macharadza Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Witam mam pytanko do jakiego wieku DONek powinien zmienić okrywę pierwotną na wtórną biorąc pod uwagę że jest ciągle w domu? PS: i jaką powinna mieć długość tak około;p Quote
bahna Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Jeśli ktoś mógłby udzielić informacji, to byłabym wdzięczan, bo też mnie to ciekawi. Moja DONka ma teraz 4 miesiace i zaczęła strasznie linieć, zmienia się też trochę jej umaszczenie. Z tym, że moja jest na dworze. Quote
Anashar Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 W zasadzie ciężko stwierdzić, bo to w dużej ilości przypadków jest sprawą indywidualną ;) Zależy od pory urodzenia psa, bo wiadomo, że szybciej zrzuci tą pokrywę gdy urodzony jest bliżej czasu linienia (czyli na letnią i zimową). Ew. od uwarunkowania genetycznnego, gdy psy są nierasowe (bez rodowodu), bo też nie wiadomo jakich przodków miały. Ale dokładnego czasu linienia nie jestem w stanie podać, bo poprostu nie wiem, nigdy tego nie liczyłem. Jednak u jednych może to przejść szybciej, u drugich wolniej ;) Quote
Recommended Posts