Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Smyczek cierpi bardzo , na chorobę nieuleczalna w schronisku :-( ... to jest domowy pies, nie nadaje sie do stróżowana czy trzymania na podwórku, w kojcu - Raz tak został wydany i wrócił, bo przegryzał siatkę, kury gonił sąsiadowi , bo jest głupi i w ogóle ...
Smyk jest najszczęśliwszy gdy może w ciepłym budynku położyć sie koło człowieka , wtulic tą wielka łepetynę w kolana człowiekowi ...

W klatce ... skacze , kreci się, biega po ścianach kojca(dosłownie ) - na polu - nie ciągnie na smyczy , przychodzi na zawołanie, nie reaguje na psy . GDy staniemy na chwile to opiera sie o noge i czeka, na dalsza cześć spaceru ..

SMyczek jest bardzo chudy - badania krwi i kału jednak nic nie wykazały. - niestety działa na niego siedzenie w kojcu :-( - jedzenia mu nie brak

Jest 2,5 letnim wykastrowanym przemiłym psem . Potrzebuje oczywiście swoją dawkę ruchu , jednak nie jest non stop nakręcony . Pies łatwy do ułożenia , nastawiony na człowieka, nie wymaga specjalnie doświadczonej osoby .

Czy ktoś pokocha tego urwiska?

(PS. Smyk chyba jest daleeekim mixem dobka, i w sumie niewiem czemu mu sie kojarzy własnie z dobermanem :oops: )

[email protected]

889 628 346

Smyczek wczoraj próbował sie zmieścic na takim małym kocyku

wiecej zdj zaraz

i tu : http://picasaweb.google.com/MajeczQa/SmykDoAdopcjiSchronisko#
sa zdj autorstwa Majki :)

Posted

Ewidentnie ma coś z dobcia (stawiam na ONko-dobka, mam takie 3 na osiedlu, z ogonem lub bez w zależności czy kupione jako ONki czy dobki, gdzieś z targu :roll:)

... biedactwo, chciał na miękkim :(

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

nie wiem komu, ale bardzo dziękuje za ogłoszonka , miałam w ostatnim czasie tekl o SMyka, co prawda chyba nie takiego psa ktoś szukał, ale zawsze to jakis "odzew"

czy takiej mordy mozna niepokochać ?

Posted

:multi::multi::multi::cool3:

ktoś opuścił dziś schronisko :multi:

ehhhh, cudowne psisko w końcu zostało docenione :loveu:, Pani przyszła po owczarka , ale Smyk zamrugał ślipiami zza krat i zaczarował ....

Smyk czekajc prawie 2 h do weta ( do wypisu ) lezał GRZECZNIUTKO , ignorował przechodzące psy ( no poza natretnym szceniakiem, ale ten to mu na głowe wlazł ;) ) . Tylko przytulał ten łebol swój nieziemski . Jego nowa Pani dużo jeździ na rowerze i potrzebowała towarzystwa - Smyk idealny wiec w tym celu , tlyko oczywiście nauczyć sie musi :evil_lol: , ale patrząc na to jak potrafi ładnie ignorować, psy, koty, ludzi na około - to myślę ze w mig załapie - a z Panią kontakt mam :multi:

moje kochane psisko :loveu::loveu::loveu::loveu:

zdjęć nie mam za bardzo :oops: - ale mam obiecane :cool3: , a pewnie za jakiś czas na wspólny spacer sie wybierzemy :multi: