Jump to content
Dogomania

LABRADOR potrzebna pomoc!Szukamy DS inaczej trafi do pseudohodowli!-MA DOM;)

Recommended Posts

Posted

LANER
Jest młodziutkim psiakiem,ma 2 lata.
Laner jest psem w typie labradora (brak rodowodu).
Jest wesoły i łagodny.Do ludzi i psów leci jak opętany aby ich przywitać.Co nie zawsze jest mile odbierane,zarówno przez inne psy jak i ludzi.
W domu spokojny,zostawiony sam nie sprawia kłopotów.Łagodny w stosunku do dzieci-obecnie mieszka z 7 letnią córką znajomego.
Załatwia się na dworze,umie chodzić na smyczy.-tyle informacji mam na temat psa.

Laner jest psem mojego znajomego,który go wziął od swojego znajomego.Ma go od roku.
"Musi" go oddać z z bardzo głupiego jak dla mnie powodu-a mianowicie brak czasu dla psa.
Jego żona pracuje po całe dnie,znajomy także niedługo rozpoczyna pracę (po wypadku nie pracował parę lat) i nie będzie miał kto się psem zając tj.wydaje mi się,że głównie chodzi o wyprowadzanie na spacery.

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu dobrego domu dla psa.Znajomy powiedział,że jeżeli mi się nie uda nic dla niego znaleźć to on da ogłoszenie w gazecie,że odda "rasowego" labradora (znajomy nie uznaje zasady rasowy=rodowodowy),a wtedy nie wiadomo gdzie psiak trafi,czy nie będzie przechodził z rąk do rąk...
Pies znajduje się w okolicach Sosnowca.

Posted

Może i by się zgodził na kastrację,ale jestem pewna,że na pewno by za nią nie zapłacił...Cieszę się jedynie,że z prośbą o poszukiwanie domu dla psa zwrócił się wpierw do mnie,a nie odwiózł psa do schroniska czy oddał w niepowołane ręce.

Cioteczki pomocy!Potrzebne ogłoszenia i banerek!