Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam też kilka basków jako baza magnesu ale one były drukowane na foli a nie papierze i schną już 3 dzień. I nadal poszukuje większych kaboszonów takich 30mm średnicy jak ktoś znajdzie proszę o cynk;)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Buszki']Sliczne te pudełeczka zrobiłaś.Masz dziewczyno talent,nie da się ukryć.[/QUOTE]

A dziękuje jak fajowo usłyszeć coś miłego pod swoim adresem:loveu:

[quote name='Izabela124.']Pudełeczka pierwsza klasa :)[/QUOTE]

No raczej druga klasa są jeszcze troszkę niedopracowane ale po prostu ciężko ozdabia sie je papierem więc to ostatnie oklejane papierem teraz już będą malowane:lol:. Bo te papierowe nie spełniają moich oczekiwań wyglądowych.

[quote name='deer_1987']Cienka niezle zeby kolor podlogi byl wazny :razz:[/QUOTE]

No też się zdziwiłam a człowiek sie nakombinował jak głupi by psa przekonać do jedzenia.

Posted

[quote name='deer_1987']ja mam z kolei suke ktora nie tknie suchego :razz:[/QUOTE]

A z Piną jest tak pierwszy dzień chętnie zje coś gotowanego, drugi ok a na trzeci robi fiii i już nie chce jeść:angryy:. Joguś jest na tyle kochany, że lubi wszystko byle na brązowej podłodze :razz:

Posted

[quote name='jamnicze']Ciekawe jak zareagowałby na inne kolory ;)
A może będziecie mu zmieniać podkład pod miskę w zależności od tego co w misce?[/QUOTE]

[FONT=Tahoma]Nie będę eksperymentować bo Joguś musi przytyć teraz wygląda jak by byl głodzony. [/FONT]

Posted

Witamy po raz pierwszy :) U Izy-bobikowej zauważyłam wpis o hand-madowych rzeczach i tak z ciekawości zajrzałam, bo sama trochę tworzę :)
I widzę, że kamyczki już się znalazły, a o płytkach wiem z Asiaczkowej galerii :) [URL]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/scrap/magnez01.jpg[/URL]
Mnie ostatnio poniosło- zużyłam wszystkie kamyczki, i teraz mam problem bo właśnie tych małych nie mogę już nigdzie dostać :( Dużych zresztą też.
A co do kleju to ja używam do naklejenia papieru do kamyczka kleju wodnego do decoupage, a do magnesu kropelki albo kleju do tipsów i świetnie trzyma :)
Pozdrawiam!

Posted

[quote name='kaskaSz']Witamy po raz pierwszy :) U Izy-bobikowej zauważyłam wpis o hand-madowych rzeczach i tak z ciekawości zajrzałam, bo sama trochę tworzę :)
I widzę, że kamyczki już się znalazły, a o płytkach wiem z Asiaczkowej galerii :) [URL]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/scrap/magnez01.jpg[/URL]
Mnie ostatnio poniosło- zużyłam wszystkie kamyczki, i teraz mam problem bo właśnie tych małych nie mogę już nigdzie dostać :( Dużych zresztą też.
A co do kleju to ja używam do naklejenia papieru do kamyczka kleju wodnego do decoupage, a do magnesu kropelki albo kleju do tipsów i świetnie trzyma :)
Pozdrawiam![/QUOTE]

[FONT=Tahoma]A witam serdecznie,[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ja znalazłam większe tylko cena mi się mało podoba więc jak na razie się nie zdecydowałam.[/FONT]
[FONT=Tahoma][URL="http://www.artshobby.pl/katalog/c10.htm"][COLOR=#800080]http://www.artshobby.pl/katalog/c10.htm[/COLOR][/URL][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]A maluchy w jakimś sklepie z pierdołami nazwy nie mogę sobie przypomnieć jak wrócę do domu to sprawdzę czy mam jeszcze torebkę od nich to Ci napisze. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Też zaczęłam od tego kleju do decoupage ale efekt mnie nie zadowala mam wrażenie, że on nie trzyma zbyt dobrze i czekam kiedy papier odklei się od szkła. Kupiłam magica i zobaczymy jak wyjdzie. Czytałam gdzieś, że dziewczyna używa sylikonu szklarskiego bo ładnie uzupełnia luki w szkle i dobrze klei. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Mam jeszcze pytanie jakich magnesów używasz bo ja mam w domu mnóstwo foli magnetycznej ale z niej nie do końca jestem zadowolona. A podklejam ją do kamyka klejem do biżuterii (zostało mi z czasów boomu kolczykowego)[/FONT]

Posted

Ja na klej do deoupage nie narzekam, już długi czas się to wszystko trzyma. A może za mało nakładasz? Magnesy odrywam z tych obrazków z magnesami co są dodawane do jogurtów itp. Te małe się trzymają, ale te duże już nie i tak myśle na co te duże ponaklejać. Mam taką taśmę dwustronną piankową, a część to na pinezki do tablicy korkowej przyklejam. A te kamyczki w linku to skąd oni ceny wzięli, ja kupiłam swoje za 6zł ;)

Posted

[quote name='kaskaSz']Ja na klej do deoupage nie narzekam, już długi czas się to wszystko trzyma. A może za mało nakładasz? Magnesy odrywam z tych obrazków z magnesami co są dodawane do jogurtów itp. Te małe się trzymają, ale te duże już nie i tak myśle na co te duże ponaklejać. Mam taką taśmę dwustronną piankową, a część to na pinezki do tablicy korkowej przyklejam. A te kamyczki w linku to skąd oni ceny wzięli, ja kupiłam swoje za 6zł ;)[/QUOTE]

To sklep z artykułami dla witrażystów fakt cena i mnie odstraszyła.
Już wiem gdzie kupiłam te małe kamyki w Nanu Nana niedawno otworzyli w galerii bałtyckiej ale ty masz z Ełku spory kawałek do Gdańska. Zdążyłam przeszperać neta jeszcze nie maja dużo sklepów w Polsce.
A propos jeszcze magnesów to wyczytałam, że najlepsze do szklanych są magnesy neodymowe bo podobno trzymają jak diabli nawet do 8 kartek.

Posted

Różowe pudełko jak na razie najtrudniejsze wyzwanie z 2 powodów po pierwsze, że różowe (nie znoszę różowego prawie dostaje spazmów na ten kolor) a po drugie bo dla małej dziewczynki a dzieci to wymagający odbiorcy. Jak widać dałam rade :multi: choć było ciężko. Zobaczymy czy się spodoba
[IMG]http://img819.imageshack.us/img819/3719/pud01.jpg[/IMG]

[IMG]http://img716.imageshack.us/img716/6752/pud02.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Cienka']To sklep z artykułami dla witrażystów fakt cena i mnie odstraszyła.
Już wiem gdzie kupiłam te małe kamyki w Nanu Nana niedawno otworzyli w galerii bałtyckiej ale ty masz z Ełku spory kawałek do Gdańska. Zdążyłam przeszperać neta jeszcze nie maja dużo sklepów w Polsce.
A propos jeszcze magnesów to wyczytałam, że najlepsze do szklanych są magnesy neodymowe bo podobno trzymają jak diabli nawet do 8 kartek.[/QUOTE]
Narazie zamówiłam w kwiaciarni i jak nie zapomną i w hurtowni będą to mi wezmą, ale wątpie :)
A z tymi magnesami to ciekawe, trzeba obaczyć jak to wygląda.

Pudełeczko super! W ogóle lubię takie elementy 3D, scrapki itp. :)

Posted

[quote name='jamnicze']Dla małej dziewczynki, czyli dla Malwinki?[/QUOTE]

Nie dla trochę większej na urodziny. Nie znam jej pudełko robione na zamówienie jedyne co wiedziałam , że ma być różowe:evil_lol:

Posted

Taki był tytuł maila z linkiem do fotki:razz: fotka robiona na blacie kuchennym ciut ciemna
[IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/scrap/box14.jpg[/IMG]