Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za miesiąc lecę na Cypr i będę lądować na lotnisku w Pafos. Mój hotel jest około 30 km od lotniska, więc szukam wygodnego rozwiązania na dojazd. Rozważam taxi na miejscu, ale boję się długiego oczekiwania albo wysokich cen, zwłaszcza w sezonie. Czy ktoś ma doświadczenie w organizowaniu transferu z lotniska w Pafos ? Lepiej zamówić coś wcześniej ?

Posted

Zdecydowanie lepiej nie ryzykować i zamówić transfer wcześniej. Ja rezerwowałem przez https://kiwitaxi.com/pl/cyprus/paphos-airport i wszystko było idealnie dopięte. Mój samolot miał lekkie opóźnienie, ale kierowca śledził przyloty i czekał na mnie, więc nie musiałem się niczym martwić. Auto było nowe, czyste, klimatyzowane, a sama podróż do hotelu zajęła około 30 minut. Cena była ustalona jeszcze przy rezerwacji, więc nie było żadnych przykrych niespodzianek. W sezonie, kiedy taxi na lotnisku są bardzo oblegane, wcześniejsza rezerwacja to naprawdę najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie.