danka4u1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Witam :loveu:[B][SIZE=3][COLOR=red]SŁODZIUTKO:loveu:[/COLOR][/SIZE][/B] [B]wszystkich,[/B] a [B][SIZE=3][COLOR=red]najbardziej slodko DWUPAK:loveu::loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/B]----[U]może być, czy jeszcze trochę..".cukru"?[/U] Olence trochę[B] dosypię[/B].:loveu:.Oleńku:loveu: Ty moja, jak samopoczucie i zdrówko? Bądź nam zadowolona i wesoła, to i dwupakowi wyjdzie na korzyść:multi::multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: Czekamy na [B]głównodowodzące[/B] sesją fotograficzną i eksperymentalną - Angel, wiesz, o co chodzi?- dogadajcie się baby. Pogoda piękna i słoneczna. Zdjęcia byłyby super. :loveu: :multi: :loveu: :multi: Zresztą Meggi i Peggi są tak fotogeniczne, że nie zaszkodzi im żadna zła pogoda.:loveu::loveu:- zauważcie słodzę..:loveu: [B][SIZE=3][COLOR=red]Słodkie buziaki dla Psiaków[/COLOR][/SIZE][/B], chociaż nie wiem, czy to jest to, co lubią najbardziej. Quote
Angel Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [B]caromino[/B] witamy :loveu: co z tym ogłoszeniem w metrze ? tylko w niedziele możesz podjechac z Paulina ? niestety jeśli tak to odpada, bo w niedziele zamknięte:shake: [B] danusia i shania[/B] dziękujemy za odwiedziny w porze NOCNEJ.. dwipak pewnie dawno o tej godzinie śpi:sleep2: tylko ciekawe gdzie ? gdzieś skulone w budzie ? to takie smutne.. [B]to jak z terminami ? [/B] jutro pasuje komuś podjechac ? czy też w tygodniu ? mi pasuje zawsze:laugh2_2: od 12 do 15 w normalne dni tygodnia można pójść do schroniska i wziąć psy na spacer, a w soboty od 9 do 11. Także kiedy ? Quote
xxxx52 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Schronisko w niedziele jest zamkniete?,a kto da psom jesc?nie ma zadnego pracownika? Quote
kameralna Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Po raz kolejny zadaję sobie pytanie, czy jakiś daleki bogaty krewny nie przepisał mi w spadku swojej fortuny? Przydałaby się bardzo. Mam plany ;) Na początek zabrałabym do siebie kilkanaście dogomańskich podopiecznych :) Meggi i Peggi mają u mnie zaklepane miejsca :) Quote
danka4u1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Angel'][B]caromino[/B] witamy :loveu: co z tym ogłoszeniem w metrze ? tylko w niedziele możesz podjechac z Paulina ? niestety jeśli tak to odpada, bo w niedziele zamknięte:shake: [B]to jak z terminami ? jutro pasuje komuś podjechac ? czy też w tygodniu ? mi pasuje zawsze:laugh2_2: od 12 do 15 w normalne dni tygodnia można pójść do schroniska i wziąć psy na spacer, a w soboty od 9 do 11. Także kiedy[/B] ?[/QUOTE] [quote name='kameralna']:) Meggi i Peggi mają u mnie zaklepane miejsca :)[/QUOTE] Dzięki zabłąkana na dogo ciotko. Witaj u nas w Dwupakowie. My tez czekamy na spadki, by wyposażyć psiny w posag, ale na całej dogo jakaś finansowa posucha.. W kazdym razie trzymamy Cię za słowo, a Ty trzymaj te dwa miejsca. Quote
kameralna Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='danka4u1']Dzięki zabłąkana na dogo ciotko. Witaj u nas w Dwupakowie. My tez czekamy na spadki, by wyposażyć psiny w posag, ale na całej dogo jakaś finansowa posucha.. W kazdym razie trzymamy Cię za słowo, a Ty trzymaj te dwa miejsca.[/QUOTE] Jest szansa, że zanim okażemy się bogate, nasze suńki znajdą już swoje domy :) Taki scenariusz nie jest zły, co cioteczki ;) Quote
danka4u1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Ale zanim to nastąpi, bywaj u nas Anetko. Quote
aniao Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 a ja Was zegnam na weekend, jadę się powczasować :) trzymajcie się dziewuszki! Quote
danka4u1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [B][SIZE=3][COLOR=red]Wydobywam post Angel z chaosu innych...co z z tymi terminami? Do kogo pisać? Na kiedy? Nic nie wiem...[/COLOR][/SIZE][/B] [quote name='Angel'][B]caromino[/B] witamy :loveu: co z tym ogłoszeniem w metrze ? tylko w niedziele możesz podjechac z Paulina ? niestety jeśli tak to odpada, bo w niedziele zamknięte:shake: [B[B]]to jak z terminami ? jutro pasuje komuś podjechac ? czy też w tygodniu ? mi pasuje zawsze:laugh2_2: od 12 do 15 w normalne dni tygodnia można pójść do schroniska i wziąć psy na spacer, a w soboty od 9 do 11. Także kiedy[/B] ?[/QUOTE] Quote
Angel Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='xxxx52']Schronisko w niedziele jest zamkniete?,a kto da psom jesc?nie ma zadnego pracownika?[/QUOTE] pracownik jest, który da im jedzenie. Ale nie można ich brać na sapcer... Quote
caromina Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Ogłoszenie do metra poszło, ale z tego co zrozumiałam, maja ich sporo i obowiązuje kolejka ogłoszeń. Niestety poza niedzielą nie mam auta. Kiedyś sąsiad oferował podwózkę za pieniądze (pewnie pamiętacie), ale teraz jego auto złożyło się i stoi u mechanika. Quote
danka4u1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 No to nie wiem, co robić...zwłaszcza, że jestem daleko. Dzięki caromino, ze zajrzałaś i odwiedzaj nas w miarę wolniejszego czasu. [B]Angel[/B], jak nie da rady dopasować teraz terminów, to zrób zdjęcia jutro, gdy będziesz u dwupaku. Potem może jakoś uda się zrealizować tę sesję. Może tez jakoś spróbujesz wyprowadzić na spacer dwupak pojedynczo tzn osobno, tak jak mówiłyśmy. Nie wiem, czy będzie taka możliwośc, ale dobrze byłoby spróbować. Quote
Angel Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 danusiu niestety nie poszłam dziś do schronu :( jestem przeziębiona a tam moje buty to.. jedna wielka porażka. Kompletnie nie na ta pore- dziurawe adidasy. No ale cóż.. jeszcze sobie nie zakupiłam odpowiednich butów. A u nas pełno śniegu i cały czas pada i pada.. sesja była by świetna ale mój aparat jak zakoknie przez śnieg to.. mama mnie udusi !:mdleje: ale powiedziałam koleżanką żeby je wzięły osobno i potem powiedzą mi co i jak.. bo ze mną nie mogły by iść. Quote
kameralna Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Melduję się u naszych dziewczynek. Angel, zdrowiej dziewczyno! Quote
danka4u1 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 [quote name='Angel']danusiu niestety nie poszłam dziś do schronu :( jestem przeziębiona a tam moje buty to.. jedna wielka porażka. Kompletnie nie na ta pore- dziurawe adidasy. No ale cóż.. jeszcze sobie nie zakupiłam odpowiednich butów. A u nas pełno śniegu i cały czas pada i pada.. sesja była by świetna ale mój aparat jak zakoknie przez śnieg to.. mama mnie udusi !:mdleje: ale powiedziałam koleżanką żeby je wzięły osobno i potem powiedzą mi co i jak.. bo ze mną nie mogły by iść.[/QUOTE] Angel, nie daj się chorobie, bo co powie na to Meggi i Peggi. Jesteś im potrzebna i nam tutaj też. O psiaki nie martw się, jak kolezanki je wyprowadzą i spróbują oddzielnego spaceru. Pewnie, że to nie to samo, co z Tobą.... U nas tez pada śnieg, zimno. Dzieci pewnie cieszą się, że bałwany czas będzie lepić...ale psiaki nie mają lekko. Jakie warunki mają M&P w schronie. Pocieszające, że Rudą udało się umieścić przed zimą w domu i grzeje dupkę na swojej kanapie. Quote
Angel Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 niedługo przyjdzie moja koleżanka.. i wszystko mi opowie. Jednak już zdążyła mi powiedzieć że osobny dom- jest niemożliwy ! :( czyli zapowiada sie trude poszukiwanie.. może skusimy się w gazecie na ogłoszenie nie wiem mój pies czy jaka tam? bo jak musimy czekac na ogłoszenie w metrze to... moze potrwać :( Quote
caromina Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Spokojnie laski. W grudniu mam nadzieję, będę dysponowac porządnym sprzętem fotograficznym to jakoś sie zgadamy:) Quote
Tola^^ Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Więc ja z Martą byliśmy oddzielnie na spacerze z Meggi i Peggi. Peggi nie chciała iść sama bez przyjaciółki, co chwilę się zatrzymywała i patrzyła czy nie idzie Meggi za nią, zachowywała się nieswojo z każdym krokiem dalej była bardziej nieswoja... Zatrzymałam się na chwilę głaskałam ją mówiłam do niej a ona i tak była smutna a w oczach przerażenie i strach tak jak by mówiła "czemu Meggi z nią nie idzie, czekajmy za nią?!". I cały czas patrzyła się w stronę gdzie rozdzieliła się z druga sunią, z każdym krokiem do przodu nie chciała iść i była bardziej nieswoja. Ale jak się zobaczyła Meggi od razu uśmiech na pyszczku i zaczęła się szarpać na smyczy, szaleć i biec do Meggi! Gdy już dobiegała to zaczęły szaleć bawić się jak by się przez parę dni nie widziały . Wtedy znowu zaczęłam mówić do Peggi i była zupełnie inna, ogonkiem merdała oczka uśmiechnięte i błysk w oku... Jak Meggi się zachowywała na spacerze dokładnie to nie wiem, bo Marta z nią była ... Moim zdaniem rozłączenie ich to byłby zły pomysł ponieważ to był krótki spacer a Peggi już taki strach że Megi nie ma obok niej ! Dla nich rozdzielenie to byłby prawdziwy szok i ciężko byłoby dla nich, to był by prawdziwy szok i ogromna tęsknota (najgorsze by było gdyby jakaś sunia odeszła na lepszy świat z tęsknoty). W Obornikach już śniegi i nie chce żeby były w schronie, tylko w domu, psiaki penie tego też by chciały, lecz chciały by być razem! Jak będzie jakiś DS choć dla jednaj to wtedy możemy filozofować i myśleć. Lecz jak możemy to szukajmy im domu razem... Quote
Angel Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 marta mowiła że Meggi kawalek szla ale potem... jak zobaczyla ze nie ma jej przyjaciółki obok nie chciałą iść dalej ! rozdzielenie nie jest najlepszym rozwiazaniem.. szukajmy im wspólnego DS ! :) Quote
caromina Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Dziewczyny nie możemy ich rozdzielić. Pies potrafi przeżyć na ulicy, nie musi mieć łóżka. Ale brak ukochanej, bratniej duszy może byc tragiczny w skutkach! Schronisko , wybaczcie, jest mniejszym złem niż rozłąka! Quote
danka4u1 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wszyscy śpią, a ja czytam plon Waszych zmagań z Meggi Peggi. Nie mogłam wcześniej, doba stanowczo za krótka... [quote name='Angel'] może skusimy się w gazecie na ogłoszenie nie wiem mój pies czy jaka tam? bo jak musimy czekac na ogłoszenie w metrze to... moze potrwać :([/QUOTE] O ogłoszeniu możemy pomyśleć, tym bardziej gdy będą nowe zdjęcia. Czy to z Mojego Psa była sławna p. Zosieńka od Rudej? Jakoś źle mi sie to kojarzy... Nie wiem, czy [B]allegro [/B]jest jeszcze aktualne? Kiedy ukażą się w [B]Metrze?[/B] [B]Musimy wykorzystać wszystkie możliwości ogłoszeń.[/B] [quote name='caromina']Spokojnie laski. W grudniu mam nadzieję, będę dysponowac porządnym sprzętem fotograficznym to jakoś sie zgadamy:)[/QUOTE] Dobrze, że jesteś caromina. Jakoś nam raźniej i nadzieja większa. Liczymy bardzo na Ciebie i...ten super sprzęt. [B]Przez oko do ...domku dla dwupaku imiejmy nadzieję, że nie zabraknie też serca dla psiaków..[/B] [quote name='Tola^^']Jak będzie jakiś DS choć dla jednaj to wtedy możemy filozofować i myśleć. [B]Lecz jak możemy to szukajmy im domu razem[/B]...[/QUOTE] Opis tego oddzielnego spaceru taki, jak to było do przewidzenia... Skąd taki podwójny dom wziąć i ile to będzie kosztowało? Wiadomo... [quote name='caromina'][B][COLOR=red]Dziewczyny nie możemy ich rozdzielić. Pies potrafi przeżyć na ulicy, nie musi mieć łóżka. Ale brak ukochanej, bratniej duszy może byc tragiczny w skutkach! Schronisko , wybaczcie, jest mniejszym złem[/COLOR] [COLOR=red]niż rozłąka[/COLOR][/B]![/QUOTE] [COLOR=black]Uważaj caromina, bo zaraz zostaniesz posądzona o znęcanie się nad psami, wylegiwanie w cieple, zamiast zabierać natychmiast psy...:evil_lol::angryy::mad:...były juz tutaj takie " oceny" pracy wolontariuszek i nas z drugiej strony monitora:evil_lol:[/COLOR] Serio, Twój post dowodzi, że masz nie tylko rozum do realnej oceny sytuacji, ale i serce:loveu::loveu: Tak właśnie jest, jak piszesz. Z bratnią duszą lżej znosi się wszystkie niewygody i trudy życia. [B][SIZE=3]Kto tego nie wie, niech posłucha ,po co są przyjaciele.[/SIZE][/B] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=D7I19pqf930[/URL] Dobranoc.:loveu: Quote
xxxx52 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Poniewaz nie znalazlam watku zbiorczego psow ze schroniska Azorek " pragne na tym watku sie zapytac,czy psom z tego schroniska sa potrzebne budy,gdyz jest 5 bud uzywanych wypchanych sloma ,dla pieskow w potrzebie.Z innej strony slyszalam ,ze psy obornickie potrzebuja tylko nowe budy , nie uzywane.Co wy na to? Quote
Angel Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='xxxx52']Poniewaz nie znalazlam watku zbiorczego psow ze schroniska Azorek " pragne na tym watku sie zapytac,czy psom z tego schroniska sa potrzebne budy,gdyz jest 5 bud uzywanych wypchanych sloma ,dla pieskow w potrzebie.Z innej strony slyszalam ,ze psy obornickie potrzebuja tylko nowe budy , nie uzywane.Co wy na to?[/QUOTE] hmmmm... super ! :D jedną bym specjalnie zarezerwowała dla P&M ze slomą :) a jak je dowieźć ? skąd te budy są wogóle ? Quote
xxxx52 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Podam namiar na osobe ,ktora powie co i jak na WP Quote
xxxx52 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='xxxx52']Podam namiar na osobe ,ktora powie co i jak na WP[/QUOTE] angel-wyslalam numer tel.kontaktowego Quote
Recommended Posts