jkrysiewicz Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Badam zapotrzebowanie na tego typu sprzęt dla psa jak BIEŻNIA. Bardzo przydatna w treningach z psem. Dobre przygotowanie kondycyjne to podstawa a bieżnia świetnie się do tego nadaje. Będę miała możliwość zlecenia produkcji bieżni i wydaje mi się że cena mogła by być w miarę przystępna (kiedyś nowa bieżnia kosztowała 3000zł) Co prawda nie mam jeszcze kalkulacji cenowej ale jest chętna firma do produkowania tego typu sprzętu. Co Wy na to ?? Byłby ktoś chętny na zakup takiej bieżni ? Quote
werbena520 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 :razz: Myślę,że to jednak byłby zakup cenowo nie do przeskoczenia... Quote
jkrysiewicz Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Mam nadzieję że cena bieżni zamknie się w 2000,00 zł w zależności od kosztów materiałówych - na materiale nie będziemy oszczędzać to ma być solidna bieżnia która przetrzyma próbę i czasu i intensywnych treningów !! Quote
Karilka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Po co mi bieżnia za 2 000zł jak wolę pójść z psem do lasu czy na rower? Na tym polega przyjemność z posiadania psa. Jeśli miałabym bieżnie dla psa... to ... po co mi w takim razie pies?:crazyeye::diabloti: Quote
jkrysiewicz Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 [quote name='Karilka']Po co mi bieżnia za 2 000zł jak wolę pójść z psem do lasu czy na rower? Na tym polega przyjemność z posiadania psa. Jeśli miałabym bieżnie dla psa... to ... po co mi w takim razie pies?:crazyeye::diabloti:[/quote] Samo posiadanie bieżni ma dużo głębsze znaczenie ! Treningi z psem na świeżym powietrzu są jak najbardziej konieczne i są podstawą treningów - natomiast jeśli jest ktoś kto uważa że bieżnia by mu się przydała - znaczy że zna głębszy sens posiadania jej !:p Quote
kassia212 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='jkrysiewicz']Samo posiadanie bieżni ma dużo głębsze znaczenie ! Treningi z psem na świeżym powietrzu są jak najbardziej konieczne i są podstawą treningów - natomiast jeśli jest ktoś kto uważa że bieżnia by mu się przydała - znaczy że zna głębszy sens posiadania jej !:p[/QUOTE] Oczywiście że spacerów z psem na świeżym powietrzu nic nie zastąpi, ale bieżnia jest niezastąpiona w budowaniu masy mięśniowej psa. sama szukam teraz takiej bieżni i nie ma dużego wyboru tzn wybór może jest ale ceny kosmiczne :) Quote
jkrysiewicz Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 [quote name='kassia212']Oczywiście że spacerów z psem na świeżym powietrzu nic nie zastąpi, ale bieżnia jest niezastąpiona w budowaniu masy mięśniowej psa. [B]sama szukam teraz takiej bieżni i nie ma dużego wyboru tzn wybór może jest ale ceny kosmiczne[/B] :)[/QUOTE] Mój mąż właśnie robi bieżnię ! Quote
killerek Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 osobiście uważam że jest to kiepski pomysł. podzielam opinie Karilki, przecież po to ma się psa aby z nim chodzić, biegać i jeździć. co do budowania masy mięśniowej polecam treningi bikejoringu albo podpiąć psy pod większy zaprzęg. moje psy nigdy nie biegały na bieżni a są nieźle przypakowani właście dzięki takim aktywnością :) Quote
Agamaya123 Posted December 27, 2020 Posted December 27, 2020 Jak najbardziej uwazam ze bieżnia dla psa to świetny pomysł. Szczególnie dla "working bread". Mój Belgium malinois potrzebuje około 3-8 godzin wysiłku fizycznego i mentalnego, dlatego same spacery 3 razy dziennie po godzinie nie wystarczają. Quote
Recommended Posts