Dzidtka_Gl Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 który włos jest bardziej porządany w hodowli ? ten krótszy czy dłuższy ? Quote
Sequedille Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Włos sharpków ma trzy odmiany, b. krótka - horse krótka (najpopularniejsza) - brush długa - bear FCI uznaje tylko dwie pierwsze odmiany. Quote
Dzidtka_Gl Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 wzorzec jest do 2,5 cm tak ? a która jest najbardziej ceniona wśród hodowców , wystawców, sędziów ??? Quote
Sequedille Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Chyba nie ma najbardziej cenionej, większość SP w Polsce to brush, za granicą odmiana horse jest bardziej popularna, moim zdaniem są piękne horsy, mam nadzieję że za jakiś czas w Polsce też zaczną byc bardziej popularne. Obecie piękne horsy ma hodowla Del Peodoro. Bez horsów nie było by ładnych brushy. Quote
ShP Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='Dzidtka_Gl']wzorzec jest do 2,5 cm tak ? a która jest najbardziej ceniona wśród hodowców , wystawców, sędziów ???[/QUOTE] horse do 1,5 cm brush do 2,5 cm bear powyżej 2,5., jak już wspomniała moja przedmówczyni bear coat nie jest uznawana przez FCI. Niezależnie od dł. sierśc ma być ostra, szczeciniasta i bez[B] podszerstka[/B]. Spotkałam się już na wystawie z pięknym samcem, horsem z naszej rodzimej polskiej hodowli. Quote
Dorota2007 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Chyba chodzi o włoską hodowlę Del Peodoro! Quote
ShP Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 (edited) [quote name='Sequedille'] moim zdaniem są piękne horsy, mam nadzieję że za jakiś czas w Polsce też zaczną byc bardziej popularne. Obecie piękne horsy ma hodowla Del Pedro. Bez horsów nie było by ładnych brushy.[/QUOTE] :):):):):):) Edited January 19, 2012 by ShP Quote
Sequedille Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Dorota2007']Chyba chodzi o włoską hodowlę Del Peodoro![/QUOTE] Dzięki za upomnienie, racja hodowla nazywa się Del Peodoro. [URL="http://www.peodoro.it"]www.peodoro.it[/URL] Quote
Recommended Posts