Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Mam od 3 tygodni 2 letnią białą pudliczkę miniaturkę. 8 tygodni temu urodziła młode. Poprzednia właścicielka nieodpowiednio dbała o nią w ciąży i w połogu, a teraz Perła wygląda jak siedem nieszczęść.

Jak doprowadzić jej futerko do porządku i może wiecie gdzie w Wawie jest godny polecenia fryzjer dla pudli???

Usiłuję ją odkarmić ale żarłokiem to ona nie jest i w sumie nic jeszcze nie przytyła, a wet powiedział, że powinna :(

Pozdrawiam
Perła

Posted

Witaj,
pudelkę możesz ostrzyc u hodowczyń pudli w Warszawie, gdzie powinnaś otrzymać bardziej fachową pomoc niż w salonach strzyżenia prowadzonych przez hodowców innych ras.
Adresy do hodowli warszawskich znajdziesz na stronie Klubu Pudla lub stronie hodowli CZARNA FUGA (patrz "linki").
Powodzenia :D

Posted

Sonya-Nero napisał(a):
Witaj,
pudelkę możesz ostrzyc u hodowczyń pudli w Warszawie, gdzie powinnaś otrzymać bardziej fachową pomoc niż w salonach strzyżenia prowadzonych przez hodowców innych ras.
Adresy do hodowli warszawskich znajdziesz na stronie Klubu Pudla lub stronie hodowli CZARNA FUGA (patrz "linki").
Powodzenia :D

Dziękuję bardzo :)
Pozdrawiam

Posted

Skąd masz to nieszczęście i co to za wredny babsztyl, który wyrzuca z domu matkę 5 tyg. dzieci :evil: :evil: :evil: :evil:
Czy szczeniaków też się już pozbyła wmawiając ludziom jakie to super okazje :evil:

Zgłoś sie w Warszawie do :
http://www.cheri.webpark.pl/
http://www.vericolor.republika.pl/
lub
http://www.finigan.prv.pl/

dziewczyny są z Warszawy i strzygą (nie jestem pewna tylko vericolor, ale na pewno umie strzyc swoje pudle)
No i powodzenia, odratuj ta bidę.

Posted

To nie tak że wyrzuciła. Przeprowadziła sie do domu gdzie jest suka amstaff i psie panie się nie polubiły. Szczeniaki tylko zaogniły sytuację.
Maluchy znalazły nowe domy a mama trafiła do mnie :)
Do tej pory czasami mailuje co u suni słychać, więc taka zła nie była!
Poprostu nie wiedziała jak dbać o sukę w ciązy

Perła jest za chuda i ma przerzedzoną sierść. Na tyle co do tej pory dowiedziałam się o pudlach to ma za jasny nos na białą miniaturkę.
Sprawia trochę problemów, gania rowerzystów,zaczepia inne psy i nie potrafi sama zostać w domu (zjadła mi okleinę zdrzwi :( ) No i słabo je :(
już próbowałam i suchą karmę i saszetki i mięsko (to wcina ;) ) Może spróbuję z eukanubą o podwyższonej ilości kalorii to może przytyje a i ser biały z żółtkiem też lubi.

Poza tym jest kochana i straszna przylepa, niezwykle zwinna jak prawdziwa cyrkówka ;) Najważniejsze że mi i mojej 4 miesięcznej córce się podoba :D

Już skontaktowałam się z cheri i postaramy się doprowadzić Perłę do porządku i będzie jak najbardziej przypominać pudla :D

Pozdrawiam

Posted

Co nie zmienia sytuacji, że szczeniaki muszą mieć 7-8 tyg, aby je odłączyć od matki ...
Ta kobieta to typowa nieodpowidzialna osoba, dobrze, że sunia jest juz u Ciebie.

Posted

[quote name='aneta']Co nie zmienia sytuacji, że szczeniaki muszą mieć 7-8 tyg, aby je odłączyć od matki ...
Ta kobieta to typowa nieodpowidzialna osoba, dobrze, że sunia jest juz u Ciebie.

Też mnie to zdziwiło, że tak wcześnie, ale ja zawsze miałam samce a ta pani zapewniała, że już wszystko w porządku i mozna sunie zabrać ,że już nie karmi, to ja zabrałam. Jeszcze przez jakis tydzień wydalała resztki poporodowe ale już jest ok.

To zdjęcie sprzed ciąży, jeszcze jak była u tej Pani.

Posted

[quote name='Karka']
Perełka :)
Fajnie ,że trafiła na Ciebie 8) A Ty chyba zaraziłaś się już rasą jak zdążyłam zauważyć :wink:

O dziękuje :) Tak Perełka sprzed ciąży, zdjęcie robiła poprzednia właścicielka.

A tak :D jak już pisałam mini apricot i średni czekoladowy, może za jakiś czas, po przeprowadzce hehe

Posted

Też mnie to zdziwiło, że tak wcześnie, ale ja zawsze miałam samce a ta pani zapewniała, że już wszystko w porządku i mozna sunie zabrać ,że już nie karmi, to ja zabrałam. Jeszcze przez jakis tydzień wydalała resztki poporodowe ale już jest ok.

To oznacza, że kobita nie miała pojęcia o szczeniakach, więc po co się brała za rozmnażanie kolejnych "pudelków" ???

Ale wracając do Ciebie, dobrze, że ją masz. Taki stan po porodzie może oznaczać, że suka b.źle znosiła ciążę i nie powinna już rodzić bo ciąża ją bardzo wyczerpuje i wyniszcza, prawdopodobnie miała też rzucawkę poprodową i stan zapalny - bo jak dla mnie bardzo długo się "czyściła" i jak piszesz była b.chuda. Zdrowe, mocne suki "czyszczą" się do 3 tyg. albo maluchy były młodsze niż kobieta twierdziła :(

Dobrze, że sie umówiłaś na strzyżenie :D To jeden z dobrych adresów.

Jestem podminowana takim rozmnażaniem, bo ostatnio rozklejałam kilka ogłoszeń o "pudlach" w schroniskach, z takich kryć ....

Posted

Raczej zle zniosła to wszystko, bo wet powiedział tamtej Pani o koniecznej sterylizacji.
Wstępnie umówiłam się w klinice na wydziale weterynaryjnym na sterylizację w czerwcu ale najpierw muszę ją odkarmić i poprawic ogólną kondycję przed operacją.
Więcej młodych jej nie potrzeba.
A sunia się podobno puściła z ratlerkiem sąsiadów, podkopał się.

Perła z maluchami

Posted

Ratlerkiem? chyba kundelkiem :(
biedna sunia...
To dobrze, że myślisz o sterylce, dla niej i dl aCiebie to będzie lepsze :D
Jak będziesz miała pytania na jakiś temat to możesz pytać nawet na mój prywatny e-mail :D :D :D

• 2 months later...
Posted

Witam
Po tych ponad dwóch miesiącach Perła wygląda jak pudel :D
W najbliższym czasie czeka ją najpierw strzyżenie (pani Ewa Pawlak świetnie sobie poradziła z moim tchórzem) a potem sterylizacja.

Wreszcie je jak szalona, sierśc wróciła do normy a sunia jest wesołym i niezwylke energicznym psem. Chciałam się wybrac na warszawską wystawę by was wszystkich poznac ale termin się zmienił na lipiec, za późno się dowiedziałam i przegapiłam :(

Mam nadzieję że następnym razem się uda :)

Pozdrawiam
Perła

Posted

Właśnie z tym mam problem :( coś mi nie wychodzi, ale wrzucę parę ostatnich zdjęc Perły na serwer i spróbuję wkleic.
Mimo, że nic nie piszę na topicu Pudel nie taki straszny, ale na bieżąco śledzę, podziwiam zdjęcia i osiągnięci i GRATULUJE!!!
Przyznam sie, że pudel mnie "wciągnęły" :D i ... chcę miec następnego, ale tym razem prawdziwego z rodowodem.
Poczekam do przeprowadzki do większego lokum i wtedy :D może nawet spróbuję sił na jakiejś wystawie???

Pozdrwaiam Perła