Unbelievable Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Aga K']"zmienic komende" - ??? co przez to rozumiesz ? jeszcze raz powtorze - on na lice czy smyczy zachowuje sie idealnie, gorzej jesli go spuszcze, sprobujemy od linki, ale nierozumiem sensu skoro on dobrze wie, ze na niej jest i jest grzeczny. Powiedzcie mi Slonka jak mam zmienic avatar i temat watku - bo juz zapomnialam ... :razz:[/QUOTE] to srkacać linkę, stopniowo, jeżeli przy krótszej znowu ucieka to wydłużyć i wałkować w kółko. Zamiana komendy- u nas było ''chodź'' na przyjście, tamta komenda jest tgzw. spalona czyli nie wykonywana zawsze, więc zmieniamy na inną- ''do mnie''- przyjście razem z dotknieciem nosem mojej ręki i stosuję tylko wtedy, gdy pies już do mnie biegnie lub wiem na 100% że przyjdzie. Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 W sumie dobry pomysl ;> zaraz pojde z nim na spacer no i ma chopak przechlapane :loveu: ja znalazlam komende ktora na niego dziala i na ktora przychodzi :) Mowie do niego nie groznym lecz stanowczym glosem - do mnie. Najchetniej juz dzis bym go spuscila, ale zebym mgla go spuscic u mnie za blokiem na lakach, gdzie naokolo sa drogi i domki to musi chociaz troszke mnie sie sluchac bez smyczy ehh Quote
Unbelievable Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Aga K']W sumie dobry pomysl ;> zaraz pojde z nim na spacer no i ma chopak przechlapane :loveu: ja znalazlam komende ktora na niego dziala i na ktora przychodzi :) Mowie do niego nie groznym lecz stanowczym glosem - do mnie. Najchetniej juz dzis bym go spuscila, ale zebym mgla go spuscic u mnie za blokiem na lakach, gdzie naokolo sa drogi i domki to musi chociaz troszke mnie sie sluchac bez smyczy ehh[/QUOTE] ale te skracanie stopniowo- nie na jednym spacerze, on musi zajarzyć że czy ma linkę czy nie ma musi reagować tak samo Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 rozumiem ;) ale ogolnie mialam z nim isc na spacer :) a coi do tego skracania linki - to teraz jak z nim wyjde mam go miec na krotkiej czy dlugiej lince ? na dlugiej ? i np jutro czy dzisiaj wieczorem mu skrocic tak ? sorka, ja dzis niemysle ;/ Quote
Marta_Ares Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 z tym skracaniem linki to chyba o odcinanie po kawalku Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 hmmm ;> wytlumaczcie mi to konkeretnie co i jak mam robic glowa mnie boli i niemysle, przepraszam ... Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 no to jak ja mam taka dluga linke to sie sama w niej zaplacze :D Spike pociagnie i po nas ;> A juz tak konkretnie - jak to zrobic praktycznie ? - jednego dnia dana dlugosc ? Quote
Unbelievable Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 czemu odcinanie? jak się odetnie to później nie można wrócić : P można zawijać tak jak np. ucho od smyczy te do trzymania i powiększać je, tym samym skracajac linkę, najłatwiej chyba będzie wiązać Quote
Marta_Ares Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Tinka:)']czemu odcinanie? jak się odetnie to później nie można wrócić : P można zawijać tak jak np. ucho od smyczy te do trzymania i powiększać je, tym samym skracajac linkę, najłatwiej chyba będzie wiązać[/quote] a no myslalam ze o to chodzi, bo gdzies tak kiedys czytalam, ale przez takie cos to mozna chyba zbankrutowac:evil_lol: Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 hewheheheh no nie, ja nasza smyczke dostalam od mojego mena na gwiazdke i niemam najmniejszego zamiaru jej kroic :mad: jeszcze tym bardziej dla mojego mula Spajka ;> Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 hheheheh droga Tino nie przebije :roll: a skad ty masz az taka dlugaaasna linke ? Quote
Unbelievable Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Aga K']no to jak ja mam taka dluga linke to sie sama w niej zaplacze :D Spike pociagnie i po nas ;> A juz tak konkretnie - jak to zrobic praktycznie ? - jednego dnia dana dlugosc ?[/QUOTE] ja mam 35m linke+ przyczepiam 10m- przebijesz? :evil_lol: nie, jak będzie 99% przywołania to skracasz ;) [quote name='Marta_Ares']a no myslalam ze o to chodzi, bo gdzies tak kiedys czytalam, ale przez takie cos to mozna chyba zbankrutowac:evil_lol:[/QUOTE] ja to sama wymyśliłam w chwili pisania postu :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 okej nie znam sie:evil_lol: ja haszczaka puszczalam najpierw z linka, a teraz juz praktycznie lezy wogole nie uzywana:lol: Kilka lekcji pt i jeden i drugi pies pieknie przychodzi na zawolanie:loveu: :loveu: (pfu pfu odpukac...) Wstawiaj fotki!!!! chwalilas sie na Metamorfozach ze masz ich tak duzo:eviltong: Quote
Aga K Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 nio bo mam :( w aparatku :( jutro jak siem wezmem to pojdem i kupiem a co :P i znow bedziecie zasypani fotami :P " kilka lekcji pt " 0 bylas na jakims konkretnym szkoleniu ? Quote
Marta_Ares Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Aga K']nio bo mam :( w aparatku :( jutro jak siem wezmem to pojdem i kupiem a co :P i znow bedziecie zasypani fotami :P " kilka lekcji pt " 0 bylas na jakims konkretnym szkoleniu ?[/quote] Trenerka od agility, uczy rowniez PT i robi egzamin, ale ja niestety jeszcze nie mam czasu na dojezdzanie na taki kurs przez 3 miesiace i siedzenie cale weekendy agility+pt Ale czasami jak bylo za mokro na rozstawienie przeszkod to robila z nami podstawy PT. Glownie przywoływanie psa na komende i inne przydatne komendy, mam nadzieje ze w wakacje wreszcie uda mi sie wybrac na ten kurs:loveu: Quote
Aga K Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 ehh, no ja do Lodzi mam niestety dosc daleko. Do samej Lodzi ok, ale potem dojechac do jakiegos punktu to jest koszmar :( wiec jestem zdana tylko na Was. Quote
Aga K Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 ehu ehu - smarku smarku mielismy isc na dlugi spacer, troszku pocwiczyc, a tu nas grypsko zaskoczylo niestety. I nici ze spacerkow :roll: a tak ladnie slonko dzis swiecilo ... ehh Quote
Paulina_mickey Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Aga K']ehu ehu - smarku smarku mielismy isc na dlugi spacer, troszku pocwiczyc, a tu nas grypsko zaskoczylo niestety. I nici ze spacerkow :roll: a tak ladnie slonko dzis swiecilo ... ehh[/quote] No to zdrówka życzymy :Rose: Quote
Aga K Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='Paulina_mickey']No to zdrówka życzymy :Rose:[/quote] dziekuje bardzo :lol: mam 38 goraczki dzis byla piekna pogoda, a ja w lozku :( Quote
Aga K Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='evaxon']witamy sie:p:p:p:p[/quote] siemanko ;) wpadlam na momencik tylko :roll: Quote
Aga K Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Co tam u Was słychać??[/quote] goraczka nie spada,, a wrecz przeciwnie :( wczoraj mialam 37,2 a dzis juz 38,3 wczoraj vylam na malym spacerku z faflem i sie milo zaskoczylam ;) Mialam jego zabawke, byl na luznej smyczy wokolo biegala mala Dianka a on byl skoncentrowany na spacerowej zabaweczce ;) Fakt - biegal troszke za nia, ale wrocil sie i czekal na tak zwanego KURAKA :D nawet usiadl czekajac na niego :P Quote
Aga K Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 choroby ciag dalszy .... :roll: ale chociaz deszczowo bylo dzis :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 no widzisz jednak cos kapuje:eviltong: Wracaj szybko do zdrowia!!!! i wstaw w koncu zdjecia!!!!!!!!!!:mad: :mad: :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts