Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hey, Mam pytanie na temat kastracji rocznego pieska.
chciałabym się dowiedzieć ile kosztuje Kastracja i czy to zależy od wieku
pieska...
Bo mam właśnie zamiar wykastrować Lucky'ego.:oops:
Słyszałam,że po tym nie które psy są spokojniejsze czy to prawda??

Posted

Ja wykastrowałam mojego za 200zł z lekami. Cena zależy od weta.

Pies staje się spokojnieszy tylko pod względem węszenia na spacerach i w stosunku do suk. Reszta raczej się nie zmienia.

Posted

Cena kastracji zależy od weta. Psy stają się spokojniejsze-tzn. suki nie będą dla psa już całym światem itd. A pies jeśli ma tzw. ADHD to pozostanie z tym juz;) Pod tym względem charakter psa się nie zmienia z tego co mi wiadomo.:)

Posted

Tak jak piszą poprzednicy cena zależy od weterynarza no i ile pies waży bo w koszt wchodzi oczywiście narkoza :)Jeśli masz np psa niewychowanego to po kastracji napewno nie będzie wychowany :)Nie będzie szalńczo latał za sukami, powinien stać się nardziej stonowany :)

Posted

Aha dobra... trochę mi głupio go kastrować :oops::oops: no ale rwie się za sukami.
na spacerze jak zobaczy sukę to ciągnie tak mocno,że ręce by mi powyrywał

Posted

[quote name='Chapi']Aha dobra... trochę mi głupio go kastrować :oops::oops: no ale rwie się za sukami.
na spacerze jak zobaczy sukę to ciągnie tak mocno,że ręce by mi powyrywał[/quote]

Kastracja to nic złego.

Lepiej kastrować niż rozmnażać. ;)

Posted

Zaden zabieg nie zmieni psa w ulozonego, grzecznego kontaktowego towarzysza.
Poza zabiegiem, ktory moze (nie musi) stonowac nieco zapedy w strone cieczkujacych suk i awanturniczosc w stosunku do samcow, potrzebna jest codzienna praca z nim, szkolenia, trening w domu i w czasie spacerow, wybieganie np. przy rowerze, by rozladowac nadmiast jego energii.
[url=http://pies.onet.pl/13,13575,42,wstydze_sie__gdy_moj_pies_ciagnie_na_smyczy,ekspert_artykul.html]Wstydzę się, gdy mój pies ciągnie na smyczy - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies[/url]
[url=http://pies.onet.pl/3930,13,17,a_pies_ciagnie,artykul.html?drukuj=1]Onet.pl Pies[/url]
Poczytaj i powodzenia!

Posted

Bo tego, jak wszystkiego innego, trzeba psa nauczyc.
Sprobuj sie dogadac z kims znajomym na rowery, powinno byc latwiej, moze pies pobiegnie za "zajacem", byle nie zbyt szybko. No i treningi sie wydluza stopniowo, uklada zaleznie od pogody, w skwarze tez nie pojedziesz...
Idealnym rozwiazaniem sa lesne dukty.
Do tego dochodzi codzienne szkolenie psa, by byl zmeczony nie tylko fizycznie.
A powarczec mozesz na siebie i brak cierpliwosci ;).

Posted

[quote name='Chapi']Jeżdżę z nim na rowerze i nawet mu to pasuje tylko,że co kilka metrów musimy stawać bo mi wchodzi przed rower Grrr:angryy:[/quote]
[I][B]mój też kiedys wchodzi pod rower ale zwyczajnie go kiedyś przypadkowo potrąciłam i już więcej tego nie robi...

Może najpierw zacznij z nim biegać w ręku...i naucz komendy wolniej. Jak za szybko biegnie to mów wolniej i sama ściągaj smycz i skup jego uwagę na sobie...

Musisz go najpierw nauczyć podstaw posłuszeństwa,a potem zabierać się za jazdę na rowerze ,która jest jednak przypisana psom usłuchanym.[/B][/I]

Posted

Teraz właśnie go uczę biegnąć koło siebie i zwykle na początku zaczyna wyrywać mi z dłoni smycz i skakać ale powiem stanowczo nie wolno i pomaga :razz:

natomiast pod rower mi wchodzi dlatego,że czuje po drugiej stronie zapachy ,ale na szczęście jest co raz lepiej :P

Dziś byłam z nim w lesie (Tam jest taki stawik i zero ludzi)
pierwsze co zrobił to wskoczył do wody i pływał potem gonił po całym lesie jak opętany skakał przez drzewa itp:
W każdym razie był bardzo zadowolony z wycieczki :lol:;)