Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Katarzyna,
konina podobno jest na placu Żydowskim - ja jeszcze nie miałam okazji kupować. Jeśli tam nie kupisz to można się pofatygować lub zadzwonić do ubojni koni w Skawinie i tam dopytać. Z reguły w ubojniach sprzedają bez problemu - ja w ubojni kupuję wieprzowinę 5zł/kg (i ja zjem i pies zje :wink: ) i ośrodki wieprzowe 10zł za sztukę (ozorek, serce płuca i wątroba).
Mozna spróbować w ubojni w Myślenicach kupić wołowinę ale najlepiej wcześniej zadzwonić i zapytać.
Jeśli interesuje Cię drób to w Trzcianie jest ubojnia drobiu i sklep firmowy Exodus gdzie można tanio kupić kurczaki i elementy np. serca 2,6zł/kg, skrzydełka 2,8zł, żołądki 4zł/kg, porcja rosołowa (jest na niej b. dużo mięsa) 1,05zł/kg, ćwiartka tylna 3,99zł/kg, kurczak 4,6zł/kg, podudzie 3,75zł/kg, skrzydło z indyka 4,6zł/kg, pałka z indyka 4,6zł/kg - to co udało mi się zapamiętać bo wczoraj robiłam tam zakupy dla psa.

Mielone mięso (mrożone) można kupić w Karusku (wołowe 4ł/kg i koninę 7zł/kg) ja kupiłam raz i nie byłam zadowolona - więcej tłuszczu niż mięsa a po ugotowaniu strasznie śmierdziało w domu.

Posted

Ja ostatnio zamówiłam u pewnego pana mięsko z dostawa do domu.Pana namiary dostałam od zaprzyjaznionych psiarzy,więc mięso jest sprawdzone od dawien dawna..Jest to głowizna-wołowina.Dostarczają do domu w płatach,albo mielone.Nie jest tłuste.Polecam.Acha..6 zł za kg.Jesli ktos chce to podam na prv.telefon.

Posted

Chciałam jeszcze dodać,że owa głowiznę mieszam pół na pół z sercami wołowymi kupionymi w Makro za ok 5.80 zł/kg.Serca sa bardzo chude więc ładnie sie równowazy.Zywię tym trzy miesięcznego szeniaka wilczarza i 2.5 rocznego whippeta.Sprawdza się doskonale w przeciwieństwie do drobiu.

Posted

anna2,
po każdym gatunku czy tylko po kurczakach? Mój bokser ma po każdym gatunku bąble pod skórą :( Może jeść wołowe i wieprzowe. Reszta psiarni jest wszystkożerna i niealergiczna.

Posted

Na placu Żydowskim owszem ale tam jest otwarte tylko do 14 godz jeszcze na placu wolnica!(otwarte do 18) mrożone -w sklepie dla psów na ul. Piłsudzkiego (przy lecznicy wet) :D