Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]CZIKA trafiła do konińskiego schroniska 18 września 2009 czyli dosłownie kilka dni temu.
Znaleziono ją w takim miejscu, że najprawdopodobniejsza wersja wydarzeń to taka,że została wyrzucona z samochodu.
Sunia jest malutka - ma około 3 miesięcy i waży nieco ponad 2 kg.
Ma ślicznie sterczące uszka oraz piękne rudawe plamki i nakrapiane łapki.
Sunia jest przesłodka, choć nadal wystraszona - nie rozumie jeszcze skąd się wzięła w takim miejscu wśród tylu innych psów.
Szukamy jej pilnie domu aby jak najkrócej musiała przebywać w schronisku.
Została zabezpieczona przeciwko chorobom zakaźnym surowicą:
[/FONT][FONT=Tahoma]CANISERIN FHPL, która jeszcze przez trzy tygodnia będzie działać, potym okresie zostanie zaszczepiona. Mimo bardzo młodego wieku nie garnie się do każdego człowieka. Potrzebuje czasu aby się do kogoś przekonać. Na spacerach z psami się bawi, natomiast żaden pies nie może jeść do pomieszczenia w którym ona mieszka, a już na pewno nie może zaglądać do jej misek, bo zaraz zaczyna się atak. Bywa czasem zazdrosna i zaborcza, gdy okazuje się uczucia innym psom. [/FONT]
Ale gdy przywiąże się do człowieka nie odstępuje go na krok. Myślę więc że trochę szkolenia i socjalizacji ze światem i to maleństwo będzie bardzo społecznym, bezproblemowym przyjacielem ;)

[FONT=Tahoma]

[SIZE=2]Na razie nie mam więcej info o tym maleństwu. Postaram się zdobyć za parę dni. Nie mam niestety fizycznego kontaktu z sunia, jedynie za sprawą korespondencji mailowej ze schroniskiem. Jej ogłoszenie znalazłam na allegro i tak mnie chwyciła za serce że nie mogłam się powstrzymać żeby nie dać jej szansy i tu na dogo. Jak tylko dostane nowe info będę robić ogłoszenia na potęgę byle by ją z stamtąd wyciągnąć.

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:
[/FONT]

tel: 63 243 80 38

lub

p. Marta: 513 252 632

[SIZE=2]p. Ania: 513 434 407

[SIZE=2]Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
[SIZE=2]ul. Gajowa 7A
[SIZE=2]62-510 Konin

Posted

uzupełniłam trochę pierwszy post o nowe info jakie o niej dostałam. Wieczorem wezmę się za ogłoszenia a w między czasie wypytam dziewczyny które są wolontariuszkami w tym schronisku czy mogą coś więcej o niej powiedzieć.

Posted

Poza tym co jest na allegro mogę dodać,że Czika na początku była po prostu przerażona! Bardzo bała się człowieka, myślę,że bardziej dlatego,że wszystko było dla niej nowe i przerażające niż dlatego,że np była bita, zastraszana itp.
Już teraz nie okazuje niepokoju. Razem z innymi pieskami jeszcze nie biega, ponieważ jest za mała i nie dałaby rady, a psy z kolei nie dałyby jej spokoju.
Czika jeszcze wczoraj miała 3 obserwatorów na allegro. Dziś ma 2. Nikt jednak nie skontaktował się w jej sprawie ze schroniskiem.
Allegro, a teraz również wątek na dogo są jedynymi ogłoszeniami jakie ma.
I jeszcze jedno - Czika ma nakrapiany brzuszek! Wygląda to cudnie:))

Posted

To zanim zamkniesz wątek napiszę jeszcze co u suni:

Czikunia od wczoraj jest u nas w domku Smile pierwszy dzień chodziła troszke przestraszona ale nie ostępowała mnie na krok Smile dziś już chyba poczuła się pewniej bo cały dzień biega wesoło i macha ogonkiem Smile
ma przygotowane wygodne legowisko ale o wiele bardziej podoba jej się wylegiwanie na fotelu Smile) ma też już swoją ulubioną zabawke i cały czas sie nią bawi. Smile jest przezabawna i baaaardzo kochana:) już ją wszyscy pokochaliśmy....:)postaram się niedługo wrzucić kilka zdjątek Czikuni:))

Posted

UWAGA!!!!
Czikunia została oddana z powrotem do schroniska, gdyż podobno dziecko miało alergie...:roll:

Tak więc sunia nadal poszukuje domu!
Proszę o ogłaszanie tu i ówdzie!

EDIT: Zostałam wczoraj poinformowana przez schronisko że Czice udało się pojechać do jakiegoś świetnego domu w Radomsku!
:loveu::loveu:
może uda mi się zdobyć zdjęcia z nowego domku to wstawię.