmy, przy okazji odwiedzin dowiedziałysmy się że dogaduje się z innymi suczkami i pieskami i ogólnie jest milusia w tym tygodniu wizyta przedadopcyjna a teraz kilka fotek" z ciocią Izą i z Anią- hero of the day Quote
ania i negra Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Super :multi: strasznie się cieszę, oby nowy domek okazał się dobry i żeby sunia szybko wracała do zdrowia u nowej kochającej rodziny :) Quote
Recommended Posts