FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='*Jot*']Źle odczytałaś to co napisałam....oczywiście ,że człowiek może swoje hobby mieć w różnym okresie swego życia.Zgadzam się z tym. No ja nie mierzę wszystkich jedną miarą i nie mam zamiaru nikogo krzywdzić. Wyraziłam tylko i wyłącznie swoje zdanie.Nic poza tym. :) Nie wiem dlaczego poczułaś się Marzenko zaatakowana ! Przecież po to dałaś pytanie abyśmy mogły wyrazić swoje zdanie a przecież wiadomo,że każdy ma inne.Na szczęście. :) A Ty i ta k i tak zrobisz co będziesz chciała bo przecież to Twoja decyzja.Nikogo innego.[/QUOTE]:multi: No to już dobrze, wybaczam:talker: :p:stop::motz:, a teraz :calus: nie wiem, ale tak sie poczułam:-x:niewiem::siara: Ale dyskusja :klacz: Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='kaaamila1']Hej Fredzie!!! Biedna malutka.. no, ale MY kobietki tak już niestety musimy cierpieć:eviltong:[/QUOTE] Właśnie przez te dolegliwości nie mogłam iść na plaże:obrazic::obrazic::obrazic: Quote
*Jot* Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='FREDZIU']:multi: No to już dobrze, wybaczam:talker: :p:stop::motz:, a teraz :calus: nie wiem, ale tak sie poczułam:-x:niewiem::siara: Ale dyskusja :klacz:[/QUOTE] [IMG]http://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/grupa.gif[/IMG] [quote name='FREDZIU']Właśnie przez te dolegliwości nie mogłam iść na plaże:obrazic::obrazic::obrazic:[/QUOTE] Wkurzyć się można co ? [IMG]http://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bol.gif[/IMG] Quote
kiniaaa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 hej Marzenko :) ale tutaj ładna dyskusja się rozwinęła, fajnie :p To może i ja się wypowiem. U mnie było tak, że o rodowodach wmawiała mi moja mama grubo przed myślą kupienia yorka- to jej duża zasługa, że odkładałam cały rok po to, żeby kupić Antosia z rodowodem, a nie zrobić to pod wpływem chwili i kupić psa z ph ;) A co do wystaw... byłam na kilku i mnie to totalnie nie kręci :roll: owszem, ładnie patrzeć na te wszystkie psy, głaskać ich jedwabiste włosy aż po samą ziemię, ale nie interesuje mnie to aż tak bardzo, żeby "podłapać bakcyla". Denerwuje mnie również ta cała atmosfera, niesprawiedliwe oceny (po znajomościach), wrogi stosunek wystawców do siebie. Ja już chyba za dużo niesprawiedliwości na studiach przeszłam, a jakbym miała jeszcze jej doznawać hobbystycznie to bym nie wyrobiła :diabloti: Marzę natomiast o psie innej rasy, wystawowym. Wystawiać yorki to nie moja bajka, aczkolwiek strasznie podziwiam tych co to robią, bo wiem ile to wymaga od nich wysiłku i pracy :p Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='kiniaaa']hej Marzenko :) ale tutaj ładna dyskusja się rozwinęła, fajnie :p To może i ja się wypowiem. U mnie było tak, że o rodowodach wmawiała mi moja mama grubo przed myślą kupienia yorka- to jej duża zasługa, że odkładałam cały rok po to, żeby kupić Antosia z rodowodem, a nie zrobić to pod wpływem chwili i kupić psa z ph ;) A co do wystaw... byłam na kilku i mnie to totalnie nie kręci :roll: owszem, ładnie patrzeć na te wszystkie psy, głaskać ich jedwabiste włosy aż po samą ziemię, ale nie interesuje mnie to aż tak bardzo, żeby "podłapać bakcyla". Denerwuje mnie również ta cała atmosfera, niesprawiedliwe oceny (po znajomościach), wrogi stosunek wystawców do siebie. Ja już chyba za dużo niesprawiedliwości na studiach przeszłam, a jakbym miała jeszcze jej doznawać hobbystycznie to bym nie wyrobiła :diabloti: Marzę natomiast o psie innej rasy, wystawowym. Wystawiać yorki to nie moja bajka, aczkolwiek strasznie podziwiam tych co to robią, bo wiem ile to wymaga od nich wysiłku i pracy :p[/QUOTE] Kiniu to prawda świat jest pełen niesprawiedliwości, ale są i dobrzy ludzie, którzy podadzą rękę i w to bardziej wierz, chociaż czasami to rzeczywiście trudne.:lol: Wiesz coraz częściej słyszę takie opinie szczególnie o wystawcach yorków, czy to specyficzne środowisko??? Chyba tak , bo myślisz o wystawach ale z inną rasą?????? Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='*Jot*'][IMG]http://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/grupa.gif[/IMG] Wkurzyć się można co ? [IMG]http://www.wpk.p.lodz.pl/~jsuch/emots/3/bol.gif[/IMG][/QUOTE] :glaszcze::calus::calus: Quote
kiniaaa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='FREDZIU']Kiniu to prawda świat jest pełen niesprawiedliwości, ale są i dobrzy ludzie, którzy podadzą rękę i w to bardziej wierz, chociaż czasami to rzeczywiście trudne.:lol: Wiesz coraz częściej słyszę takie opinie szczególnie o wystawcach yorków, czy to specyficzne środowisko??? Chyba tak , bo myślisz o wystawach ale z inną rasą??????[/QUOTE] Tak, wg mnie to specyficzne środowisko ;) Najlepiej jakbyś pojechała na kilka wystaw w swojej okolicy, bo to tylko moje skromne zdanie, a wiadomo każdy widzi daną kwestię inaczej. Myślę o wystawach z inną rasą, ale nie tylko ze względu na atmosferę yorkowych, chodzi o całą pielęgnację, papilotowanie- Antoś nie jest do tego stworzony, dla niego szczęściem jest piłka i bieganie na działeczce :lol: Quote
Marzena* Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Pytałaś czy na zakup Carmenki wpłynęło dogo ... Nie, zdecydowanie nie. Pierwsza była Vikusia kupiona na wystawy i do hodowli. Tak się złożyło, że dotąd jeszcze nie zaliczyła wystawy, ale to inna bajka. Carmusia trafiła do nas bo mając już Vikusie bardzo chciałam mieć jeszcze drugiego yorka ;) Wybrałam hodowlę z doświadczeniem, tytułami (i tu muszę napisać do Darii, że zakup szczyla z utytułowanej hodowli wcale nie daje pewności że nasz pupil coś osiągnie na wystawach). Przyznaje, że początkowo myślałam tylko o 3 wystawach i koniec, ale ta atmosfera mnie wciągnęła, szczególnie gdy spotykamy się z dziewczynami;) Polubiłam wystawy i wrócę na ringi na pewno. Cóż niesprawiedliwość, zakłamanie jest wszędzie :( Żyjemy w takim świecie niestety :( Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='Marzena*']Pytałaś czy na zakup Carmenki wpłynęło dogo ... Nie, zdecydowanie nie. Pierwsza była Vikusia kupiona na wystawy i do hodowli. Tak się złożyło, że dotąd jeszcze nie zaliczyła wystawy, ale to inna bajka. Carmusia trafiła do nas bo mając już Vikusie bardzo chciałam mieć jeszcze drugiego yorka ;) Wybrałam hodowlę z doświadczeniem, tytułami (i tu muszę napisać do Darii, że zakup szczyla z utytułowanej hodowli wcale nie daje pewności że nasz pupil coś osiągnie na wystawach). Przyznaje, że początkowo myślałam tylko o 3 wystawach i koniec, ale ta atmosfera mnie wciągnęła, szczególnie gdy spotykamy się z dziewczynami;) Polubiłam wystawy i wrócę na ringi na pewno. Cóż niesprawiedliwość, zakłamanie jest wszędzie :( Żyjemy w takim świecie niestety :([/QUOTE] Właśnie o to mi chodzi coś co Cię pochłonie i chcesz spotykać tych ludzi.:lol: Chyba pojeżdzę troszkę po wystawach.;) Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='kiniaaa']Tak, wg mnie to specyficzne środowisko ;) Najlepiej jakbyś pojechała na kilka wystaw w swojej okolicy, bo to tylko moje skromne zdanie, a wiadomo każdy widzi daną kwestię inaczej. Myślę o wystawach z inną rasą, ale nie tylko ze względu na atmosferę yorkowych, chodzi o całą pielęgnację, papilotowanie- Antoś nie jest do tego stworzony, dla niego szczęściem jest piłka i bieganie na działeczce :lol:[/QUOTE] Fredziulki szczęściem też są tylko kolanka i zabawa:loveu: Nie wiem muszę..........................................:razz: Quote
kiniaaa Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='FREDZIU']Fredziulki szczęściem też są tylko kolanka i zabawa:loveu: Nie wiem muszę..........................................:razz:[/QUOTE] Fredziula i Antoś wiedzą co dobre. Musisz, musisz :razz: Ale masz to szczęście, że masz blisko Klaudię, ona na pewno Cię "wprowadzi" w to wszystko :) Quote
chrupcia Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='kiniaaa']Tak, wg mnie to specyficzne środowisko ;)[/QUOTE] Też tak uważam. Interesuje się też inną rasą i drugi pies nie będzie yorkiem. I widzę caaaałkiem inną atmosfere, czytam jakby całkiem co innego. Nie ma tego "czegoś" co się widzi, czyta (w moim przypadku) u yorków. Nie byłam jeszcze na wystawach, ale to wszystko daje sie i wyczuć przez internet. Pielęgnacja, przygotowanie też jest inne, jakoś baardziej chyba mi się to podoba. Chociaż nie powiem, może kiedyś yorka z rodowodem jeszcze będę mieć,może i nawet go wystawie, ale to takie mało prawdopodobne. Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='kiniaaa']Fredziula i Antoś wiedzą co dobre. Musisz, musisz :razz: Ale masz to szczęście, że masz blisko Klaudię, ona na pewno Cię "wprowadzi" w to wszystko :)[/QUOTE] PIESZCZOCHY KOCHANE:loveu: Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='chrupcia']Też tak uważam. Interesuje się też inną rasą i drugi pies nie będzie yorkiem. I widzę caaaałkiem inną atmosfere, czytam jakby całkiem co innego. Nie ma tego "czegoś" co się widzi, czyta (w moim przypadku) u yorków. Nie byłam jeszcze na wystawach, ale to wszystko daje sie i wyczuć przez internet. Pielęgnacja, przygotowanie też jest inne, jakoś baardziej chyba mi się to podoba. Chociaż nie powiem, może kiedyś yorka z rodowodem jeszcze będę mieć,może i nawet go wystawie, ale to takie mało prawdopodobne.[/QUOTE] NO JUŻ WIEM KASIU MUSZĘ.......:razz: Quote
Pegaza Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Cze Marzena (moze w koncu zapamietam Twoje imie :oops:) nikt Cie tu nie chce atakowac tylko ze tak powiem przedstawiłysmy to rowniez od tej innej strony..widzisz nawet Kinia przyznala racje..;) ja bylam kiedys na kilku wystawach i podziekowalam bo nawet mi sie rzucila w oczy ta niechec..a bylam tylko obserwatorem..;) Marza to jest temat rzeka..ale nie powiesz ze bardzo dobre hodowle np Pro..i dalej nie koncze.. nie ma super szczeniakow..co widze u nich nowe nabytki to kazdy szczeniak zdobywa tytuly..no prawie..:) aaa jezeli ja bym kupila szczeniaka jako wybitny wystawowy z hodowli a pies by nie odnosil zadnych tytulow to chyba jest cos nie tak..i pytanie nasuwa sie dlaczego? a masz na mysli swoje psy czy jakies inne? Bo przeciez Carmen jest juz po bdb ocenach..:) Marzena Fredka a mniej wiecej juz wiesz z jakiej hodowli bys chciala? Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Nie jeszcze nie, narazie zbieram wiedzę, ale jak tak Was czytam to mam ogromną chęć przytulić Fredzinkę i tylko ją kochać i rozpieszczać i nie mieć nic wspólnego z wystawami. Takie mam odczucia teraz:crazyeye::crazyeye: Akle ważniejszy nius- syn wyszedł z egzaminu- odpowiedział na wszystkie pytanka teraz czeka na ogłoszenie wyniczków:multi::multi::multi: Już syn wrócił- obronił się ogólna ocena z całych studiów dobra. Jestem dumna, od października wybiera się na magisterkę, super. Quote
Pegaza Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 [quote name='FREDZIU']Nie jeszcze nie, narazie zbieram wiedzę, ale jak tak Was czytam to mam ogromną chęć przytulić Fredzinkę i tylko ją kochać i rozpieszczać i nie mieć nic wspólnego z wystawami. Takie mam odczucia teraz:crazyeye::crazyeye: Akle ważniejszy nius- syn wyszedł z egzaminu- odpowiedział na wszystkie pytanka teraz czeka na ogłoszenie wyniczków:multi::multi::multi: Już syn wrócił- obronił się ogólna ocena z całych studiów dobra. Jestem dumna, od października wybiera się na magisterkę, super.[/QUOTE] Marzena to wielkie gratulacje dla syna:multi: Bo Fredziulka i tak najpiekniesza:loveu: zawsze bedzie.. no az tak nie chcialam zeby Cie od tego odwiesc..heh jedz.. zobacz.. pogadaj z hodowcami na wystawach..;) Quote
FREDZIU Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 [quote name='Pegaza']Marzena to wielkie gratulacje dla syna:multi: Bo Fredziulka i tak najpiekniesza:loveu: zawsze bedzie.. no az tak nie chcialam zeby Cie od tego odwiesc..heh jedz.. zobacz.. pogadaj z hodowcami na wystawach..;)[/QUOTE] Dzięki, a że Fredzia i tak będzie najpiękniejsza to przecież oczywista oczywistość:evil_lol::evil_lol: Quote
FREDZIU Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Troszkę spacerowej Fredzioli. [IMG]http://i55.tinypic.com/acaff5.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/24658gn.jpg[/IMG] [IMG]http://i54.tinypic.com/dz8lj8.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/do2x7a.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/1j9r3r.jpg[/IMG] Quote
dysia-u Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Marzena to ty masz juz takieeeegoo dorosłego syna???? Quote
Pegaza Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Fredka wykorzystuje cien do oporu heh co fotka to ona w cieniu..;) ale moje tak samo robia..;) Quote
FREDZIU Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 [quote name='dysia-u']Marzena to ty masz juz takieeeegoo dorosłego syna????[/QUOTE] No tak, starość nie radość:evil_lol: ale tak naprawdę to ja zawsze mówię ze jestem wiecznie młoda, piękna no i oczywiście inteligentna:evil_lol::eviltong::eviltong: Quote
FREDZIU Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 [quote name='Pegaza']Fredka wykorzystuje cien do oporu heh co fotka to ona w cieniu..;) ale moje tak samo robia..;)[/QUOTE] Fredziola szuka miejsca gdzie troszkę chłodniej, w domku przytula się do ścian- cwaniara:evil_lol: Quote
chrupcia Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Cześć Fredziole :) ale Wam zazdroszczę tego spacerowania :( Quote
Recommended Posts