Madzialenos Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ogłoszenie Roty na adopcje .org : [url]http://www.adopcje.org/adopcja68475.html[/url] Ogłoszenie Luki na adopcje. org : [url]http://www.adopcje.org/adopcja68473.html[/url] Jeżeli coś się w ogłoszeniu nie zgadza to dajcie znać ;) Quote
Madzialenos Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Luka Rota i Hot-dog mają ogłoszenia na [url]www.adopcje.org[/url] postaram się porobić jeszcze kilka ogłoszeń Quote
bajka13 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [B]Kostek miał atak[/B].. tak to jest, jak Cezar jest z nim razem w budynku.. [B]Są nowe szczeniaki[/B] (ok. 2 miesiące) Od razu po ataku Kostka zabrałam Cezara na godzinny spacer, więc wymęczyłam go i wrócił w miarę spokojny.;) Daliśmy go do Charlie(husky), byli razem na spacerach i się pogadywali, nie powinno być problemu. Mam nadzieję że nie będą się 'gwałciły', z resztą nie mamy gdzie go dać. [B]Zmorka jest u weterynarza[/B]. Co do Charlie to oddali ją, bo podobno niszczyła im rzeczy i po prostu nie dali rady ją poskromić. Quote
Nina_Brzeg Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Kolejny pies razem z suką? Potrzebna nam następna ciąża? A ataki padaczki nie muszą być wynikiem stresu... Jakiej wielkości są te szczeniaki? Trzeba w końcu umyć te nowe-stare budy i kupić łańcuchy, żeby psów nie trzymać z sukami, bo niedługo będziemy mieli przedszkole... Quote
basiek8 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Kurcze sterylizacja powinna być obowiązkowa, sąsiadki sunia ma cieczkę i cała wyprawa wszystkich wiejskich piesków pod jej domem. Przed chwilą pędziło auto 2 psiaki zabił na miejscu. Cholera co za bezmyślni ludzie mają psy.Aż mi się serce kroi. Quote
bajka13 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 To nie ja go tam dawałam, ale na prawdę sama nie wiem z kim on może być. Tak, jednak myślę że to troche wina Cezara, dzisiaj męczył Kostule, gwałcił go, szczeniaki i Spajkiego również. Są dwa szczeniaki - jeden jest mały kudłaty, drugi trochę większy, wydaję mi się że trochę ma coś z amstafa, ale nie jestem pewna na 100%. Quote
Nina_Brzeg Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Owszem, powinna. Co prawda nie wiem jakim problemem jest upilnowanie psa przed ciążą czy ucieczkami, ale dla niektórych to niewykonalny wyczyn :/ EDIT Jakby ktoś był jutro w przytulisku i mógł zrobić zdjęcia tym szczylom to będe wdzięczna ;) A Kostek ma ataki i bez stresu, ot tak sobie. Quote
olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='bajka13']To nie ja go tam dawałam, ale na prawdę sama nie wiem z kim on może być. Tak, jednak myślę że to troche wina Cezara, dzisiaj męczył Kostule, gwałcił go, szczeniaki i Spajkiego również. Są dwa szczeniaki - jeden jest mały kudłaty, drugi trochę większy, wydaję mi się że trochę ma coś z amstafa, ale nie jestem pewna na 100%.[/QUOTE] W dziale Przygarne psa szukają małego szczeniorka kudłatego - może tam zajrzyjcie. Tylko nie pamiętam, czy psiurek nie ma być docelowo mały... Strasznie biedny ten Kostuś... :( Quote
Estel Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 można zrobić kojec na przejściu-zamknąć te mniejsze drzwi Kostek od początku miał co jakiś czas ataki Quote
bajka13 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ten szczeniak to chyba suczka. Ja będę w piątek, na telefonie mam zdjęcia Cezara, szczeniaków niestety nie Quote
olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Estel'] Kostek od początku miał co jakiś czas ataki[/QUOTE] Tak, czytałam wątek. Biedny jest w ogóle z pyszczka, taki smutny... I to, że ten Cezar chciał go zgwałcić, i to, że ma padaczkę... :( Quote
Estel Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 robię zdjęcia i opisuje, najszybciej będę w sobotę chyba że mi się uda to w piątek tu są psy przeznaczone do adopcji [url]http://szerlok.pl/szukaj/?search[/url][creator]=4141494241514e474e413d3d Quote
bajka13 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 A jak sprawa z tą Miką? Bo parę dni temu była dwójka mężczyzn i podobno rezerwowali ją Quote
Estel Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 nic nie rezerwowali tylko się zastanawiali, bo z nimi rozmawiałam Quote
Nina_Brzeg Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='olivetshka'] I to, że ten Cezar chciał go zgwałcić[/QUOTE] Kostek akurat nie jest lepszy w tej kwestii ;) Większość psów jest durna, co zrobić xD Jeden z wielu powodów, dla których wole suki :P Quote
Estel Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 w tych ogłoszeniach możesz tylko zmienić że psy są odrobaczone i zaszczepione na wściekliznę; Hot-Dog wykastrowany i Zmorka Quote
Madzialenos Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Ok zmienię ;) Dzisiaj przyszły jakieś dwie kobitki i dopytywały się o husky chyba się szykuje domek dla suni ;) wiecie o tym ? Cezar nie może być z szczeniakami dzisiaj pokazywał swoją amstaff-oską naturę musiałam wybiegać się z nim żeby przestał i na pewno to nie będzie pies dla byle kogo ale dla znawcy rasy . A i jeszcze jedno czy podczas popołudniowego wyprowadzania psów szczeniaki swawolnie biegają po terenie schroniska ? Jak wyprowadziłam na teren schroniska Azę to wiadomo szczeniaki jak to szczeniaki bawić się chciały no a ona niezbyt kilka razy pokazywała zęby . A najlepsze to że szczeniaków nie mogłam zamknąć w klatce a dlaczego " bo one są młode i muszą się przyzwyczajać do psów" no także właśnie taki incydent mnie denerwuje na porannych wizytach . Mam nadzieję że po południu nie ma takich akcji ? Quote
bajka13 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 jutro znowu wymęczę Cezara:D myślicie że nadawałby się do małego dziecka? mojej cioci potrzebny jest pies, budują się koło Brzegu. Quote
Estel Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 będę w sobotę to go sprawdzę, muszę mieć więcej info jaki dom, czy z ogrodem, w jakim wieku dziecko, czy pies będzie w domu, ile czasu będzie sam, czy beda tam jeszcze inne zwierzęta, co z kastracja itd :P Quote
bajka13 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 muszę jeszcze się dokładnie zapytać i ustalić, żeby przyjechali do schroniska. zależy im na takim bardziej wzbudzającym respekt (ma potencjalnie pilnować podczas budowy domu), więc z wyglądu pasuje. tylko raczej nadaje się do starszych dzieci, ale to już musisz sama ocenić, bo ja niewiele mogę : p podczas spaceru łapie za smycz i szarpie z całej siły, wystarczy krzyknąć 'nie wolno' to przestaje, więc można go poskromić. ;) tak samo jest z ciągnięciem, przynajmniej u mnie sie sprawdzało oni mają już psa, jakiegoś przybłędę. Quote
Madzialenos Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Moim skromnym zdaniem do dziecka by się nadawał tzn zależy ile lat ? do zwierząt raczej nie zaczyna atakować inne szczeniaki do większych ma dystans. Quote
Madzialenos Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Cezar raczej nie wzbudza respektu nawet szczekając może to tylko z mojego punktu widzenia a co do ciągnięcia wystarczy pobiegać z nim i się uspokaja ;) Quote
bajka13 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 dziecko ma ok. 6 lat. pytałam sie mamy, i ten ich piesek nawet roku nie ma. im z wyglądu by im odpowiadał, w końcu wygląda trochę jak amstaff ;) ja byłam z nim dwie godziny i nadal miał nadmiar energii, więc podziwiam, ze przy tobie się uspokoił :D Quote
Recommended Posts