agamika Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Smyczek cierpi bardzo , na chorobę nieuleczalna w schronisku :-( ... to jest domowy pies, nie nadaje sie do stróżowana czy trzymania na podwórku, w kojcu - Raz tak został wydany i wrócił, bo przegryzał siatkę, kury gonił sąsiadowi , bo jest głupi i w ogóle ... Smyk jest najszczęśliwszy gdy może w ciepłym budynku położyć sie koło człowieka , wtulic tą wielka łepetynę w kolana człowiekowi ... W klatce ... skacze , kreci się, biega po ścianach kojca(dosłownie ) - na polu - nie ciągnie na smyczy , przychodzi na zawołanie, nie reaguje na psy . GDy staniemy na chwile to opiera sie o noge i czeka, na dalsza cześć spaceru .. SMyczek jest bardzo chudy - badania krwi i kału jednak nic nie wykazały. - niestety działa na niego siedzenie w kojcu :-( - jedzenia mu nie brak Jest 2,5 letnim wykastrowanym przemiłym psem . Potrzebuje oczywiście swoją dawkę ruchu , jednak nie jest non stop nakręcony . Pies łatwy do ułożenia , nastawiony na człowieka, nie wymaga specjalnie doświadczonej osoby . Czy ktoś pokocha tego urwiska? (PS. Smyk chyba jest daleeekim mixem dobka, i w sumie niewiem czemu mu sie kojarzy własnie z dobermanem :oops: ) [email protected] 889 628 346 Smyczek wczoraj próbował sie zmieścic na takim małym kocyku wiecej zdj zaraz i tu : http://picasaweb.google.com/MajeczQa/SmykDoAdopcjiSchronisko# sa zdj autorstwa Majki :) Quote
Ulaa Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Ewidentnie ma coś z dobcia (stawiam na ONko-dobka, mam takie 3 na osiedlu, z ogonem lub bez w zależności czy kupione jako ONki czy dobki, gdzieś z targu :roll:) ... biedactwo, chciał na miękkim :( Quote
karusiap Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 biedny Smyk...... niech ta zima sie skonczy.... Quote
karusiap Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Smykus marznie nadal...jutro moze sie troszke rozgrzeje na spacerku... Quote
agamika Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Smyk na szczęście w końcu trochę przytył ... szeleczki które mu wcześniej zawsze ubierałam, w ta niedzielę okazały się za ciasne!:multi: Quote
agamika Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 kurcze skad brac normalne domy dla tych psów :( SMyczek nie ma ostatnio ochoty na bieganie na spacerach ,lezłaby tylko i sie przytulał ... mam trochę zdj z tej niedzieli, ale nie mam sił ich wstawiać dziś :oops: http://picasaweb.google.pl/gryzniakaga/SMYK# Quote
karusiap Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 jaki on jest cudny......brak slow.... ale zdjecie bardzo jednoznaczne:):) Quote
agamika Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 nie wiem komu, ale bardzo dziękuje za ogłoszonka , miałam w ostatnim czasie tekl o SMyka, co prawda chyba nie takiego psa ktoś szukał, ale zawsze to jakis "odzew" czy takiej mordy mozna niepokochać ? Quote
agamika Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 :multi::multi::multi::cool3: ktoś opuścił dziś schronisko :multi: ehhhh, cudowne psisko w końcu zostało docenione :loveu:, Pani przyszła po owczarka , ale Smyk zamrugał ślipiami zza krat i zaczarował .... Smyk czekajc prawie 2 h do weta ( do wypisu ) lezał GRZECZNIUTKO , ignorował przechodzące psy ( no poza natretnym szceniakiem, ale ten to mu na głowe wlazł ;) ) . Tylko przytulał ten łebol swój nieziemski . Jego nowa Pani dużo jeździ na rowerze i potrzebowała towarzystwa - Smyk idealny wiec w tym celu , tlyko oczywiście nauczyć sie musi :evil_lol: , ale patrząc na to jak potrafi ładnie ignorować, psy, koty, ludzi na około - to myślę ze w mig załapie - a z Panią kontakt mam :multi: moje kochane psisko :loveu::loveu::loveu::loveu: zdjęć nie mam za bardzo :oops: - ale mam obiecane :cool3: , a pewnie za jakiś czas na wspólny spacer sie wybierzemy :multi: Quote
Recommended Posts