Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kaskaSz']Noo jajcuny robią furorę! :D A ja mam pytanie odnośnie cieczki. Dajesz sobie rade w pilnowaniu czy Pina jest wysterylizowana, bo Jogi to klejnoty okazał, więc nie pytam ;)[/QUOTE]

[quote name='lourdnes']Dobre pytanie - to wszystko przede mną więc podziel się doświadczeniem ;)[/QUOTE]

To może od początku Pinę mamy od lutego Jogiego od sierpnia (są rodzeństwem woli przypomnienia). U [B]zielonej[/B]w stadzie był samcem uległym (Bubuś był rządzącym). Jak przyjechał do nas też poddał się Pinie (to ona rządzi w relacjach między nimi). Podczas cieczki kompletnie nie interesował się Piną (jakiś miesiąc przed trochę skakał a potem nic). Mimo to z racji, że [B]tomeck[/B]i jest w domu miał ich na oku. Teorie są dwie jedna to, że podobno suka dominująca nie dopuści uległego samca. I druga, że Joguś był młody (niecały rok) i nie kumał do końca co się dzieje.
Na szczęście baski mają ruje raz w roku to można to przeżyć zwłaszcza jak się pracuje w domu.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Buszi się zdarza mieć cieczkę dwa razy w roku (stąd miot majowy),dlatego lepiej uważajcie.Joguś jest już doroślejszy,więc może się nie przejmować dominacją Piny :diabloti:.Zew natury :cool3:.

Posted

[quote name='Buszki']Buszi się zdarza mieć cieczkę dwa razy w roku (stąd miot majowy),dlatego lepiej uważajcie.Joguś jest już doroślejszy,więc może się nie przejmować dominacją Piny :diabloti:.Zew natury :cool3:.[/QUOTE]

Tak wiem o tyle mamy dobrze, że małż siedzi w domu ja zraz też będę siedzieć w domu więc mamy szanse by tego dopilnować. Jak byśmy mieli wychodzić na 8h do pracy w życiu byśmy się nie zdecydowali na prę rodzeństwa w domu (no chyba, ze Joguś byłby bez jajeczny)

Posted

No to dobrze, że masz spokój z tymi sprawami. Całe szczęście mój Foxie też nie miał żadnych odchyłów co do gwałcenia wszystkiego i wszystkich ;) A do suczek z cieczkami też podchodzi bezwnikowo co mnie bardzo cieszy. A inny się śmieją że mam psa homoseksualistę. ;)

Posted

Będzie nawet i więcej luzu od kompa, gdyż na niedzielę mamy umówioną plenerową sesję zdjęciową poza Gdańskiem.
Pozdrawiam i miłego spacerowania życzę :)

Posted

[quote name='Buszki']A jak by im tak łapki spętać?Trochę wolniej by biegali :diabloti:.[/QUOTE]
To by trzeba było łańcuchami bo baski z wszystkim innym migutkiem sobie poradzą ;)

Posted

[quote name='lourdnes']To by trzeba było łańcuchami bo baski z wszystkim innym migutkiem sobie poradzą ;)[/QUOTE]

Ale chociaż przez chwilkę będą miały zajęcie spowalniające ;).

Posted

[quote name='Buszki']Ale chociaż przez chwilkę będą miały zajęcie spowalniające ;).[/QUOTE]
I szkolenie jak w przyszłości uwolnić się ze smyczy jak coś ciekawego wyrośnie na horyzoncie ;) Moje na razie nie gryzą smyczy tfu tfu odpukać :evil_lol:

Posted

[quote name='Buszki']U mnie Szepsi próbuje przegryźć czasami swoją ,a czasami Buszi smycz.[/QUOTE]
Moje jeszcze sa za bardzo zaaferowane innymi psami na spacerkach i nie przyszlo im na szczęście to do głowy.Ale Cienka to dopiero miała perypetie z Pinką :) A Szepsi przegryzła już jakąś smycz?:evil_lol: