DALMATYNKA0987 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 chodzi mi dokładnie o wykonanie tylko i wylacznie w wieku 6 tyg. szczepienia ochronnego- a potem 'wlasciciel x' zapomina ze psa trzeba szczepic ,albo ma to gdzies- co wtedy!???:crazyeye: opiusuje tu podejscie pewnej osoby mi znanej;(nie dawno dowiedzialam sie ze jej 6 mies. pies golden nie bym szczepiony ponownie ani odrobaczany ani zaszcz.przeciw wsciekliznie Quote
Vectra Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 co wtedy ? no albo pies załapie wirusówkę - będzie leczony lub zejdzie albo właściciel będzie miał farta i pies będzie żył długo i szczęśliwie co do odrobaczania .. nabawi się np anemii ... albo będzie żył długo i szczęśliwie nie ma 100% wyjaśnienia , co wtedy :) co do wścieklizny , to jest ustawowy obowiązek szczepienia przeciw wściekliźnie ... i jak piesek kogoś ugryzie , postraszy , ucieknie ... jakaś służba będzie chciała okazania w/w zaświadczenia o szczepieniu , wtedy jest kara. Albo właściciel będzie miał szczęście i bez kontroli przeżyją z psem w spokoju ;) ale jak pisałam - wścieklizna jest obowiązkowa Quote
DALMATYNKA0987 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 no wlasnie tak jak piszesz albo-albo znam psa ktory byl szczepiony tylko na wscielkizne i zyl 8 lat i takiego co 3 lata czyli roznie to bywa -tylko wkurza mnie ze ci co dmuchają i chuchają nie maja czasami takiegp szczescia jak ci co maja to gdzies! Quote
Cockermaniaczka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ze szczepianiami to sa osobne watki..Jedni szczepia inni nie.Ale szczeniaki zawsze sie szczepi... A wscieklizna coz,ustawowy obowiazek... Quote
Recommended Posts