Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od pewnego czasu, tj od jakiegoś miesiąca zauważyłam, że moja suczka ma coś nie tak z jednym okiem. Chodzi o mruganie. Częstotliwość mrugania jest normalna, chodzi mi o wygląd tej czynności. Prawe oko jest ok - mruga tak, że powieka idzie z góry na dół i to wszystko. Natomiast kiedy mruga lewym okiem to tak jakby jakaś dodatkowa powieka szła jej z dołu oka do góry ://// Z tego co się orientuję, to jej to nie boli, nawet jak dotykam okolic oka, jej zachowanie się w ogóle nie zmieniło. Spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?:( Jak będzie trzeba to nagram na kamerke w telefonie jak to wygląda.

Posted

Vilyen od miesiąca widzisz , że z okiem dzieje się coś złego, sio do weterynarza, bo w tej kwestii nikt Ci tu nie pomoże. Takie rzeczy trzeba oglądać "na żywo".

Posted

Ech troszke źle opisałam problem. Chodzi o to, że w ciągu ost miesiąca parę razy widziałam, że tak mrugnęła. Jak np sprawdzałam przed chwilą to mrugała normalnie. A czasem właśnie mruga tak jakby trzecią powieką. Oczywiście przejdę się do weta. Ale może przy okazji ktoś tu miał z czymś takim do czynienia?

Posted

Byłam dzisiaj u weta. Pani doktor powiedziała, że Mafi musiała się gdzieś uderzyć, że w ogóle nie mruga swoją pierwszą powieką. I że fakt, że w takim przypadku mruga powieką tzw "trzecią" nie jest niczym złym - a właściwie ratuje jej oczko przed wyschnięciem. DOstała kropelki z antybiotykiem oraz zastrzyk i tabletki na pobudzenie krążenia. Pani doktor powiedziała,że wszystko powinno być dobrze za jakiś tydzień:)

Posted

Lekarka powiedziała, że najprawdopodobniej tak. A jak nie to się będziemy dalej zastanawiać. Btw muszę się pochwalić. Mafi dostala dzis 4 kropelki do oczka i była taka grzeczna i kochana :loveu: to jest cud a nie pies, kocham ją :* :D

• 3 weeks later...
Posted

Ech.. chyba muszę poszukać innego lekarza. Byłam tam z Mafi 2 razy i póki co zero poprawy a w dodatku lekarka nie bardzo wie skąd jej się to wzięło..