Justyna81 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 [FONT=Times New Roman]Inka jest małą sunią , waży ok. 10kg, ma ok. 2 lat. Przebywała 3 miesiące w schronisku, wcześniejsza jej historia nie jest znana. Od tygodnia przebywa u mnie w domu tymczasowym i czeka na swój wymarzony dom stały. Niestety nie może u mnie zostać długo, bo mój pies kompletnie jej nie toleruje. Psinka lepiej czuje się w towarzystwie zwierząt niż ludzi i chodzi wszędzie za moim psem, a on przyzwyczajony do spokoju jest strasznie tą sytuacją rozdrażniony. Boje się, aby kiedyś nie wywiązała się jakaś awantura pod moją nieobecność, a do pracy chodzić musze [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Opieka nad nią nie jest prosta, wymaga cierpliwego i spokojnego opiekuna. Boi się gwałtownych ruchów, dopiero po kilku dniach pozwoliła się pogłaskać, wygląda na pieska, który zaznał krzywdy ze strony ludzi. W stosunku do innych piesków bardzo łagodna. Z każdym dniem robi niesamowite postępy, uspokoiła się, nie boi się już jeździć windą i samochodem, wychodzi na spacerki i ładnie chodzi na smyczy. Nie sprawia większych problemów, jest grzeczna i wdzięczna za jedzonko i opiekę. Generalnie załatwia się na spacerze, czasami zdarza jej się jeszcze sikać w domu. W schronisku była bardzo zdominowana przez inne psy z boksu, najprawdopodobniej nie dopuszczały jej do jedzenia, bo do mnie trafiła bardzo wychudzona. Mimo tego nie jest łapczywa, delikatnie je z ręki, zaczęła już przybierać na wadze. Suczka jest wysterylizowana , zaczepiona, odpchlona i odrobaczona. Nie jest wymagająca, będzie doskonałym towarzyszem zarówno dla osoby starszej jak młodej. Ważne, aby na początku okazać jej dużo cierpliwości i spokoju, a na pewno szybko zaufa i będzie wdzięczna za okazane serce. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jeżeli możecie wziąć sunię na DT lub znacie kogoś kto szuka takiego pieska to proszę pomóżcie. Do schroniska nie może wrócić , bo by się załamała, a u mnie boje się, ze nie jest bezpieczna, na dłuższą metę nie wyobrażam sobie, aby cały czas ich separować i uważać czy się coś złego nie dzieje [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
Justyna81 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 nikt tu nie zajrzy? nikt nawet nie napisze paru słów? :( Może rzadko podbijam wątek do góry, ale caly czas miałam nadzieje , że się poprawi i sunia będzie mogła zostać jeszcze u nas. Niestety sytuacja nadal kiepska. Sunia ma zrobione ogłoszenia, robię kolejne. Może choć ktos pomoże z ogłoszeniami? Przykladowe znajduje się na http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Inka,9220 Quote
rita60 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Sliczna mała:lol:Justyna w przyszłym tygodniu porobie jej troche ogłoszen. Jej przodek musiał byc terierem walijskim;) Podaj w pierwzym poscie dane do kontaktu,miejscowosc. Gdzie juz była ogłaszana,zeby nie dublowac portali:roll: Quote
Justyna81 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Rita dziękuje za odpowiedź i chęć pomocy. Jako jedyna z tylu osób na tym forum mi odpowiedziałaś :) Co do teriera walijskiego masz rację. W czwartek byłam z mała u fryzjera (niestety dopiero teraz bo mała była świeżo po sterylce). Fryzjerka po kapieli i usunęciu martwych kłaczków to samo stwierdziła, że Ineczka bardzo przypomina teriera walijskiego. Sama zresztą zobaczysz wieczorem wkleje nowe zdjęcia suni po przemianie :) umaszczenie bardzo podobne, jest troche mniejsza i lżejszej budowy. Poza tym ku mojemu dużemu zadowoleniu sytuacja w domu zaczyna się poprawiać , mój psiak nie reaguje już tak źle na Inke (może drażnił go do tej pory jej schroniskowy zapach). W suni jestem zakochana, jest super grzeczna i bezproblemowa, uwielbia głaskanie, i jeśli tylko się ulozy między psiakami to zostanie u mnie już na stałe :) Rita będę na bieżąco pisać jak sytuacja i jeśli jednak potrzebowalabym pomocy w ogłoszeniach dam znać. Quote
rita60 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Ok,czekam na info. Ale najlepsza by była opcja z domkiem u ciebie:razz: Quote
Justyna81 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 sunia znalazła super domek stały, wspaniały z ogrodem i ludźmi, którzy sa nią oczarowani :) Quote
rita60 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Justyna81']sunia znalazła super domek stały, wspaniały z ogrodem i ludźmi, którzy sa nią oczarowani :)[/QUOTE] NO TO CUDNIE,POWODZENIA MALENKA:multi: Quote
Recommended Posts