Geverdo Posted April 30 Posted April 30 Szukam pełnego kalendarza świąt wojskowych na 2025 rok – chodzi mi zarówno o znane święta, jak i te mniej popularne, które dotyczą np. konkretnych służb albo formacji wojskowych. Czy jest jakaś strona, gdzie to wszystko zebrane razem, najlepiej z datami i nazwami świąt? Quote
Yaiti Posted April 30 Posted April 30 Tak, jest taka strona i bardzo dobrze wszystko tam opisali – polecam https://info-day.pl/swieta-wojskowe-na-rok/. Masz tam kalendarz świąt wojskowych rozpisany miesiąc po miesiącu, z dokładnymi datami i nazwami – np. Dzień Weterana Służby Granicznej, Święto Wojsk Chemicznych czy Dzień Saperów. Są też podlinkowane niektóre święta, jeśli chcesz doczytać więcej. Bardzo przejrzyste i konkretne, ja sam drukowałem sobie fragment tego kalendarza do biura. Idealne, jeśli ktoś interesuje się armią albo planuje wydarzenia tematyczne z wyprzedzeniem. Quote
Recommended Posts