Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karkakarka']No to ja wa m powiem co nam wymyślili - mamy pisać prace licencjackie w wersji okrojonej tzn 3 rozdziały 40 stron, promotor ocenia i recenzent. Zaliczony rok i praca licencjacka daje nam mozliwosć obrony tytułu, na egzaminiee bedą 4 zagadnienia: Prawo pracy, prawo administracyjne, prawo finansowe i postępowanie administracyjne. Z każdego działo można ułożyć nieskońconą ilość pytań, jest nas 70 na roku wiec najprawdopodobniej 70 z każdego co daje łącznie 280 pytań. Których nie dostaniemy. No a same zagadnienia w semestrze 6 wrrr

cześć laski![/QUOTE]

Cześć!
U nas całkowicie zlikwidowali prace licencjackie na wydziale, czeka mnie więc egzamin licencjacki (ustny przed komisją) z 14 przedmiotów (60 zagadnień) lub 5 przedmiotów (75 zagadnień)- to która wersja okaże się dopiero w drugim semestrze :p Ale to chyba lepsze niż obrona pracy licencjackiej :D

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kiniaaa']Cześć!
U nas całkowicie zlikwidowali prace licencjackie na wydziale, czeka mnie więc egzamin licencjacki (ustny przed komisją) z 14 przedmiotów (60 zagadnień) lub 5 przedmiotów (75 zagadnień)- to która wersja okaże się dopiero w drugim semestrze :p Ale to chyba lepsze niż obrona pracy licencjackiej :D[/QUOTE]
Nie wiem czy lepsza - jeśli macie opracowane zagadnienia z roku wyżej to super - my natomiast jesteśmy pierwszym rokiem który w ten sposób będzie się bronił.
No i samo zagadnienie to też worek do którego można wrzucić parę pytań....

Posted

[quote name='Princess_York']To jamam dopiero fajnie :-D .
Będą święta ,po świętach tylko 2 tygodnie do szkoły chodziła będę bo 17 stycznia mam już ferie ..
Niby głupio .. Ale to nie koniec :) . Feire kończą się 2 lutego (chyba) i "2 semestr" na pomorzu . Ale ! Ja już nie będę na pomorzu :p . Wyprowadzam się na stare śmieci ,do Płocka ,a w Płocku ferie są 14 lutego (chyba a jak nie 14 to 13) i znowu 2 tyg wolnego ! .

Czyli razem 6 tygodni !!! :o[/QUOTE]

hehe no to nieźle :)

ja mam też ferie dwa ost. tygodnie stycznie i mnie si.e to nie podoba :( wolałabym tak jak w tamtym roku dwa ost. lutego, bo troche po świętach pochodziłam do szkoły, a potem znowu odpoczynek... buu.

Posted

[quote name='karkakarka']Nie wiem czy lepsza - jeśli macie opracowane zagadnienia z roku wyżej to super - my natomiast jesteśmy pierwszym rokiem który w ten sposób będzie się bronił.
No i samo zagadnienie to też worek do którego można wrzucić parę pytań....[/QUOTE]

Na szczęście mamy, bo to już drugi rok jak są te egzaminy :)
A do tego jeszcze przez cały rok konwersatoria, na których robimy prezentacje na wszystkie tematy..
Ci, co są pierwszym rokiem zmian, to zawsze mają przechlapane, nie wiadomo na co liczyć... Trzymam kciuki, żeby było dobrze ;)

Posted

[quote name='kiniaaa'](...) czeka mnie więc egzamin licencjacki (ustny przed komisją) [/QUOTE]

Jeny, dziewczyny, ja Wam nie zazdroszczę tych egzaminów ustnych :roll: To jest dla mnie chyba najgorsze co może być, takie odpowiedzi ustne :roll: Strasznie nie lubię takich rzeczy, wtedy okropnie się stresuję. Mam teraz zrobić prezentację z WOK-u, co prawda nie wiem na kiedy mi wypadnie, czy w tym semestrze czy następnym, ale trzeba będzie samemu min. 10min gadać gadać gadać wrrr nie wiem jak ja to zrobię :roll:

A co do wlnego, to my mamy beznadziejnie, bo mamy pierwszy termin ferii :roll: Więc gdzieś chyba zaraz po świętach :roll: A potem drugi semestr będzie się ciąąąąągnął :shake:

Posted

[quote name='Karolina.']Jeny, dziewczyny, ja Wam nie zazdroszczę tych egzaminów ustnych :roll: To jest dla mnie chyba najgorsze co może być, takie odpowiedzi ustne :roll: Strasznie nie lubię takich rzeczy, wtedy okropnie się stresuję. Mam teraz zrobić prezentację z WOK-u, co prawda nie wiem na kiedy mi wypadnie, czy w tym semestrze czy następnym, ale trzeba będzie samemu min. 10min gadać gadać gadać wrrr nie wiem jak ja to zrobię :roll:

A co do wlnego, to my mamy beznadziejnie, bo mamy pierwszy termin ferii :roll: Więc gdzieś chyba zaraz po świętach :roll: A potem drugi semestr będzie się ciąąąąągnął :shake:[/QUOTE]

Trzeba się przełamać, na studiach to wciąż jakieś prezentacje czy tego typu rzeczy, więc już jakoś idzie. Ale fakt, co innego opowiadać przed grupką 30 studentów, a co innego przed trzema profesorami... to drugie zdecydowanie gorsze :p

A Ty Karola nie stresuj się, tylko wyluzuj i prezentacja z woku pójdzie jak z górki ;)

Posted

[quote name='Karolina.']Martyna, nie za dobrze ci? :P Ja też tak chcęęęę

A swoją drogą, nie szkoda ci się przenosić do innej szkoły w środku roku?[/QUOTE]

EE tam nowa szkoła :p . Już tyle ich było że i tą znose :) . Poza tym w Płocku co 2 osoba to znajoma :)
Więc w szkole będzie cześć ,cześć, Hej i cześć :evil_lol:

Posted

[quote name='karkakarka']No to ja wa m powiem co nam wymyślili - mamy pisać prace licencjackie w wersji okrojonej tzn 3 rozdziały 40 stron, promotor ocenia i recenzent. Zaliczony rok i praca licencjacka daje nam mozliwosć obrony tytułu, na egzaminie bedą 4 zagadnienia, np: Prawo pracy, prawo administracyjne, prawo finansowe i postępowanie administracyjne. Z każdego działo można ułożyć nieskończoną ilość pytań, jest nas 70 na roku wiec najprawdopodobniej 70 z każdego co daje łącznie 280 pytań. Których nie dostaniemy. No a same zagadnienia w semestrze 6 wrrr

cześć laski![/QUOTE]
Cześć Karinka :p
Nie wiem, czy i u mnie nie będzie tak, że pracę inżynierską będzie oceniał recenzent. No i oprócz pisania pracy czeka mnie jeszcze egzamin inżynierski. Pytania z hodowli bydła mam podane, bo profesor powiedział, że nie będzie nam robił pod górkę i będą te same co na egzaminie zeszłorocznym, ale reszta? :roll:
[quote name='Princess_York']To jamam dopiero fajnie :-D .
Będą święta ,po świętach tylko 2 tygodnie do szkoły chodziła będę bo 17 stycznia mam już ferie ..
Niby głupio .. Ale to nie koniec :) . Feire kończą się 2 lutego (chyba) i "2 semestr" na pomorzu . Ale ! Ja już nie będę na pomorzu :p . Wyprowadzam się na stare śmieci ,do Płocka ,a w Płocku ferie są 14 lutego (chyba a jak nie 14 to 13) i znowu 2 tyg wolnego ! .

Czyli razem 6 tygodni !!! :o[/QUOTE]
Fajnie, fajnie, ale po tych 6 tygodniach się nieźle rozleniwisz i jeszcze bardziej Ci się nie będzie chciało uczyć ;)
[quote name='Karolina.']Jeny, dziewczyny, ja Wam nie zazdroszczę tych egzaminów ustnych :roll: To jest dla mnie chyba najgorsze co może być, takie odpowiedzi ustne :roll: Strasznie nie lubię takich rzeczy, wtedy okropnie się stresuję. Mam teraz zrobić prezentację z WOK-u, co prawda nie wiem na kiedy mi wypadnie, czy w tym semestrze czy następnym, ale trzeba będzie samemu min. 10min gadać gadać gadać wrrr nie wiem jak ja to zrobię :roll:

A co do wlnego, to my mamy beznadziejnie, bo mamy pierwszy termin ferii :roll: Więc gdzieś chyba zaraz po świętach :roll: A potem drugi semestr będzie się ciąąąąągnął :shake:[/QUOTE]
A ja powiem Ci, że też się kiedyś bałam ustnych, a teraz to nic przeciwko nim nie mam. Bo to co się napisze, to już jest i nie ma możliwości dopisania jak się coś przypomni, a na ustnym jednak zawsze można dopowiedzieć, albo opisać swoimi słowami. No i zależy na kogo się trafi, ale jak egzaminator ma dobry humor to i nieraz naprowadzi na właściwą odpowiedź ;)

Posted

[quote name='kiniaaa']Trzeba się przełamać, na studiach to wciąż jakieś prezentacje czy tego typu rzeczy, więc już jakoś idzie. Ale fakt, co innego opowiadać przed grupką 30 studentów, a co innego przed trzema profesorami... to drugie zdecydowanie gorsze :p

A Ty Karola nie stresuj się, tylko wyluzuj i prezentacja z woku pójdzie jak z górki ;)[/QUOTE]

Noo, ja staram się cały czas myśleć że to przecież nic takiego, że przecież to umiem itd itd, ale to jakoś nie pomaga :roll:

[quote name='*kleo*']
A ja powiem Ci, że też się kiedyś bałam ustnych, a teraz to nic przeciwko nim nie mam. Bo to co się napisze, to już jest i nie ma możliwości dopisania jak się coś przypomni, a na ustnym jednak zawsze można dopowiedzieć, albo opisać swoimi słowami. No i zależy na kogo się trafi, ale jak egzaminator ma dobry humor to i nieraz naprowadzi na właściwą odpowiedź ;)[/QUOTE]

A ja wolę prace pisemne :lol: Głównie dlatego, że z tych przedmiotów z których nie muszę [czyt. nie chcę] się uczyć to mogę zawsze (no, prawie zawsze ;)) ściągnąć, a na odp. ustnych już nie za bardzo się da ;) I przy pracach pisemnych przeważnie jest więcej czasu na zastanowienie się, a jak odpowiadasz ustnie, to nauczyciel zaraz cię pogania :roll:

Cześć Klaudia :)

Posted

[quote name='Princess_York']Oj tak to prawda ,nie będzie mi się chciało :evil_lol:[/QUOTE]
Hehe mi też się nigdy nie chce wracać po ponad 3-miesięcznych wakacjach :evil_lol:
[quote name='Karolina.']A ja wolę prace pisemne :lol: Głównie dlatego, że z tych przedmiotów z których nie muszę [czyt. nie chcę] się uczyć to mogę zawsze (no, prawie zawsze ;)) ściągnąć, a na odp. ustnych już nie za bardzo się da ;) I przy pracach pisemnych przeważnie jest więcej czasu na zastanowienie się, a jak odpowiadasz ustnie, to nauczyciel zaraz cię pogania :roll:

Cześć Klaudia :)[/QUOTE]
Ale odpowiedzi ustne na studiach (przynajmniej moich) wyglądają trochę inaczej, takie całkiem lajtowe są ;)
No i cześć :p

Dziewczyny byłam dziś w kinie na Paranormal Activity 2. Dobry jest, polecam, momentami wgniatał w fotel ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Gratuluję 5 na egzaminie:)

Pzdr.[/QUOTE]
Dziękuję :p
[quote name='dysia-u']cześć kleośki
ja tam film wole taki hmhm bardziej romantyczny , też może wgniatać w fotel hihihi
pozdrawiam i miłego dnia zycze[/QUOTE]
Oj tam, nie ma to jak mała adrenalinka ;)

Widziałam wpis w indeksie, obroniłam tą piątkę :p Jeszcze raz dziękuję Wam za kciuki :)

Posted

[quote name='Connected']Cześć :) Gratuluję jeszcze raz ;)[/QUOTE]
[quote name='Asiaczek']Super!
Jaką mamy zdolną koleżankę:)

pzdr.[/QUOTE]
[quote name='agamewa']Cześć Klaudia:multi:gratki za obronę piątki;)[/QUOTE]
[quote name='dysia-u']nooo to gratulacje , zuch dziewczynka[/QUOTE]
Dzięki :p

Byłam dziś po materiały do pracy inżynierskiej, po owocnym poszukiwaniu siedziby Związku Łowieckiego i przekopaniu stosu gazet wróciłam bogatsza o milion kserówek z artykułami. Czas się będzie zabrać za planowanie i pisanie, robi się poważnie... ;)

A w piątek jadę do domu, w którym najprawdopodobniej leży moja ładowarka, więc może jakieś fotki się znajdą :p

Posted

fajnie że materiały sie znalazły, ja mam dużo galzet łowieckich w domu, więc jak coś :lol:
na fotki czekam :cool3: i niedługo ta wystawa co Ulcia bez papilotów ma być pokazana będzie :multi: