Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie czy ktoś próbował tych karm u swoich piesków?Co o nich sądzicie.Mam niespełna 7-mio miesięcznego BF i karmię go Royal canin medium junior czy zamienić tą karmę na tą specjalnie dla buldogów?

Posted

[quote name='Wredotka4']Jak w temacie czy ktoś próbował tych karm u swoich piesków?Co o nich sądzicie.Mam niespełna 7-mio miesięcznego BF i karmię go Royal canin medium junior czy zamienić tą karmę na tą specjalnie dla buldogów?[/quote]

Jeśli ta służy to nie ma sensu. W przyszłości zastanowiłabym się nad zamianą na coś lepszego niż rc.;)

Posted

[quote name='Wredotka4']Na coś lepszego?Może coś zaproponujesz,nie mam doświadczenia w karmieniu BF.Wydawało mi się,że RC to nie jest zła karma.[/quote]

Niestety od paru lat jej jakość leci na łeb na szyję. :razz: Jeszcze te diety wet trzymają poziom.

Poczytaj sobie o acanie, orijen, taste of the wild, biomill, pro plan;)

Posted

W sumie to boję się zmiany karmy,wiem że BF są wrażliwe.RC jadł już w domu gdzie się urodził...Boję się rewolucji żołądkowych i skórnych...
Znam karmy o których piszesz,myślałam,że purina pro plan wcale nie jest taka dobra tak jak i biomill.Akanę i orijen,znam i mogłabym spróbować zmiany.Nie wiem jaką karmą jest taste of the wild.
Wiem,że dla buldogów polecany jest też Hills.Dużo tego i nie wiadomo co wybrać żeby było najlepiej.

Posted

[quote name='Wredotka4']W sumie to boję się zmiany karmy,wiem że BF są wrażliwe.RC jadł już w domu gdzie się urodził...Boję się rewolucji żołądkowych i skórnych...
Znam karmy o których piszesz,myślałam,że purina pro plan wcale nie jest taka dobra tak jak i biomill.Akanę i orijen,znam i mogłabym spróbować zmiany.Nie wiem jaką karmą jest taste of the wild.
Wiem,że dla buldogów polecany jest też Hills.Dużo tego i nie wiadomo co wybrać żeby było najlepiej.[/quote]

Dlatego piszę, że nie ma sensu na razie zmieniać. Jak przyjdzie czas na zmianę juniora to wtedy się zastanowisz.

Biomill to klasa sama w sobie, jak szwajcarskie zegarki.;)

Pro plan przy tej cenie jest ok.

Hills myślę, że jakościowo jest jak rc.

[url]http://www.dogfoodanalysis.com/[/url]