marteczka77 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 To naprawde okazja.Ja juz mam swoją,ale czasem zastanwiam sie czmu dorosłe pieski z uprawnieniami sprzedaja.Ostatnio tez widziałam ogloszenie ,ze sprzedadza suczke juz zaciązoną za 2000:-o Quote
pa-ttti Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 zaciążoną to już nie rozumiem tego. trzeba byc totalnie nieodpowiedzialnym zeby kryc suke a potem ja sprzedawac. przeciez to ogromny stres dla niej. ale czasem zdarzaja sie rozne przypadki, niekiedy niezalezne od wlasciciela. ta suczke o ktorej pisalam sprzedaja z powodu choroby wlascicielki ktora ma spora hodowle ale niestety nie daje juz rady zajac sie pieskami...wspolczuje takim ludziom, mi bardzo trudno byloby sie rozstac z psem. Quote
marteczka77 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Oj to bardzo przykre musi być dla włascicielki przez 2 lata napewno strasznie zzyła sie z sunią ,odchowała i tu nagle musi sie rozstac ,ale w życiu spotykaja nas różne przykrosci i niestety nie możemy ich przewidziec.Gdybym nie miała swojej to napewno o tej ,bym pomyslała. Quote
pa-ttti Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 zastanawiam się nad powiększeniem rodziny:) w hodowli "z końskiego raju" spodziewają się maluchów, gadałam z tą panią bardzo miła babka, szczenięta będą po czarnym krótkowłosym interchampionie(w którym jestem zakochana:)) i po długowłosej ślicznej suni. jak się urodzi krótkowłosa sunia o ciekawym umaszczeniu to się chyba nie powstrzymam przed kupnem:) a dla mojej Lili znalazłam już pieska: Yatsek Marek z hodowli Classy dogs- prześliczny!!!!!! i Baflo z hodowli "od oridy" również cudny:) obydwoje do 2 kg ważą:) Quote
marteczka77 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 pa-ttti a kiedy szczeniczki maja przyjsc na swiat?Masz nawet 2 partnerów ,a jakie maja umaszcznie?Daleko bedziesz musiała do nich jechac? Quote
pa-ttti Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 jeden piesek jest dlugowlosy, bialy w czarne łatki, a drugi krótkowłosy beżowy. w międzyczasie okazało się że moja znajoma ma też malutkiego krótkowłosego białego reproduktora, który jest synem championa usa. mam do wszystkich blisko. szczenięta w tej hodowli o której pisałam rodzą się pod koniec czerwca. mam jeszcze na oku dwie inne hodowle- "z garlicy duchownej"- tam dwa mioty beda tez pod koniec czerwca, i "Volpino mini"- miot na poczatku lipca. po szczenie bede musiala jechac pewnie przez pół Polski, ale przeżyję:) Quote
marteczka77 Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Pojedzie sie raz ,a ma sie za to slicznego szczeniaczka:loveu:za to reproduktorów masz pod nosem i jaki wybór:lol:który ma największe sznse?Kiedy macie pierwsza wystawę? Quote
pa-ttti Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 wystawa w lipcu. tracę trochę nadzieję na to krycie warunkowe. możemy się ze wszystkim nie wyrobić, tym bardziej że na rozpatrzenie takiego podania o krycie czeka się 2-3 tygodnie...:/ Quote
marteczka77 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Nawet nie wiedziałam ,ze trzeba składac jakies podanie to przy kazdym kryciu czy tylko warunkowym?Może teraz złóż podanie ,a w miedzyczasie zaliczysz trzy wystawy ,macie miesiac to jest troszke czasu.Trzymam kciuki ,byscie zdążyły.jesli moge mam do Ciebie jeszcze pytanie ,jesli moja sunia skonczy 9 miesięcy i pójde z nia na 3 wystawy i tam zdobedzie trzy wymagane oceny to potem jeszcze po skonczeniu 15 miesiecy musze zrobić jeszcze 3 wystawy ,by dostała wpis"suka hodowlana"? Quote
pa-ttti Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 właśnie mi się wydaje że to podanie to mogę złożyć dopiero po skończeniu 3 wystaw...więc nie jest tak łatwo:) po 9tym miesiącu możesz zrobić wystawy właśnie na krycie warunkowe, ale żeby sunia była potem hodowlana, to musi mieć 3 wystawy zrobione po ukończeniu 15 miesięcy. krycie warunkowe może być tylko jedno, potem już trzeba robić "normalną" hodowlankę.. Quote
Euro-Emi Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Chihuahua , kryjemy na drugą cieczke po zrobieniu trzech wystaw w klasie młodziezy. Są to 2 wystawy krajowe 1 miedzynarodowa. Jeśli juz zbierzemy wszystkie papiery z wystaw z notą conajmniej bardzo dobra udajemy się do Związku Kynologicznego do Kierownika sekcji psów ozdobnych i on na podstawie tych dokumentów wpisuje adnotacje z wystaw i tym samym suka otrzymuje zezwolenie na krycie warunkowe. W moim Związku to juz uprawnia do krycia warunkowego , nie trzeba dodatkowo pisac podań. Jeśli już suka jest pokryta , szcześliwie urodzi i odchowa szczenieta ,powtarzamy wystawy. W klasie pośredniej lub otwartej . Wtedy zdobędzie uprawnienia suki hodowlanej i otrzyma pieczątke w rodowodzie ,ze spełnia warunki suki hodowlanej.:lol: Quote
pa-ttti Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 o to fajnie, może i u nas w zk się zmieniło i też nie trzeba czekać na rozpatrzenie podania... dokładnie to tego nie wiem, bo tylko raz kryliśmy suczkę chihuahua warunkowo i to było około 4 lata temu. wtedy trzeba było składać podanie i czekało się 3 tygodnie. Quote
marteczka77 Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Euro-Emi a jesli zaczełabym wystawy po skonczeniu 15 miesiecy suczki to też musze zaczynać od kalsy otwartej ,by dostała potem miano suczki hodowlanej czy mogę wystawić w młodzieży?Masz przesliczne szczeniaczki ta sunia z seruszkiem wrecz boska:loveu: pa-ttti dowiedziłas sie juz w Twoim związku czy też jest tak?chyba we wszystkich musi byc tak samo. Podobno chi maja róznie cieczki niektóre moga miec tylko raz w roku.Mama mojej suni ma 2 razy w roku ,myśle ,ze moja bedzie miała podobnie jakby pierwsza miała koło roku to zimą ,a drugą w lecie tak sobie tylko licze ,to chyba kryłabym ją ją juz normalnie ,bo wiosną konczy 15 miesiecy i chyba wtedy zaczełabym robić wystawy .Wolałbym kryć latem niż zimą,łatwiej jakby co podjechac gdzies dalej do reproduktora. Quote
pa-ttti Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 u nas chihuahua mają co 4-5 miesięcy cieczkę...płodne suki:):) więc wychodzi tak że czasem są kryte nawet co 3 a nie 2 cieczkę. moja mama właśnie jedzie do związku więc się wszystkiego dowie jeśli chodzi o te podanie z kryciem warunkowym. odbierze rodowody moich suczek i przydomek hodowlany na który czekałam ponad 4 miesiące...:) Quote
Euro-Emi Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='marteczka77']Euro-Emi a jesli zaczełabym wystawy po skonczeniu 15 miesiecy suczki to też musze zaczynać od kalsy otwartej ,by dostała potem miano suczki hodowlanej czy mogę wystawić w młodzieży?Masz przesliczne szczeniaczki ta sunia z seruszkiem wrecz boska:loveu: pa-ttti dowiedziłas sie juz w Twoim związku czy też jest tak?chyba we wszystkich musi byc tak samo. Podobno chi maja róznie cieczki niektóre moga miec tylko raz w roku.Mama mojej suni ma 2 razy w roku ,myśle ,ze moja bedzie miała podobnie jakby pierwsza miała koło roku to zimą ,a drugą w lecie tak sobie tylko licze ,to chyba kryłabym ją ją juz normalnie ,bo wiosną konczy 15 miesiecy i chyba wtedy zaczełabym robić wystawy .Wolałbym kryć latem niż zimą,łatwiej jakby co podjechac gdzies dalej do reproduktora.[/quote] Jeśli zaczełabys po 15 miesiącu zycia suczki , wtedy zaczynasz od klasy pośredniej , bo mlodzież tylko do 15 -tego miesiąca Quote
marteczka77 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Euro-Emi dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:lol: Quote
Sensuel Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='Euro-Emi']Jeśli zaczełabys po 15 miesiącu zycia suczki , wtedy zaczynasz od klasy pośredniej , bo mlodzież tylko do 15 -tego miesiąca[/quote] Chciałabym trochę zweryfikować wypowiedź Euro - Emi otóż młodzież jest do 18 miesiąca.. a dokładniej to jest tak: młodzież 9 - 18 miesiecy pośrednia 15 - 24 miesiąca otwarta - od 15 miesiąca Quote
Euro-Emi Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Oczywiście pomyliłam się , dziekuje za sprostowanie :D Quote
pa-ttti Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 będę chyba miała nową chihuahua:) Suczka długowłosa, kolor czarny z białym krawatem skarpetkami i końsówką ogonka:) słodziutka jest:) zastanawiam się jeszcze nad nią, bo szukałam krótkowłosej, ale chyba już się zakochałam:) sunia z super pochodzeniem, śliczna poprostu. chętnie wkleiłabym zdjęcia-niestety zapomniałam jak się to robi a nie mogę znaleźć info nigdzie... Quote
Sensuel Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Długowłose Chi są najefektowniejsze :) a wrzucić fotki możesz na fotosik.pl albo [url=http://imageshack.us/]ImageShack® - Image Hosting[/url] - klikasz browse - wybierasz z komputera fotke i nie co niżej klikasz [B]Start upload[/B] wybierasz tam jeden z kodów i wstawiasz fotkę - Ty jesteś szczęśliwa bo Ci się udało w grać, a my bo widzimy twoja małą lady :razz::) Quote
marteczka77 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Długowłose są tez przesliczne :lol:a ile ma sunia? Quote
pa-ttti Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 o dzięki za instrukcję dopiero teraz zauważyłam:) dziś wieczorem wrzucę fotki. sania ma 5 tygodni bodajże. jest po utytuowanych rodzicach- ojciec z tego co wiem jest z hodowli w USA i ma tam zrobiony championat. Quote
pa-ttti Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/8190/img3422s.jpg[/IMG] [IMG]http://img34.imageshack.us/i/img3427g.jpg/[/IMG] zamotałam się z tymi fotkami ale mam nadzieję że da radę je obejrzeć. sunia zaczyna się przebarwiać na taki troszkę inny kolor niż czarny ale nadal jest ciemna. z budowy i z pyszczka jest super. [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/6337/img3427dhz.jpg[/IMG] A to dla odmiany moja Lili:) Przypomniałam sobie jak się fotki wstawia to wam pokaże jak moje maleństwo nabiera masy. Waz już całe 1,6kg:);) [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/6594/94737148.jpg[/IMG] Quote
marteczka77 Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Przepiekne malenstwo ,kiedy ją odbierasz?Lili jest przesliczna taka drobniutka ,waga1,6kg to juz ładnie jest bardzo ładna ,a ile dokładnie ona ma? Quote
pa-ttti Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Lilka ma rok:) a Mirindę odbieram jakoś niedługo, jutro ma tatuaż robiony. Quote
Recommended Posts