Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mieszkam w Rabie Niżnej (k. Rabki Zdrój) własnie wyjrzałam przez okno i zobaczyłam sylwetkę psa, nie znałam go (a powinnam bo na wsi się raczej zna psy i ludzi...) a w dodatku dziwnie siedział przy ulicy. Szybko pobiegłam zobaczyć co to za pies. Oczywiście wyrzucony! :placz: Próbowałam go zwabić jedzeniem ale uciekł tylko w stronę wsi Olszówka. "Nadałam" mu imię Kajtek, bo z wygladu do niego pasuje. Jest to mały pies. Czarny pysk, z rudymi 'brwiami' - tłów brudno-biały z lekkimi czarnymi plamkami.

Jeśli jeszcze powróci czekać na włascicieli to zawiadomie tu was... Ja nie mogę nawet na chwile go wziąśc do domu bo mama się nie zgodzi, a poza tym mam psa który nie lubi innych psów... Może znalazłby się jakiś DT darmowy dla Kajtka?

• 4 weeks later...
Posted

wysłąłam do Ciebie prywatną wiad. Ale powtórzę tu żeby mieć pewność. Mieszkam, tzn weekendowo w Olszówce. Zaginęła mi tam dorosła, mieszana suka owczarka, podpalany, taka powyżej kolan, końcówka ogona biała( mix colli i owccz. niem., bardzo łagodna, właśnie pierwsze imię to miała mieć Smutka, bo taki melancholijny pies z niej był/jest) na przełomie lipca i sierpnia 2009r. Wieszałam sporo ogłoszeń na Rabie NIżnej, głownie na przystankach pom. Rabką a Mszana, w rabce też, Może kojarzysz takiego psa? A może słyszałaś jakieś plotki, o złych ludziach, którzy np. strzelają do psów? czy kojarzysz jakieś przejechane psiny - brr makabra nie chaciałabym żeby to były te wersje! MOże ktoś ją przygarnął do gospodarstwa i jest gdzieś u Twoich sąsiadów? podaję namiary na mnie [email protected] JAk coś Ci się kojarzy to napisz, proszę.
P.S. Kajtka nie kojarzę żeby był z moich najbliższych okolic, nie widziałam w pobliżu takiego pieska, mam nadzieję że już znalazłąś mu dom.

Posted

Dodam jeszcze że trochę mnie martwi że tak szybko szuka się nowych domów dla znalezionych psów, wiem że schroniska nie bardzo mogą przyjmować wszystkie psy latająće, bo są przepełnione, ale właśnie to że natychmiast szuka się im nowego domu ( a np. Sara jest psiakiem bardzo wzbudzającym ciepłe uczucia ii jest bardzo posłuszna więc pewnie chętnie ktoś ją przygarnie) Tym samym jak już ktoś ma przygarniętego psa, uznaje sie za właściciela, nie szuka dalej no to jest mała szansa że trafi z powrotem do domu czyli do mnie.
Chciałabym ją BARDZO BARDZO znależć, jeśli gdzieś chodzi jeszcze po tym świecie.Taką mam nadzieję że nie stała się jej poważna krzywda!