Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chodzi mi dokładnie o wykonanie tylko i wylacznie w wieku 6 tyg. szczepienia ochronnego- a potem 'wlasciciel x' zapomina ze psa trzeba szczepic ,albo ma to gdzies- co wtedy!???:crazyeye:

opiusuje tu podejscie pewnej osoby mi znanej;(nie dawno dowiedzialam sie ze jej 6 mies. pies golden nie bym szczepiony ponownie ani odrobaczany ani zaszcz.przeciw wsciekliznie

• 2 weeks later...
Posted

co wtedy ?
no albo pies załapie wirusówkę - będzie leczony lub zejdzie
albo właściciel będzie miał farta i pies będzie żył długo i szczęśliwie

co do odrobaczania .. nabawi się np anemii ... albo będzie żył długo i szczęśliwie

nie ma 100% wyjaśnienia , co wtedy :)

co do wścieklizny , to jest ustawowy obowiązek szczepienia przeciw wściekliźnie ... i jak piesek kogoś ugryzie , postraszy , ucieknie ... jakaś służba będzie chciała okazania w/w zaświadczenia o szczepieniu , wtedy jest kara.
Albo właściciel będzie miał szczęście i bez kontroli przeżyją z psem w spokoju ;)
ale jak pisałam - wścieklizna jest obowiązkowa

Posted

no wlasnie tak jak piszesz albo-albo

znam psa ktory byl szczepiony tylko na wscielkizne i zyl 8 lat i takiego co 3 lata czyli roznie to bywa -tylko wkurza mnie ze ci co dmuchają i chuchają nie maja czasami takiegp szczescia jak ci co maja to gdzies!

• 1 month later...