Aarionne Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jak wyglądają tatuaże psów w Rosji i na Ukrainie? Jak ewentualnie po numerze znaleźć hodowlę? Quote
Sonya-Nero Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Aarionne napisał(a):Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jak wyglądają tatuaże psów w Rosji i na Ukrainie? Jak ewentualnie po numerze znaleźć hodowlę? Nie wiem o jaką konkretnie ci rasę chodzi, ale może coś podpowiem ;) bo mam tylko do czynienia z ruskimi pudlami, a u nich tatuaż przypisany jest albo do konkretnej hodowli lub do jednego z klubów pudla, który firmował dany miot. Kod literowy oznacza więc hodowlę/nazwisko/klub, a cyfry numer kolejny szczeniaka. Quote
Aarionne Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Sonya-Nero napisał(a):Nie wiem o jaką konkretnie ci rasę chodzi, ale może coś podpowiem ;) bo mam tylko do czynienia z ruskimi pudlami, a u nich tatuaż przypisany jest albo do konkretnej hodowli lub do jednego z klubów pudla, który firmował dany miot. Kod literowy oznacza więc hodowlę/nazwisko/klub, a cyfry numer kolejny szczeniaka. No właśnie w tym sęk, że nie ma żadnej litery. W tatuażu są cztery cyfry i pod spodem, w drugim rządku trzy inne cyfry :roll: I nie wiem gdzie takie wynalazki tworzą... Quote
parkridge Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Ja mam yorka sprowadzonego z Rosji.U niego tatuaż to YOR i 3 cyfry.Wszystko w jednym rzędzie.Zatem litery wskazują rasę... Quote
Aarionne Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Dzięki, już się dowiedziałam, że to Ukraina :) Nawet hodowle zidentyfikowałam :) Quote
irena-malina Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Mozna zwrucic sie do Zwiozku Kynologicznego\ centralnego/ w Kijowie\ lub Moskwa/, z tym numerem i tam znajdo informacje o psie. Nie widze problemy! Pani Irena ze Lvova. Quote
Recommended Posts