kora78 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 wielkoscia to on nie jest do kolan w klebie. troche go powiekszylas :) to normalny jamnik, przed kolano z glowa. jest jeszcze w schronie dopiero zonaczylam,ze on ma watek, do tej pory sie nim nie interesowalam. bede niedlugo w schronie to wiek sprawdze i kastracje teraz jest w schronie okolo 2 miesiace. nie jest na malym domku, z malymi psami, czyli mozliwe, ze byl niedobry dla psow. ale na duzym kojcu siedzi jak trusia. choc jeden raz ujadal na mnie do krat i chcial ugryzc przez prety, wiec reki wiecej nie probowalam wkladac kolejnym razem znow siedzial z tylu, aki zrezygnowany i tylko patrzyl, gdy inne lataly po kojcu, szlaly i szczekaly tekst do ogloszen prosze sobie stworzyc samemu. ja nic pieknego nie wymysle mozna poczekac te 3 dni, az pojade do schronu i sie dowiem, albo poczekac, az np jutro zadzwonie i w tel sie dowiem jego wieku, zaden problem Quote
danka1234 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 najlepiej jak poczekamy do Twojej wizyty w schronie,zbierzesz wszystkie informacje i wtedy zrobie mu ogłoszenia. Quote
kora78 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ok, z gory dziekuje :) tylko w sumie ja nie mam ewnosci tez, czy on gryzie inne psy, bo tego nie widzialysmy naocznie. ran on tez na sobie nie ma wydaje mi sie,ze trafil na ten kojec, bo bylo przepelnienie w malym domku. i tylko dlatego. nie wiem,czy sie prawdy dowiemy kiedykolwiek. trzeba pytac opiekuna jego kojcow, jaki on jest. w tel sie tego nie dowiem Quote
kora78 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 jutro bede w schronie wszystk osie dowiem Quote
danka1234 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 kora78 napisał(a):jutro bede w schronie wszystk osie dowiemczekamy zatem na wiesci. Quote
kora78 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 bylam, wrocilam. dzis widzialam, jak jamnior obszczekiwal na ostro kolegow z kojca. ale zadyma byla, kazdy na kazdego szczekal. dal sie pomacac po nosie. mam piekne fotki wiek nieznany, nie ma w papierac, bo....... widocznie wetka bala mu sie w zeby patrzec. ze slow opiekunki wynika, ze on jest mega agresywny. jest w schronie odl ipca. wtedy byly remonty, opiekunka z jego boksu psy wyciagala na smyczach, a on sie strasznie na nia rzucal. tak,ze mezczyzni musieli go na kiju wyprowadzac. on jest strasznie niedobry. nie wiem, jak mu dom znajdziemy, jak dorosli ludzie, pracujacy od lat z psami, sie go boja..... Quote
Isadora7 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Chłopakowi objawia się charakter jamnika szczególnie długowłosego, aczkolwiek nie jest nim w 100%. Wygląda nieciekawie bo obawa zagryzienia. Mam jednak nadzieję ze uda mu się jak kiedyś Teddiemu z Olsztyna. To 100% jamnika dł. W schronie agresor, podchodzili do niego w rękawiczkach. Znalazł dom pomimo swoich 14 latek. Miejmy nadzieję i oby udało się jak najszybciej znaleźć mądry domek dla chłopaka. Taki fajny jest, jak będzie sam może się okazać że to super pies. Quote
kizimizi Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 no tylko jak tu domu szukac jak on taki.Kazdy kto zadzwoni to sie wystraszy zaraz i zrezygnuje. Isadoro pies o ktorym piszesz pewnie byl na dt zanim trafil do swoich ludzi. Quote
kizimizi Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 ok. Kora, tylko zanim je wstawisz to wez je poprawnie poobracaj bo ponziej takie do ogloszen trafia. Quote
danka1234 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 kora78 napisał(a):to oglaszacie go? moge mu zrobic ogłoszenia ale potrzebuje gotowego tekstu do ogłoszen ,z informacjami które chcecie by w nim były zawarte. Quote
kora78 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 danka, a wezmiesz kontakt na siebie?? jak sie ludzi juz sprawdzi to podasz tel do mnie wtedy? taki pierwszy odsiew bys robila. ja sie na jamnikach nie znam. Quote
danka1234 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 kontakt powiniec byc do osoby która ma kontakt z psem by mogła odpowiedziec na ewentualne zapytania zainteresowanych. ponadto nie mam mozliwosci by odbierac telefon w czasie pracy. Moge pomóc zrobic ogłoszenia według waszego tekstu i danych. Quote
kizimizi Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 kora78 napisał(a):danka, a wezmiesz kontakt na siebie?? jak sie ludzi juz sprawdzi to podasz tel do mnie wtedy? taki pierwszy odsiew bys robila. ja sie na jamnikach nie znam. Kora obawiam sie ze jak ludzie beda mieli dzwonic pierw do danki a pozniej jeszcze gdzies to moga zrezygnowac i tyle. Zaraz postaram sie ulozyc jakis tekst o tym Panu, tylko ze niewiele wiemy. Kora nei wiesz czy tam w kartotece juz wiek mu doszedl i czy go na ciachanko zabrali? Quote
kora78 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 nie bylam ostatnio. bede chyba w pt dopiero. wieku nie bedzie chyba nigdy, wet sie go boi widocznie, skoro od razu tego nie zrobili. ja na siebie sie go boje wydac gdziekolwiek, skoro nic o nim nie wiem. pisz w ogloszeniu, ze bez dzieci, bez psow, do osoby doswiadczonej, bo on gryzie. jak z naszym spanielem. Quote
kizimizi Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 kora78 napisał(a):nie bylam ostatnio. bede chyba w pt dopiero. wieku nie bedzie chyba nigdy, wet sie go boi widocznie, skoro od razu tego nie zrobili. ja na siebie sie go boje wydac gdziekolwiek, skoro nic o nim nie wiem. pisz w ogloszeniu, ze bez dzieci, bez psow, do osoby doswiadczonej, bo on gryzie. jak z naszym spanielem. no ok. ale Kora jak bedziesz teraz to moze idz z P. Ania do neigo i jakos go tams prawdzcie czy z neigo serio taka menda. Bo skoro dal sie poglaskac to chyba nei az tak. Moze juz cos z nim robili, moze sie uda go na kastracje zabrac? Szkoda zeby taki psiak piekny tam siedzial :( Quote
kora78 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 widzialam go dzis gryzl jakiegos psa w budzie. ogolnie byl nakrecony i skakal do innych rozawialam z opiekunem, na jego wejscie do kojca jamnik ucieka, ale zadziera nawet z onkami duzymi... jest ich w kojcu 6 psow w sumie. ale niedlugo moze przeniosa jakies, bo maja byc juz kojce wyremontowane, ktore teraz stoja puste. Quote
Isadora7 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Co sie dzieje z jamniczkiem bo nie wiem czy umieszczać go na stronie SOS DLA JAMNIKÓW (w moim podpisie) Quote
kora78 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 nikt teraz nie chodzi do schronika. mozna zadzwnic i sie zapytac. pewnie sie nic nie zmienilo. Quote
kizimizi Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 na bank tam siedzi :( Kora akiedy sie do schronu wybierasz teraz? Quote
kora78 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 wlasnie chcialam dzis. ale mnie tz zawiezc nie chcial, a w takie zimno 4 autobusy w sumie to mi sie nie chce.... samej juz mi sie nie chce tak tam jezdzic. :( ale mam to na uwadze i sie w tym roku chce wybrac na pewno. Quote
kizimizi Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 kora78 napisał(a): ale mam to na uwadze i sie w tym roku chce wybrac na pewno. jak sie wzbierzesz to koniecznie posprawdzaj co y tego co wiemy wciaz jest. Zwlaszcza psy co maja swoje watki i zwlaszcze te ze schroniskowych slicznot. Quote
Recommended Posts