Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Od około roku czasu mój piesek (6 lat) ma problem z przednią łapką. Kulawizna nasila się przy wiekszym ruchu, po schodach nie chce chodzić, nie chce wychodzić na spacery, praktycznie cały czas śpi i boi się zabaw z psami. Jest leczony ale niestety efektów nie widać. Miał 2 razy zakładaną blokadę. Piersza działała przez 2 tyg ale kiedy przestała rozchodziła mu się przednia lewa łapa, druga blokada nie działała wogóle. Byłam na konsultacji u ortopedy, ktory go zbadał i stwierdził, że nie widzi aby psu coś dolegało. Pech chciał, że akutat tego dnia kulawizna była mało widoczna. Jest tak, że jeden dzień potrafi klueć bardzo mocno tak, że aż mu głowa chodzi w górę i dół, szczególnie wieczorem zaś na kolejny wogóle nie kuleje. Miał robione zdjęcia RTG. Pierwszy wet stwierdził raka kości, dlatego poszłam do innego, który stwierdził iż nie jest to rak i że pies ma takie przebarwienia na lewej przedniej łapie. Zapalenia stawu tez nie stwerdził ale i nie wykluczył, badał, naciągał łape i nic żadnego bólu. Jednak ostatnio zauważyłam, że kiedy dotykam jego pazurów albo poduszki lewej przedniej łapy to cały drga. Pomóżcie czy znacie dobrego i sprawdzonego ortopede na śląsku, okolice Gliwic, bo ja już tracę nadzieję, że taki istnieje.

• 3 months later...
Posted

Nie wiem czy kogoś ten wątek interesuje ale trafiłam do świetnego ortopedy, który właściwie odczytał zdjęcie RTG, następnie po biopsji stwierdził cyste kości. Dziś piesek jest już kilka miesięcy po operacji i śmiga jak mały samochodzik.