Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pikus byl naprawde biedakiem. to byl starszy piesek, w dodatku konfliktowy ... od lata byl z Dejzi kojcu i bylo wszystko ok, bo Dejzi to zlota dziewczyna. no i tak nagle, ni stad ni zowad - rano znaleziono go niezywego w budzie :(

naprawde przykre. w innych schroniskach cos takiego jest na porzadku dziennym, w Starogardzie na szczescie nie. ale jednak sie zdarza ...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ilonajot']a ja zycze wszystkiem naszym pieskom i kotom bez wyjatku, zeby w tym nowym roku znalazly kochajacych ludzi.[/QUOTE]
ja również ;)
I Wam kochani - najlepszego!

Posted

Najlepszego na Nowy Rok z drugiej strony globusa dla Olenki, Ilonki, Świat i wszystkich którzy zaglądaja na wątek piesów starogardzkich, pomagając im w różny sposób w przetrwaniu tych ciężkich schroniskowych chwil.
Dla wszystkich z życzeniami lepszego jutra dla psiaków i kociaków Pan Paw, którego spotkałam w parku :-)

[video=youtube;Kez-DT1i7Yk]http://www.youtube.com/watch?v=Kez-DT1i7Yk[/video]

Posted

Pozdrowienia od Tinki, która szuka domku w stylu: "na słodkie oczka". ; )
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378580_296197710431651_100001242743204_901333_353845888_n.jpg[/IMG]

Posted

ooo, wlasnie o takim zdjeciu Tinki marzylam!!! bo chce jej zalozyc watek na amstaff-pitbull.eu

nie ukrywam, ze bardzo tu licze na aktywniosc Buella, ktory bardzo pomogl przy naglasnianiu historii Tumisia ... A i jakby ciotka Secia tez sie wlaczyla do akcji, to sukces MUROWANY ;) Tinka to jedyna amstaffka, ktora zostala w schronisku! ma charakterek, wiec to nie jest pies dla kazdego, ale jest bardzo bardzo madra. i - uwielbia dzieci!

Posted

Kochani, czy kotka Marylin poszła do domu? Nie widzę jej na stronie schroniska a dostałam odpowiedz od Pani zainteresowanej adopcją na Tablica.pl. Podam jej numer do schroniska i wyślę mailem na [email][email protected][/email] jej numer, proszę skontaktujcie się z nią, a możę zechciałaby innego kociaka? i jeśli poszła do domu muszę zdjąć jej ogłoszenie

Posted

[quote name='ŚWIAT']Kochani, czy kotka Marylin poszła do domu? Nie widzę jej na stronie schroniska a dostałam odpowiedz od Pani zainteresowanej adopcją na Tablica.pl. Podam jej numer do schroniska i wyślę mailem na [email][email protected][/email] jej numer, proszę skontaktujcie się z nią, a możę zechciałaby innego kociaka? i jeśli poszła do domu muszę zdjąć jej ogłoszenie[/QUOTE]

tak. przepraszam za zaniedbanie :( i kotka Marylin, i jej siostra Kleks, i Batmanek. Wszystkie te kocyndry poszly do domkow. z siostr zostala tylko Malwinka. moze Pani bylaby zainteresowana Malwinka?? ona ma kiepskie fotki, ale tez jest sliczna i kochana.
a z pieskow: Flap, Gala, szczeniaczek Miko, Bysia odnalazla swoich wlascicieli ...

Posted

[quote name='Secia']no to standardowo ja na FB robię zaraz, wieczorem, dzisiaj :-) i podeślę link[/QUOTE]

SUPER!!! bardzo, bardzo wielki dzieki! Dziewczyny na forum astowym powiedzialy, ze zrobia allegro :)

Posted

Ilonko coś się dzieje ze skryptami na FB nie mogę zaprosić znajomych na wydarzenie. Lista znajomych rozwija sie bardzo daleko poza ekran i nie mogę kliknąć ok już drugo dzień na wszystkich moich wydarzeniach takie kwiatki się dzieją. W związku z tym tylko przypadkowi goście , z dogo i z niebieskiego mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Posted

[quote name='Secia']Ilonko już wszystko działa. Nowe fotki Tiny wstawiona na niebieskim i na jej wątku :-)[/QUOTE]
dzieki Seciu, juz widzialam ;)

z dobrych wiesci - do domku poszly owczarzyca Kesi, Bruno!!!, Polfa, szczeniaczek Polfi i szczeniaczek Icek :)
ze zlych - Flap wrocil z adopcji ...

do schroniska w jednym dniu, 9-go stycznia, trafily 3 "rasowe" psy: para czarnych spanieli, suczka i pies, i piekna zolta bokserka ... czyzby jakis pseudohodowca z okolicy pozbywal sie psow??

Posted

Cytuję za Potter:
[INDENT] [COLOR=#ff0000] [COLOR=black]Uwaga! Potrzebujemy PILNIE Waszej pomocy! W czwartek ponowne (bo nowy Sejm) prezentacja i pierwsze czytanie obywatelskiego projektu ustawy o ochronie zwierząt w Sejmie. Właśnie nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że [COLOR=red][B] Platforma Obywatelska[/B][/COLOR] będzie głosować za odrzuceniem projektu i nieprzekazywaniem go do pracy w komisji sejmowej :angryy:! Wysłaliśmy do prasy [URL="http://www.facebook.com/notes/koalicja-dla-zwierz%C4%85t-nowa-ustawa-o-zwierz%C4%99tach/informacja-prasowa-przed-czytaniem-w-sejmie-naszego-projektu-ustawy-niebezpiecze/252079728195414"]komunikat w tej sprawie[/URL], ale to nie wystarczy. [/COLOR][/COLOR][COLOR=black]
[/COLOR] [COLOR=black]
[B]Dzwońcie i mailujcie do Klubu PO w Sejmie tel. 22 694-25-87, 22 694-15-15; mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
Posłowie nie mogą tak po prostu wyrzucić ponad 200 tysięcy podpisów do kosza.[/B][/COLOR] [/INDENT]

Posted

juz zaglosowane :) jestesmy na 70 miejscu ;) ale - kto wie - moze wspolnymi silami ...

ostatnia zbiorka karmy w tesco byla bardzo udana - ludzie podarowali schronisku 300 kg samej suchej karmy :) jak na takie niewielkie schronisko i w sumie niewielkie miasto - to naprawde bardzo duza ilosc!

kotka Malwinka jednak poszla do domku. mozna zdejmowac ogloszenia :) miala isc tez Salma, ludzie zapowiadali sie na wtorek, ale jakos nie dotarli ... moze w weekend??

aaa, i trafil do schronu super labek, biszkoptowy chlopczyk, strrrrasznie pogryziony - z wielka dziura na szyi i lapa spuchnieta jaka bania. jest w trakcie leczenia.