budyniowa Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Tak więc mój pięcioletni Cykor nigdy nie pałał miłością do jedzenia z miski. W ostatnim czasie jednak to się nasiliło i buntuje się- zjada jedną piątą i odchodzi... Co może być tego przyczyną? Dodam, że zachowuje się normalnie, na pewno nie jest to brak apetytu- kiedy daję mu coś z ręki, zjada wszystko. Quote
Marta4444 Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 A czy on na przykład nie je z tej samej miski co inny domownik? :razz: Próbowałaś mu zmieniać miski... :cool3: możesz napisać jakich sposobów już próbowałaś? :p :eviltong: Quote
LadyBell Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 jaką ma miskę? plastikową, porcelanową czy metalową? Quote
Angelika Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Z moją suczką miałam to samo. Nie chciała jeść z miski, jeśli już jadła to przy każdym przesunięciu jej (chodzi o miskę) przestraszona oddalała się na bezpieczną odległość. Tak było z miską metalową. Problem rozwiązałam zamieniając miskę na plastikową- z niej jje normalnie. Quote
LadyBell Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 czasem właśnie psy nie chcą dłużej jeść ze swojej plastikowej miski, zwłaszcza jeżeli jedzą gotowane. Powód jest zwykle ten sam. Plastiku bardziej się zapach trzyma niż na metalowych czy porcelanowych, zwłaszcza jak właściciel czasem po zjedzeniu michy nie umyje.. A że psy wrażliwe nochale mają zaczyna im to przeszkadzać.. Quote
mam psa Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 nie mam tego problemu, psisko wcina z kazdej miski :) ... wlasnie jestesmy na urlopie i nie widzi problemu zeby zjesc swoja karme z nowej michy Quote
Recommended Posts