Katarzyna Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Czy ktoś wie gdzie w Krakowie można kupić/ zamówić koninę?? Oraz inne mięso dla psów (czyli wołowina, cielęcina niekoniecznie I gatunku). Quote
AM Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Katarzyna, konina podobno jest na placu Żydowskim - ja jeszcze nie miałam okazji kupować. Jeśli tam nie kupisz to można się pofatygować lub zadzwonić do ubojni koni w Skawinie i tam dopytać. Z reguły w ubojniach sprzedają bez problemu - ja w ubojni kupuję wieprzowinę 5zł/kg (i ja zjem i pies zje :wink: ) i ośrodki wieprzowe 10zł za sztukę (ozorek, serce płuca i wątroba). Mozna spróbować w ubojni w Myślenicach kupić wołowinę ale najlepiej wcześniej zadzwonić i zapytać. Jeśli interesuje Cię drób to w Trzcianie jest ubojnia drobiu i sklep firmowy Exodus gdzie można tanio kupić kurczaki i elementy np. serca 2,6zł/kg, skrzydełka 2,8zł, żołądki 4zł/kg, porcja rosołowa (jest na niej b. dużo mięsa) 1,05zł/kg, ćwiartka tylna 3,99zł/kg, kurczak 4,6zł/kg, podudzie 3,75zł/kg, skrzydło z indyka 4,6zł/kg, pałka z indyka 4,6zł/kg - to co udało mi się zapamiętać bo wczoraj robiłam tam zakupy dla psa. Mielone mięso (mrożone) można kupić w Karusku (wołowe 4ł/kg i koninę 7zł/kg) ja kupiłam raz i nie byłam zadowolona - więcej tłuszczu niż mięsa a po ugotowaniu strasznie śmierdziało w domu. Quote
Katarzyna Posted January 15, 2005 Author Posted January 15, 2005 Dziękuję serdeczenie za odpowiedź. Mięsko jest dla szczeniaków (2) z mojej hodowli, które niedługo zamieszkają w Krakowie:) Quote
fre-su Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 W lecznicy na ul. Na Błonie 61 B tez mozna dostac miesko dla psiakow. Quote
Anna. Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Ja ostatnio zamówiłam u pewnego pana mięsko z dostawa do domu.Pana namiary dostałam od zaprzyjaznionych psiarzy,więc mięso jest sprawdzone od dawien dawna..Jest to głowizna-wołowina.Dostarczają do domu w płatach,albo mielone.Nie jest tłuste.Polecam.Acha..6 zł za kg.Jesli ktos chce to podam na prv.telefon. Quote
Anna. Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 Chciałam jeszcze dodać,że owa głowiznę mieszam pół na pół z sercami wołowymi kupionymi w Makro za ok 5.80 zł/kg.Serca sa bardzo chude więc ładnie sie równowazy.Zywię tym trzy miesięcznego szeniaka wilczarza i 2.5 rocznego whippeta.Sprawdza się doskonale w przeciwieństwie do drobiu. Quote
AM Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 anna2, Zapytaj dostawcy z jakiego bydła one pochodzą - chodzi o wiek. Co złego widzisz w drobiu? Quote
Anna. Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 zapytam przy następnej okazji.Po drobiu moje psy mają biegunkę niestety...obydwa :( Quote
AM Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 anna2, po każdym gatunku czy tylko po kurczakach? Mój bokser ma po każdym gatunku bąble pod skórą :( Może jeść wołowe i wieprzowe. Reszta psiarni jest wszystkożerna i niealergiczna. Quote
Billa Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 Na placu Żydowskim owszem ale tam jest otwarte tylko do 14 godz jeszcze na placu wolnica!(otwarte do 18) mrożone -w sklepie dla psów na ul. Piłsudzkiego (przy lecznicy wet) :D Quote
Recommended Posts