Angelika_Roser Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Algi sotsuje wielu właścicieli rudych akit, bardzo pogmentują, więc uważać jakim psiakom się je podaje bo można np zażółcić sierść tym ubarwionym na biało lub w ciapki ;)[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Tak dziewczyny to jest to:)czyste algi wspomagają pigmentację,raczej yorasom można spokojnie podawać:) Quote
dagos1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Szkoda, że nikt ich nie upłynnił, w płynie byłyby najlepsze dla nas. Ja wszystko co się da kupuję w płynie, do strzykawki i do pyska. Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [quote name='dagos1']Szkoda, że nikt ich nie upłynnił, w płynie byłyby najlepsze dla nas. Ja wszystko co się da kupuję w płynie, do strzykawki i do pyska.[/QUOTE] Strzykawka???dobre rozwiązanie!!!!nie pomyślałam o tym... Quote
chrupcia Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [url]http://i37.tinypic.com/1zqwzgi.jpg[/url] Oczęta ma cudne :loveu: jeku, ale się ubrudził :D to musi być naprawdę nie dobre :p Quote
dagos1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Jak kupiłam Omegan to się zastanawiałam jak tej cholerze małej to podać, no wpadłam na taki super pomysł. Naciągam strzykawką dawkę, podziałka jest na strzykawce i po problemie:p Quote
dagos1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='chrupcia'][url]http://i37.tinypic.com/1zqwzgi.jpg[/url] Oczęta ma cudne :loveu: jeku, ale się ubrudził :D to musi być naprawdę nie dobre :p[/QUOTE] Wydaje ci się, napewno jest pyszneeeee Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [quote name='chrupcia'][url]http://i37.tinypic.com/1zqwzgi.jpg[/url] Oczęta ma cudne :loveu: jeku, ale się ubrudził :D to musi być naprawdę nie dobre :p[/QUOTE] Nie krzywi się jak mu daję to chyba musi być takie neutralne,tylko tak brudzi i nie wygodnie jest to podawać,no i Harmoni wygląda póżniej......jak Ania z Zielonego Wzgórza he he:eviltong: Quote
Marzena* Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='dagos1']Szkoda, że nikt ich nie upłynnił, w płynie byłyby najlepsze dla nas. Ja wszystko co się da kupuję w płynie, do strzykawki i do pyska.[/QUOTE] Jak zrobisz taką nie za gęstą zawiesine to też strzykawka można podać ;) Ja tak będę próbować ;) Może unikniemy foliowego śliniaczka :diabloti::evil_lol::diabloti: Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Tylko jak podawać przez strzykawkę????to jest gęste chcąc rozrzedzić to chyba wyjdzie na 3 strzykawki...ale chociaż można zrobić takie półpłynne i będzie to strzał w 10!!!!-no to podsunęłaś mi pomysł-jesteś kochana:) Quote
Marzena* Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Większa strzykawka i po kłopocie ;) Lece Dziewczyny na spacerek i do zoologa :) Może mi się uda kupić te algi a jak nie to zamówię ;) Quote
dagos1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Ja chyba też spróbuję. Chociaż narazie się wstrzymam, bo stosujemy ten Omegan i Kerabol. Za dużo by tego było. Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [quote name='dagos1']Ja chyba też spróbuję. Chociaż narazie się wstrzymam, bo stosujemy ten Omegan i Kerabol. Za dużo by tego było.[/QUOTE] No właśnie a co za dużo to nie zdrowo:shake:skończcie najpierw to co bierzecie,póżniej możesz kupić algi:) Quote
Chantell Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Omg co ludzie nie robią żeby mieć psy jak najbliższe wzorcowi. Dobrze, że chociaż go nie farbujesz, bo się przeraziłam Quote
Karolina. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='Chantell']Omg co ludzie nie robią żeby mieć psy jak najbliższe wzorcowi. Dobrze, że chociaż go nie farbujesz, bo się przeraziłam[/QUOTE] Otworzyłaś chociaż te linki podane przez dziewczyny? Czytałaś co jest tam napisane? No właśnie chyba nie. Te preparaty służą przede wszystkim hmmm... zdrowiu, a poprawienie koloru włosa to taki efekt dodatkowy, taki miły dodatek, że się tak wyrażę. To tak jak człowiek jadłby marchewki i pił Kubusie, żeby mu się kolor skóry poprawił. Doprawdy, straszna rzecz. :p [QUOTE][FONT=Verdana]Regularne stosowanie GELACAN® CHAMPION wspomaga zdrowe odżywianie skóry i sierści, jej wzrost i odpowiednią jakość, sprzyja poprawie pigmentacji sierści i nosa i poprawia ogólną kondycję psa. Ze względu na wysoką zawartość hydrolizatu kolagenu pozytywnie wpływa na stan chrząstek, stawów, kości i ścięgien. Dlatego wskazane jest regularne stosowanie GELACAN® CHAMPION jako wspomagający dodatek żywieniowy dla wszystkich ras psów w celu zapewnienia zdrowia i dobrego odżywienia sierści. [/FONT][/QUOTE]Czy to jest aż takie straszne?! Nie wydaje mi się żeby podając algi Aga znęcała się nad psem. W każdym bądź razie lepsze jest to, niż kupowanie różowej, zapewne baardzo przydatnej korony i tym podobnych rzeczy swojemu yorkowi tak jak to ty robiłaś, prawda? :p Quote
Chantell Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Czytałam, ale raczej chodzi mi o sposób podania. Powinny byś jakieś malutkie kapsułeczki żeby zmieszać z jedzeniem czy coś, a nie wciskać takie świństwo. Przypuszczam, że w smaku jest okropne. No w sumie lepsze, ale ja wybrałabym bardziej 'przyjazny' preparat psu. :P Quote
karkakarka Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='agamewa']Dziewczyny ja to kupiłam w zoologu-nazwa:spirulina,jakaś czeska firma za 25 zł-150gr.Można podejrzewam łatwo to dostać w każdym zoologu bądz na allegro,np.coś takiego: [URL]http://allegro.pl/item1166960767_gelacan_champion_rasy_kolorowe_150g_siersc.html[/URL] Ale to jest to samo co ja mam,tylko inna firma i inna cena[/QUOTE] Ja mam gelacan... dziewczyny za nim nie przepadają... ale chyba działa... [url]http://i35.tinypic.com/rh4lk5.jpg[/url] ale ma minę :evil_lol: Quote
Karolina. Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Nie próbowałaś, więc skąd możesz wiedzieć jakie jest w smaku? Poza tym o gustach się nie dyskutuje, to co dla ciebie niedobre dla kogoś może być dobre. Poza tym większość psów nie lubi czesania [tolerują, ale to nie znaczy że uwielbiają], kąpania, suszenia, niektóre nie lubią wychodzić na dwór w deszcz ale muszą, niektóre nie lubią jak im się zdjęcia robi, a właściciele im robią, do weta na zastrzyk też nie lubią chodzić, a muszą, jest masa rzeczy, których psy nie lubią, a pomimo to my właściciele im to fundujemy. I Ty, i ja, i każdy na tym forum. A o ile robimy to dla ich dobra i w granicach zdrowego rozsądku, to o co ten hałas? Aga nie torturuje swojego psa, a to że poda mu co jakiś czas algi, to naprawdę, krzywda mu się taka dzieje, że dziwię się że nikt jeszcze do TOZ-u nie zadzwonił :splat:To że podaje to jej sprawa, i myślę że nikomu nic do tego. Tym bardziej, że tak jak pisałam [U]psu się krzywda nie dzieje[/U]. I ja jestem ciekawa jaki inny preparat byś zastosowała. Bardziej przyjazny. Nie orientuję się w tych wszystkich witaminowych preparatach, więc jestem ciekawa Twojej propozycji, może ty znasz coś odpowiedniejszego o tym samym czy podobnym działaniu. Podaj nazwę, producenta, myślę że jeśli propozycja będzie odpowiednia, to i Aga zrezygnuje z tych 'okropnych' alg na rzecz super preparatu :razz: Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [quote name='Chantell']Omg co ludzie nie robią żeby mieć psy jak najbliższe wzorcowi. Dobrze, że chociaż go nie farbujesz, bo się przeraziłam[/QUOTE] Nie nie farbuje!!!ale myślałam żeby go przefarbować.........:p Nie rozumiem Twojego poruszenia!!!po to są preparaty żeby psu podawać!!!prawda???Krzywda mu się nie stała,żyje i jest cały!!!! Quote
Angelika_Roser Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Wszystko co służy dobru psa czy mu smakuje czy nie jest dla jego dobra. Czy poda się kapsułke czy przez strzykawkę? co to za różnica ?! ważne jest ZDROWIE !! [/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS]A jeśli przy tym można uzyskać efekt w postacie ładniejszego koloru sierści, to tylko się cieszyć. Poza tym algi są ważnym elementem diety np dla ras japońskich, a tym samym owoce morza były głównym składnikiem pokarmowym np dla akit ! Dlatego japończycy cenili akity rude, a białe dużo mnie, bo białe rudziały od alg. Teraz gdy mamy do wyboru wiele karm dla różnych ras, białaski znów wracając do łask, bo nie koniecznie muszą rudzieć. Bądź, co bądź ale do alg to ja bym się nie czepiała ;) bo to dobra rzecz.[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS] pozdrowienia od japońca :loveu:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Borówka16 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Hej Aga :loveu: Ale on ma minę na tych fotach :lol: Quote
Chantell Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Masakra. zaraz mnie tu zjecie. Co do witamin dla yorków to żadnych nie używam, ale przypuszczam, że znalazłabym coś lepszego jakbym chciała :P Augie za to dostaje kapsułki gammolen i nie narzekamy a przynajmniej jej też smaakują :evil_lol: Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [quote name='Chantell']Masakra. zaraz mnie tu zjecie. Co do witamin dla yorków to żadnych nie używam, ale przypuszczam, że znalazłabym coś lepszego jakbym chciała :P Augie za to dostaje kapsułki gammolen i nie narzekamy a przynajmniej jej też smaakują :evil_lol:[/QUOTE] Nie no każdy przecież ma swoje zdanie,jednemu to odpowiada,drugiemu nie,nikt z drugiej strony nie będzie się tu wściekał że ma odmienne zdanie.Ja np.cieszę się że odkryłam algi i mogę je podawać mojemu psiakowi-psiakom-bo Westernowi dosypuję do pożywienia i tu nie mamy żadnych oporów z jego zjedzeniem:)Ale poprawę na włosach i skórze Harmoniego już widać,włos jest mocniejszy i mniej matowy i ogólnie psiaki są zadowolone.Moim zdaniem jednak podawanie alg jest tu w 100% jak najbardziej wskazane,no po za małym wyjątkiem że pies po takim zabiegu(w moim przypadku) wychodzi z niego nie co zielony...no ale to już inna historia:) Quote
Borówka16 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='Chantell']Masakra. zaraz mnie tu zjecie. Co do witamin dla yorków to żadnych nie używam, ale przypuszczam, że znalazłabym coś lepszego jakbym chciała :P Augie za to dostaje kapsułki gammolen i nie narzekamy a przynajmniej jej też smaakują :evil_lol:[/QUOTE] Słuchaj...każdy ma swoje zdanie ,ale wg. mnie Aga robi bardzo dobrze dając psiakom algi ;) A to ,że im wpycha na siłe jest takie straszne ? To przecież nawet ich nie boli... Quote
*Agnieszka* Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 [B]Dziewczyny mam do Was pytanie ale już z innej beczki,chodzi mi o olej pod papiloty z firmy Pet Silk-który to właściwie jest???,bo tam jest jeszcze jedwab taki o pojemności 118 ml.ale mi chodzi o olej z tej firmy-pomożecie?????czy to jest właśnie to ten jedwab do papilotów???Zamówiłam olej kw ale są braki w magazynach i nie wiadomo kiedy będzie,i tak szukam czegoś zastępczego-a dowiedziałam się że ten z pet silk jest bardzo dobry!!!![/B] Czy to właśnie może być?? [url]http://www.amberhouse.pl/silk-coat-p-6385.html?cPath=76_75_350_358[/url] Czy to [url]http://www.amberhouse.pl/silk-liquid-silk-serum-plynny-jedwab-p-6383.html?cPath=76_75_350_358[/url] Ale to jest serum:roll: Kurcza już zgłupiałam,nie wiem,które wybrać:placz: A może ktoś używał tego?? [url]http://www.amberhouse.pl/systems-odzywka-moisturizing-coat-protector-enhancer-codziennej-pielegnacji-olejem-norkowym-lanolina-p-905.html?cPath=76_75_138_141[/url] Hmmm??? Quote
Recommended Posts