Jump to content
Dogomania

Bokser Spike i dwie proski - Toffii i Daga ;)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aga K']"zmienic komende" - ??? co przez to rozumiesz ?
jeszcze raz powtorze - on na lice czy smyczy zachowuje sie idealnie, gorzej jesli go spuszcze, sprobujemy od linki, ale nierozumiem sensu skoro on dobrze wie, ze na niej jest i jest grzeczny.

Powiedzcie mi Slonka jak mam zmienic avatar i temat watku - bo juz zapomnialam ... :razz:[/QUOTE]

to srkacać linkę, stopniowo, jeżeli przy krótszej znowu ucieka to wydłużyć i wałkować w kółko.

Zamiana komendy- u nas było ''chodź'' na przyjście, tamta komenda jest tgzw. spalona czyli nie wykonywana zawsze, więc zmieniamy na inną- ''do mnie''- przyjście razem z dotknieciem nosem mojej ręki i stosuję tylko wtedy, gdy pies już do mnie biegnie lub wiem na 100% że przyjdzie.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie dobry pomysl ;>
zaraz pojde z nim na spacer no i ma chopak przechlapane :loveu:
ja znalazlam komende ktora na niego dziala i na ktora przychodzi :) Mowie do niego nie groznym lecz stanowczym glosem - do mnie.
Najchetniej juz dzis bym go spuscila, ale zebym mgla go spuscic u mnie za blokiem na lakach, gdzie naokolo sa drogi i domki to musi chociaz troszke mnie sie sluchac bez smyczy ehh

Posted

[quote name='Aga K']W sumie dobry pomysl ;>
zaraz pojde z nim na spacer no i ma chopak przechlapane :loveu:
ja znalazlam komende ktora na niego dziala i na ktora przychodzi :) Mowie do niego nie groznym lecz stanowczym glosem - do mnie.
Najchetniej juz dzis bym go spuscila, ale zebym mgla go spuscic u mnie za blokiem na lakach, gdzie naokolo sa drogi i domki to musi chociaz troszke mnie sie sluchac bez smyczy ehh[/QUOTE]

ale te skracanie stopniowo- nie na jednym spacerze, on musi zajarzyć że czy ma linkę czy nie ma musi reagować tak samo

Posted

rozumiem ;)
ale ogolnie mialam z nim isc na spacer :)

a coi do tego skracania linki - to teraz jak z nim wyjde mam go miec na krotkiej czy dlugiej lince ? na dlugiej ? i np jutro czy dzisiaj wieczorem mu skrocic tak ?
sorka, ja dzis niemysle ;/

Posted

no to jak ja mam taka dluga linke to sie sama w niej zaplacze :D
Spike pociagnie i po nas ;>
A juz tak konkretnie - jak to zrobic praktycznie ? - jednego dnia dana dlugosc ?

Posted

[quote name='Tinka:)']czemu odcinanie? jak się odetnie to później nie można wrócić : P można zawijać tak jak np. ucho od smyczy te do trzymania i powiększać je, tym samym skracajac linkę, najłatwiej chyba będzie wiązać[/quote]

a no myslalam ze o to chodzi, bo gdzies tak kiedys czytalam, ale przez takie cos to mozna chyba zbankrutowac:evil_lol:

Posted

hewheheheh
no nie, ja nasza smyczke dostalam od mojego mena na gwiazdke
i niemam najmniejszego zamiaru jej kroic :mad:
jeszcze tym bardziej dla mojego mula Spajka ;>

Posted

[quote name='Aga K']no to jak ja mam taka dluga linke to sie sama w niej zaplacze :D
Spike pociagnie i po nas ;>
A juz tak konkretnie - jak to zrobic praktycznie ? - jednego dnia dana dlugosc ?[/QUOTE]
ja mam 35m linke+ przyczepiam 10m- przebijesz? :evil_lol:

nie, jak będzie 99% przywołania to skracasz ;)
[quote name='Marta_Ares']a no myslalam ze o to chodzi, bo gdzies tak kiedys czytalam, ale przez takie cos to mozna chyba zbankrutowac:evil_lol:[/QUOTE]

ja to sama wymyśliłam w chwili pisania postu :evil_lol:

Posted

okej nie znam sie:evil_lol: ja haszczaka puszczalam najpierw z linka, a teraz juz praktycznie lezy wogole nie uzywana:lol:

Kilka lekcji pt i jeden i drugi pies pieknie przychodzi na zawolanie:loveu: :loveu: (pfu pfu odpukac...)

Wstawiaj fotki!!!! chwalilas sie na Metamorfozach ze masz ich tak duzo:eviltong:

Posted

nio bo mam :(
w aparatku :(
jutro jak siem wezmem to pojdem i kupiem a co :P
i znow bedziecie zasypani fotami :P
" kilka lekcji pt " 0 bylas na jakims konkretnym szkoleniu ?

Posted

[quote name='Aga K']nio bo mam :(
w aparatku :(
jutro jak siem wezmem to pojdem i kupiem a co :P
i znow bedziecie zasypani fotami :P
" kilka lekcji pt " 0 bylas na jakims konkretnym szkoleniu ?[/quote]

Trenerka od agility, uczy rowniez PT i robi egzamin, ale ja niestety jeszcze nie mam czasu na dojezdzanie na taki kurs przez 3 miesiace i siedzenie cale weekendy agility+pt

Ale czasami jak bylo za mokro na rozstawienie przeszkod to robila z nami podstawy PT. Glownie przywoływanie psa na komende i inne przydatne komendy, mam nadzieje ze w wakacje wreszcie uda mi sie wybrac na ten kurs:loveu:

Posted

ehh, no ja do Lodzi mam niestety dosc daleko.
Do samej Lodzi ok, ale potem dojechac do jakiegos punktu to jest koszmar :( wiec jestem zdana tylko na Was.

Posted

ehu ehu - smarku smarku
mielismy isc na dlugi spacer, troszku pocwiczyc, a tu nas grypsko zaskoczylo niestety. I nici ze spacerkow :roll: a tak ladnie slonko dzis swiecilo ... ehh

Posted

[quote name='Aga K']ehu ehu - smarku smarku
mielismy isc na dlugi spacer, troszku pocwiczyc, a tu nas grypsko zaskoczylo niestety. I nici ze spacerkow :roll: a tak ladnie slonko dzis swiecilo ... ehh[/quote]
No to zdrówka życzymy :Rose:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Co tam u Was słychać??[/quote]

goraczka nie spada,, a wrecz przeciwnie :(
wczoraj mialam 37,2 a dzis juz 38,3

wczoraj vylam na malym spacerku z faflem i sie milo zaskoczylam ;)
Mialam jego zabawke, byl na luznej smyczy wokolo biegala mala Dianka a on byl skoncentrowany na spacerowej zabaweczce ;)
Fakt - biegal troszke za nia, ale wrocil sie i czekal na tak zwanego KURAKA :D nawet usiadl czekajac na niego :P