Evunia72 Posted July 24, 2024 Posted July 24, 2024 W następnym roku będę chciała nabyć psa - bordera. Od dziecka miałam psy, zawsze mi towarzyszyły (bokser, doberman, mieszaniec i west terrier). Ostatni west Whisky żył z nami 16,5 roku. Niestety rok temu odszedł od nas. Wtedy to powiedziałam, ze nie chce więcej psów, bo za bardzo bolała strata. Minął rok i zdanie zmieniłam, bo życie bez pisaka jest takie smutne. Ale do rzeczy - oboje z mężem jesteśmy biegaczami, mieszkamy w górach (Góry Wałbrzyskie, Suche i Sowie). Codziennie praktycznie trenujemy w terenie. Niestety, czasami zdarza się, że mąż pracuje gdy ja mam trening i wtedy moje wyjście do lasu, poza miejscowość budzi moje obawy, po prostu boje się sama biegać. A z psem byłoby najbezpieczniej. Szukałam, dowiadywałam się jaka rasa psa byłaby dla nas, aktywnych najlepsza. Wybór padł na bordera. Poszukujemy więc bordera typowo dla nas, aktywnych, nie wystawowy. Jakiej linii powinniśmy szukać i czy znacie hodowle godne polecenia, u których takiego właśnie psa można nabyć? Quote
Evunia72 Posted July 24, 2024 Author Posted July 24, 2024 Dnia 24.07.2024 o 12:59, Evunia72 napisał: W następnym roku będę chciała nabyć psa - bordera. Od dziecka miałam psy, zawsze mi towarzyszyły (bokser, doberman, mieszaniec i west terrier). Ostatni west Whisky żył z nami 16,5 roku. Niestety rok temu odszedł od nas. Wtedy to powiedziałam, ze nie chce więcej psów, bo za bardzo bolała strata. Minął rok i zdanie zmieniłam, bo życie bez pisaka jest takie smutne. Ale do rzeczy - oboje z mężem jesteśmy biegaczami, mieszkamy w górach (Góry Wałbrzyskie, Suche i Sowie). Codziennie praktycznie trenujemy w terenie. Niestety, czasami zdarza się, że mąż pracuje gdy ja mam trening i wtedy moje wyjście do lasu, poza miejscowość budzi moje obawy, po prostu boje się sama biegać. A z psem byłoby najbezpieczniej. Szukałam, dowiadywałam się jaka rasa psa byłaby dla nas, aktywnych najlepsza. Wybór padł na bordera. Poszukujemy więc bordera typowo dla nas, aktywnych, nie wystawowy. Jakiej linii powinniśmy szukać i czy znacie hodowle godne polecenia, u których takiego właśnie psa można nabyć? I oczywiście mój post nazwałam umaszczenie - ee red lub red - czy możecie wkleić zdjęcia tych umaszczeń? Quote
Recommended Posts