daggulka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Witam . Bardzo proszę o pomoc i szybką odpowiedź..... Mam 7 - letniego psa . Ponieważ uszkodził sobie ścięgno w pięcie - dwa tygodnie temu wet założył mu gips na łapę. Od wczoraj pies jest niespokojny i dyszy .... na dziś miałam umówioną wizytę .... pojechałam . Lekarz zdjął mu gips .... pies bardzo panikował , więc nie obejrzałam tej łapy - ufałam, że weterynarz obejrzał i wszystko jest ok . Po przyjechaniu do domu zauważyłam, ze pies nadal dyszy , jest niespokojny i zawzięcie liże tą łapę .... obejrzałam i zamarłam .... cała łapka jest czerwona , są widoczne podskórne wylewy - jakby duże krwiaki po wewnętrznej stronie łapy , a na kolanie ma zdartą skórę - jedną ranę z której cieknie krew . Zmierzyłam gorączkę - 40,2 st. Miałam w domu Bepanthen plus krem - posmarowałam łapkę i zawinęłam bandażem . Niestety lecznica już jest zamknięta ..... co mogę jeszcze zrobić? czy dobrze zrobiłam smarując mu łapkę ? zostawić tak? Quote
Aleksandra. Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Zmienić weterynarza. Moim zdaniem, psa powinien ktoś obejrzeć jeszcze dzisiaj. Quote
daggulka Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Niestety mieszkam w niewielkiej miejscowości .... nie mam tutaj całodobowej lecznicy , zadzwoniłam gdzie mogłam - nie otrzymałam pomocy i już dziś nie otrzymam ... Quote
daggulka Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 dopiero jutro rano pojadę do lecznicy ..... pytanie -co jeszcze mogę zrobić sama ? Quote
Recommended Posts