DALMATYNKA0987 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 PYTAM BO MOJA SUKA MA 7 LAT I MIMO ZE DAJE JEJ PREPARATY NA SIERŚĆ TO I TAK WSZĘDZIE JEST JEJ SIERSC W ZAWROTNYCH ILOSCICACH :crazyeye::shake: Quote
edek&zadora Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Moja też gubi.. dostaje dobrą karmę, jeśli trzeba to i jakieś witaminki, jak ma ochotę to wcina też owoce i warzywa - lubi jabłka, malinki i marchewkę szczególnie ;). Szczotkuję ją.. a sierść jest i tak wszędzie. Nawet w świeżo wypranych ciuchach.. o samochodzie nie wspomnę... masakra po prostu. Przez pięć lat nie znalazłam na to żadnego sposobu... Quote
kajkoowa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dalmaty przez cały rok gubią te swoje kłaki ;) Mój teraz gubi jakoś więcej, nie daję żadnych preparatów bo i tak nie pomogą ;) Quote
Asia_Rawicz Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Moja dalmatynka też strasznie gubi sierść, poprzednia też gubiła sierść w kosmicznych ilościach. Stosowaliśmy witaminki, specjalne szampony i nic nie dawało efektu. Jednak pierwszego dalmatyńczyka miałam już 13 lat temu i zdążyłam się przyzwyczaić do tego, że wszędzie jest ich sierść. Quote
VampirzycaMadzia Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Ciągłe gubienie siersci to jedna z cech dalmatyńczyków. Nie ma na to sposobu. Quote
Recommended Posts