Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogłoszenie Roty na adopcje .org : [url]http://www.adopcje.org/adopcja68475.html[/url]
Ogłoszenie Luki na adopcje. org : [url]http://www.adopcje.org/adopcja68473.html[/url]

Jeżeli coś się w ogłoszeniu nie zgadza to dajcie znać ;)

• Replies 734
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Kostek miał atak[/B].. tak to jest, jak Cezar jest z nim razem w budynku..
[B]Są nowe szczeniaki[/B] (ok. 2 miesiące)
Od razu po ataku Kostka zabrałam Cezara na godzinny spacer, więc wymęczyłam go i wrócił w miarę spokojny.;) Daliśmy go do Charlie(husky), byli razem na spacerach i się pogadywali, nie powinno być problemu. Mam nadzieję że nie będą się 'gwałciły', z resztą nie mamy gdzie go dać.
[B]Zmorka jest u weterynarza[/B].
Co do Charlie to oddali ją, bo podobno niszczyła im rzeczy i po prostu nie dali rady ją poskromić.

Posted

Kolejny pies razem z suką? Potrzebna nam następna ciąża?
A ataki padaczki nie muszą być wynikiem stresu...

Jakiej wielkości są te szczeniaki?

Trzeba w końcu umyć te nowe-stare budy i kupić łańcuchy, żeby psów nie trzymać z sukami, bo niedługo będziemy mieli przedszkole...

Posted

Kurcze sterylizacja powinna być obowiązkowa, sąsiadki sunia ma cieczkę i cała wyprawa wszystkich wiejskich piesków pod jej domem. Przed chwilą pędziło auto 2 psiaki zabił na miejscu. Cholera co za bezmyślni ludzie mają psy.Aż mi się serce kroi.

Posted

To nie ja go tam dawałam, ale na prawdę sama nie wiem z kim on może być. Tak, jednak myślę że to troche wina Cezara, dzisiaj męczył Kostule, gwałcił go, szczeniaki i Spajkiego również.
Są dwa szczeniaki - jeden jest mały kudłaty, drugi trochę większy, wydaję mi się że trochę ma coś z amstafa, ale nie jestem pewna na 100%.

Posted

Owszem, powinna.

Co prawda nie wiem jakim problemem jest upilnowanie psa przed ciążą czy ucieczkami, ale dla niektórych to niewykonalny wyczyn :/

EDIT
Jakby ktoś był jutro w przytulisku i mógł zrobić zdjęcia tym szczylom to będe wdzięczna ;)

A Kostek ma ataki i bez stresu, ot tak sobie.

Posted

[quote name='bajka13']To nie ja go tam dawałam, ale na prawdę sama nie wiem z kim on może być. Tak, jednak myślę że to troche wina Cezara, dzisiaj męczył Kostule, gwałcił go, szczeniaki i Spajkiego również.
Są dwa szczeniaki - jeden jest mały kudłaty, drugi trochę większy, wydaję mi się że trochę ma coś z amstafa, ale nie jestem pewna na 100%.[/QUOTE]
W dziale Przygarne psa szukają małego szczeniorka kudłatego - może tam zajrzyjcie. Tylko nie pamiętam, czy psiurek nie ma być docelowo mały...
Strasznie biedny ten Kostuś... :(

Posted

[quote name='Estel']

Kostek od początku miał co jakiś czas ataki[/QUOTE]
Tak, czytałam wątek.
Biedny jest w ogóle z pyszczka, taki smutny... I to, że ten Cezar chciał go zgwałcić, i to, że ma padaczkę... :(

Posted

robię zdjęcia i opisuje, najszybciej będę w sobotę chyba że mi się uda to w piątek

tu są psy przeznaczone do adopcji [url]http://szerlok.pl/szukaj/?search[/url][creator]=4141494241514e474e413d3d

Posted

[quote name='olivetshka'] I to, że ten Cezar chciał go zgwałcić[/QUOTE]
Kostek akurat nie jest lepszy w tej kwestii ;)
Większość psów jest durna, co zrobić xD

Jeden z wielu powodów, dla których wole suki :P

Posted

Ok zmienię ;) Dzisiaj przyszły jakieś dwie kobitki i dopytywały się o husky chyba się szykuje domek dla suni ;) wiecie o tym ? Cezar nie może być z szczeniakami dzisiaj pokazywał swoją amstaff-oską naturę musiałam wybiegać się z nim żeby przestał i na pewno to nie będzie pies dla byle kogo ale dla znawcy rasy . A i jeszcze jedno czy podczas popołudniowego wyprowadzania psów szczeniaki swawolnie biegają po terenie schroniska ? Jak wyprowadziłam na teren schroniska Azę to wiadomo szczeniaki jak to szczeniaki bawić się chciały no a ona niezbyt kilka razy pokazywała zęby . A najlepsze to że szczeniaków nie mogłam zamknąć w klatce a dlaczego " bo one są młode i muszą się przyzwyczajać do psów" no także właśnie taki incydent mnie denerwuje na porannych wizytach . Mam nadzieję że po południu nie ma takich akcji ?

Posted

będę w sobotę to go sprawdzę,
muszę mieć więcej info jaki dom, czy z ogrodem, w jakim wieku dziecko, czy pies będzie w domu, ile czasu będzie sam, czy beda tam jeszcze inne zwierzęta, co z kastracja itd :P

Posted

muszę jeszcze się dokładnie zapytać i ustalić, żeby przyjechali do schroniska. zależy im na takim bardziej wzbudzającym respekt (ma potencjalnie pilnować podczas budowy domu), więc z wyglądu pasuje. tylko raczej nadaje się do starszych dzieci, ale to już musisz sama ocenić, bo ja niewiele mogę : p podczas spaceru łapie za smycz i szarpie z całej siły, wystarczy krzyknąć 'nie wolno' to przestaje, więc można go poskromić. ;) tak samo jest z ciągnięciem, przynajmniej u mnie sie sprawdzało
oni mają już psa, jakiegoś przybłędę.

Posted

dziecko ma ok. 6 lat. pytałam sie mamy, i ten ich piesek nawet roku nie ma. im z wyglądu by im odpowiadał, w końcu wygląda trochę jak amstaff ;) ja byłam z nim dwie godziny i nadal miał nadmiar energii, więc podziwiam, ze przy tobie się uspokoił :D