Marta_Ares Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Hej mam prośbe czy ktoś mógłby napisać jak nauczyc psa załatwiac sie w jedno okreslone miejsce (pies ma 9 m-c). Mam duzą dzialek i po prostu nie chce na każdym kroku spotykac psia niespodzianke....<lol> Chciałabym zeby zalatwiaj sie w określonym miejscu kiedys czytalam o tym tu na forum ale niestety nie moge teraz tego znaleźć:( wybaczcie jesli ktos mogłby podac linki albo napisac jak rozwiązać ten problem Quote
coztego Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Marta, m.in. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=1579"]tutaj[/URL] masz o nauce załatwiania się na komendę, jak już masz wprowadzoną komendę to wydajesz ją w wyznaczonym miejscu, po czym chwalisz w niebogłosy i nagradzasz "wykonanie zadania" ;) Quote
Sylka Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Moi znajomi zrobili teren duzy prostokat z bialych kamieni i od pierwszego dnia psa uczyli tam sikac i robic kupke. m.in. pokazujac ze tam ma robic i inne rzeczy. Ogrodek czysty, a kamienie co 2 dni sprzatane. Ogolnie porzadeczek:-) Quote
Yorczka Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 kurcze ja nauczyłam psa załatwiania sie w jedno miejsce ale nawet nieweim kiedy i jak to zrobiłam ??!! :roll: :lol: :shake: qrcze... chyba to było tak szybko ze nie zauważyłąłm kiedy i jak to sie stało.... Quote
cuciola Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 ja nagradzalam jak Simba zalatwial sie na trawce..chwalilam i jak sam sikal to mowilam zrob siku... i teraz slicznie robi zawsze na trawce Quote
mikusik123 Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Ja niechcący nauczyłem psa robienia qpy w jednym miejscu. Ale był to problem, bo było to w tzw. małym ogródku z praoma kwiatkami i krzewami pod blokiem, którym opiekuje się moja sąsiadka i już mnie cho... brała jak Niko znów tam narobił a ja musiałem to szybko sprzątnąć żeby się nie zorientowała więc terz chodzę okrężną drogą i znów ma jedno miesjce ale na łące na nieużytkach :) Pozdrawiam Mikołaj Quote
Marta_Ares Posted February 27, 2006 Author Posted February 27, 2006 :lol: :lol: Dziekuje za wszystkie rady:lol: zaczelam z nim wychodzic ciagle w to samo miejsce na smyczy (trudno trzeba sie poswiecic :D:D, bo tak to go zawsze wypuszczalam i sam biegal) a teraz najpierw zalatwic potrzeby poxniej nagroda a poxniej dopiero go spuszczam ze smyczy i zostawiam Quote
Recommended Posts