MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ta prześliczna suczka HUSKY ma około 3 lat. Jeszcze do niedawna miała właściciela, który oprócz niej posiadał także dobermana. Niestety, ów właściciel okazał się być bardzo nieodpowiedzialnym człowiekiem - - na świat bowiem przyszły szczenięta - mix dobermana i husky. Szczenięta zostały uśpione, a właściciel oddał sunię do przytuliska... Co gorsze, sunia miała guza na jednym z sutków... To niestety nie koniec historii. Sunię wzięła pewna nieodpowiedzialna Cyganka, która po kilku dniach oddała ją do przytuliska. Niedawno sunia miała operację - usunięto jej całą listwę mleczną, ale czuje się dobrze. Problem polega na tym, iż owa Cyganka chce ponownie ją zabrać !!! Co więcej, wie, iż przytulisko raczej nie wyda jej tego psa, dlatego możliwe, iż będzie próbowała kogoś podstawić... Proszę pomóżcie znaleźć mi dla niej dom !!! Może chociaż tymczasowy... Sprawa jest pilna !!! Sunia przebywa w oławskim przytulisku (około 25 km od Wrocławia). Jej sprawą zajmuje się także Pani z oławskiego TOZu. *************************** Jakiś czas temu otrzymałam informacje, iż sunia znalazła dom. Niestety... jej nowi właściciele oddali ją, ponieważ zagryzła im kilka ozdobnych kur i próbowała zagryźć ich kota... Sunia wciąż potrzebuje domu !!! Kontakt: 888 845 133 [email protected] Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 cyganka pewnie já do rozmnazania stwierdzila, ze weznie :angryy:, taki pies oglaszany pewnie szybko by dom znalazl - napisz moze do dziewczyny co sié tá rasá zajmujá Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 GoskaGoska napisał(a):cyganka pewnie já do rozmnazania stwierdzila, ze weznie :angryy:, taki pies oglaszany pewnie szybko by dom znalazl - napisz moze do dziewczyny co sié tá rasá zajmujá Wysłałam rano kilka PW do osób z wątków poświęconych tej rasie... Mam nadzieję, że ktoś odpowie... Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 no i jak mozesz to já pooglaszaj gdzie sie da Quote
Okamia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Suńka ma jakieś ogłoszenia?? Ma śliczne umaszczenie :loveu: podobne do mojej Kellowatej :evil_lol: Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Okamia napisał(a):Suńka ma jakieś ogłoszenia?? Ma śliczne umaszczenie :loveu: podobne do mojej Kellowatej :evil_lol: Jeszcze nie ma żadnych ogłoszeń... Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 mortikia napisał(a):Jak sunia reaguje na koty? Dowiem się i jak tylko będę miała jakiekolwiek informacje, napiszę. Ja niestety jeszcze jej nie widziałam, opisuję na razie to, co przekazała mi Pani z TOZu... Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Podnoszę... ...i dziękuję, że pojawiłyście się na wątku :-) Czekam na jakieś wiadomości od Pani z TOZu... Quote
karlaaa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Cudna sunia Pomogę znaleźć jej dom. Jak będziecie wiedzieć co z kotami i jak dogaduje się z innymi psami/sukami? Będę tu zaglądać. Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 karlaaa napisał(a):Cudna sunia Pomogę znaleźć jej dom. Jak będziecie wiedzieć co z kotami i jak dogaduje się z innymi psami/sukami? Będę tu zaglądać. Dziękuję Ci :) Wciąż czekam na wiadomości od Pani z TOZu... Quote
dalia 54 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 tutaj ogłoszenie suni: ; ) http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=136223221&Guid=121ef455-2d80-a20b-2667-d767ffffabd7 Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [quote name='dalia 54']tutaj ogłoszenie suni: ; ) Młoda suczka HUSKY pilnie poszukuje domu !!! - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Warszawa Oj... tylko, że tam opis i zdjęcie innego huskiego dotyczą... :oops: Quote
dalia 54 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 oj sorki ^:oops: musze poszukac prawidlowego linku ; ] Quote
aldira Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Sadze ze w żadnym wypadku nie powinna ja adoptować cyganka , gdyż tacy ludzie bywają nieodpowiedzialni. W innych schroniskach zanim pies jest wydawany do adopcji sprawdzone jest nowe otoczenie i warunki w jakich ma żyć ten piesek. Suczka jest bardzo piękna !!! Prawdopodobnie jeśli nie zostanie wysterylizowana przed adopcja będzie wykorzystana do rozmnażania. Schronisko nie powinno ja wydać niewysterylizowana . Trzeba znaleźć tej suczce odpowiedzialnych właścicieli i dobry dom. Cyganie nie wchodzą w ogóle pod rozważanie adopcji tego psa ! Jeśli ta Cyganka by podesłała inna osobie , schronisko posiadać będzie dane tej osoby ,wiec ma możliwość sprawdzenia jej. Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 zgadzam sié , ze nie moze tam isc bo sié zmarnuje :( ale, ze schroniska sprawdzajá domki to utopia :shake: , a sterylki tez nie sá zaczésto robione. Ale jesli dzialacie w schronisku to wyproscie dla niej zabieg Quote
MyrkurDagur Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Ta Pani z TOZu, która poprosiła mnie o pomoc w sprawie tej suni, jest bardzo przejęta całą sprawą i odda ją tylko ludziom odpowiedzialnym i sprawdzonym. Miejsce, w którym przebywa sunia to malutkie oławskie przytulisko - jest tam niewiele psiaków, to zaledwia kilka boksów. Pani wydając psiaki przygotowuje zawsze umowę, w której zastrzega sobie prawo do skontrolowania warunków w jakich żyje pies i ewentualnego odebrania go. Sunia na pewno pojawi się też w naszej oławskiej gazecie - tam zawsze są zamieszczane zdjęcia i informacje o oławskich psiakach szukających domu. Jeśli chodzi o sterylkę - nie wiem, czy Pani nie wspominała, że zabieg był już przeprowadzony - ale jeszcze się upewnię. Głównie pytałam o tego guza i o zabieg usunięcia go... Quote
aldira Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 podajcie numer konta dla suni na sterylizacje i operacje na pewno znajdzie się ktoś kto pomorze finansowo , zanim poszukamy jej domku :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
MyrkurDagur Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 aldira napisał(a):podajcie numer konta dla suni na sterylizacje i operacje na pewno znajdzie się ktoś kto pomorze finansowo , zanim poszukamy jej domku :loveu::loveu::loveu::loveu: Zabieg wycięcia guza, a właściwie wycięcia całej listwy mlecznej był już przeprowadzony. Możliwe, że sterylizacja także - tylko się upewnię. A jeśli chodzi o pieniążki, to nie są potrzebne ;) Oławski TOZ i przytulisko jakoś sobie radzą ;) Tylko dom potrzebny... :roll: Quote
aldira Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 to szukajmy tej ślicznej psince domku :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Witam serdecznie, wpadłam dać suni coś ode mnie: Quote
MyrkurDagur Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Witam serdecznie, wpadłam dać suni coś ode mnie: Paulinko, dziękuję Ci serdecznie za bannerek :loveu::loveu::loveu: ************** Odebrałam właśnie wiadomość od Pani z TOZu, że sunia znalazła dom - nie wiem tylko jaki... Poprosiłam w mailu, by Pani dokładnie napisała, do kogo sunia trafiła... Poza tym, chyba troszkę trzeba poczekać, bo różnie bywa - mam jednak nadzieję, że to ten jedyny dom... Quote
mortikia Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 MyrkurDagur napisał(a): Odebrałam właśnie wiadomość od Pani z TOZu, że sunia znalazła dom - nie wiem tylko jaki... Poprosiłam w mailu, by Pani dokładnie napisała, do kogo sunia trafiła... Poza tym, chyba troszkę trzeba poczekać, bo różnie bywa - mam jednak nadzieję, że to ten jedyny dom... Świetna wiadomość :multi: Quote
aldira Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Wspaniała wiadomość ,że ta Piękność już ma domek !!! :bigcool::bigcool::bigcool: Quote
Recommended Posts