Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak więc mój pięcioletni Cykor nigdy nie pałał miłością do jedzenia z miski. W ostatnim czasie jednak to się nasiliło i buntuje się- zjada jedną piątą i odchodzi... Co może być tego przyczyną?
Dodam, że zachowuje się normalnie, na pewno nie jest to brak apetytu- kiedy daję mu coś z ręki, zjada wszystko.

• 3 weeks later...
Posted

A czy on na przykład nie je z tej samej miski co inny domownik? :razz:

Próbowałaś mu zmieniać miski... :cool3: możesz napisać jakich sposobów już próbowałaś? :p :eviltong:

Posted

Z moją suczką miałam to samo. Nie chciała jeść z miski, jeśli już jadła to przy każdym przesunięciu jej (chodzi o miskę) przestraszona oddalała się na bezpieczną odległość. Tak było z miską metalową. Problem rozwiązałam zamieniając miskę na plastikową- z niej jje normalnie.

Posted

czasem właśnie psy nie chcą dłużej jeść ze swojej plastikowej miski, zwłaszcza jeżeli jedzą gotowane. Powód jest zwykle ten sam. Plastiku bardziej się zapach trzyma niż na metalowych czy porcelanowych, zwłaszcza jak właściciel czasem po zjedzeniu michy nie umyje.. A że psy wrażliwe nochale mają zaczyna im to przeszkadzać..