magda_f Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 co to za linia royala? jest sporo tansza niz pozostale linie... Quote
Wredotka4 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ponawiam pytanie co to za karma?Jest o wiele tańsza. [URL="http://www.telekarma.pl/m185/royal.canin.size.htm"]Royal Canin Size[/URL] [B]ROYAL CANIN SPECIAL CLUB JUNIOR SMALL/MEDIUM A.3 Dla szczeniąt ras małych i średnich. [/B] Quote
ewczysko Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Dzisiaj natrafiłam na tę karmę. Pomimo że RC się pod nią podpisuje kosztuje od 6 do 10zł za kg! Nie ma jej na stronie RC, w składzie na pierwszym miejscu niestety zboża, nie wiadomo co się kryje pod terminem 'mięso'... -jakie i ile go jest. Poniżej opis jednej z nich, powiedzcie co sądzicie? [B]ROYAL CANIN SPECIAL CLUB ALL BREED ADULT C.C. Dla dorosłych psów wszystkich ras. O normalnej aktywności.[/B] [B]Cena za kg:[/B] 7.13 zł/kg [B]Przeznaczenie[/B] Zbilansowana sucha karma Royal Canin C.C. jest przeznaczona dla psów dorosłych wszystkich ras o normalnym poziomie aktywności. [B]Charakterystyka[/B] • Zawiera cenne surowce, pochodzące z kontrolowanych źródeł oraz średni poziom energetyczności. • Szczególny nacisk położono na dobrą jakość protein, łatwą dostępność aminokwasów oraz na bogatą zawartość minerałów i witamin. [B]Składniki[/B] Zboża, mięso i zwierzęce produkty uboczne, oleje i tłuszcze, roślinne produkty uboczne, ekstrakty białek roślinnych, drożdże, ryby i pochodne ryb. [B]Analiza składu[/B] Białko 25%, tłuszcze 12%, popiół 6.5, włókno 2.8%, wilgotność 9.5%. [B][SIZE=3][/SIZE][/B] Quote
BeaBono Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [B]ROYAL CANIN SPECIAL CLUB ALL BREED ADULT C.C.[/B] [B]Dla dorosłych psów wszystkich ras.[/B] [B]O normalnej aktywności.[/B] Kupiłam na wypróbowanie, kiedy przybył drugi ogon (mam dwa mixy średniej wielkości). Psy jadły, nie wybrzydzały bardziej niż zazwyczaj (generalnie wolą gotowane żarełko, ale sucha jest zawsze w miskach). Minusem, który zdyskwalifikował karmę w moim przypadku było o wiele częstsze i obfitsze wypróżnianie :shake:. Quote
Paulinka0013 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Ale pies wypróżniał się normalnie, nie miał biegunki ? Quote
toskana Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Paulinka0013']Ale pies wypróżniał się normalnie, nie miał biegunki ?[/QUOTE] mój sąsiad karmi swoją labradorzycę tą karmą [URL]http://www.kar-ma.pl/dla-psow-karmy-suche-royal-canin-special-club-royal-canin-special-club-mc-20kg-o_l_209_1249.html[/URL] i chwali ją sobie, żadnych biegunek Quote
Recommended Posts