Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakładam pośpiesznie wątek, nieco chaotycznie ale zostanie on wkrótce uzupełniony.

SZCZENIACZEK (piesek), który trafił wraz z 2 rodzeństwa do szczecińskiego schroniska
ma się coraz gorzej. Był rozdzielany od rodzeństwa, zabierany i oddawany, z dnia na
staje się coraz bardziej przerażony. Jego lęk wycisnął dzisiaj mnie i Fergilce cały aresnał
łez z oczu a trzymamy się i tak dzielnie.
Mały ma szansę, jeśli szybko znajdzie osobę, która obdarzy go ciepłem, nie odda po
2 dniach do ciemnej małej klatki w szczeniętarni...

Piesek powinien być średniej wielkości. Pracownica schroniska mówi, że psiunia jest
w schronie od 17.03 ale mnie się wydaję,że dłużej bo chodzę tam od ponad miesiąca
i piesek już tam chyba był.

POMÓŻCIE. Nie wiem , dlaczego on ma takiego pecha, ogólnie szczeniaczki szybko
trafiają do nowych domów...

Aktualizacja 31.03.2010

Zgadzacie się ze mną, że psina musi mieć imię ? Co powiecie na SONNY'ego ?
(z ang.synek)

PIESEK ZOSTAŁ ZABRANY ZE SCHRONISKA ZANIM ZDĄŻYŁYŚMY GO ODEBRAĆ....

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciągle myślę nad tytułem... ten pierwszy brzmiał, jakbym miała pretenje do osób z Dogo a nie to przecież miałam na myśli, kurczę,kiepska jestem w tym pisaniu... zrobię małemu ogłoszenie na Infoludku dzisiaj.

Posted

byle jakie banerki, ale nie mam pomysłu na tekst,
może Wy jakieś pomysły na teksty macie ?
**

Ja już się poczęstowałam, kto następny ? :D

Posted

Nie...to nie Bingo :( nasz jest smutny, wylękniony, taka mała kupka nieszczęścia rozdzielana, oddawana, wszystko co ma, to ta zimna,ciemna metalowa klatka. Może Infoludek zadziała, zamieściłam zdjęcie.

Posted

Enigma79 napisał(a):
Nie...to nie Bingo :( nasz jest smutny, wylękniony, taka mała kupka nieszczęścia rozdzielana, oddawana, wszystko co ma, to ta zimna,ciemna metalowa klatka. Może Infoludek zadziała, zamieściłam zdjęcie.

Ja zrobiłam Mietkowi i straciłam podwójnie kase, bo mi się Infoludek nie spodobał, a ja mu i nie chciał zadziałać na pierwszy kod... Także ja mogę mu po 8 kwietnia zrobić ogłoszenie na Infoludku, jak będę mieć kase na koncie :)

Posted

Dlaczego, do cholery, schronisko nie robi na swojej stronie takze ogloszen adopcyjnych szczenietom ? Ich strona jest do bani... tak trudno zrobic kilka zdjec nawet jesliby sie mialo je wykasowac po kilku dniach, gdyby maluchy znalazly dom ? Jak widac sa tam szczeniaczki, ktorym pobyt sie mocno przedluza a ich psychika zmienia sie z dnia na dzien - NA GORSZE.

Posted

tak, zdjęcia faktycznie mistrzowskie...dziwne, do zdjecia wepchneli szczenieta z roznych klatek do jedej (poznaje niektore pieski) a jak pytalysmy z Fergilka, czy mozna 2 szczeniaczki przebywajace oddzielnie wlozyc do jednej klatki, nie zgodzili sie, cos nam pielegniarz o surowicy tlumaczyl... ale to moze jest uzasadnione

Posted

Ogólnie brak słów na nich... ale samo narzekanie na schronisko psom nie pomoże.

Goosya oferowała na wątku trzyłapka, że napisze mu tekst do ogłoszeń. Prosiłam, żeby i tu zajrzała.
Jak będzie dobry tekst, będzie można zacząć go ogłaszać, bo takie lakoniczne ogłoszenia, jak zamieszczone na infoludku przynoszą efekt jedynie w przypadku pięknych, zdrowych, młodych i rasowych piesków... a nie biedaków ze schroniska :(

Posted

@ Cudak : tak, masz rację, widziałam te skopiowane linki gdzie można ogłaszać pieski i na pewno też się tym zajmę tylko w danej chwili mam koszmar w pracy, w czwartek wyjeżdżam, łatwiej robić przelewy ... ale trzeba mieć na co :( (czyli jakiś DT np)

Posted

Jemu tymczas potrzebny :( Boże jaki biedny. W dodatku zaraz coś złapie w schronie, wirusówki dla takich małych to zabójstwo.
Ogłoszenia muszą byc, może znajdzie się jakieś dobre serce.
Serce boli jak się na niego patrzy :(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...