nikczemna Posted October 28, 2023 Posted October 28, 2023 Mam dwa 3,5 miesieczne szczeniaki, ktore uparly sie zeby zjadac grzyby w ogrodzie (mieszkam pod lasem), myslalam, ze trujace grzyby beda niesmaczne i pies nie tknie, niestety jest wrecz odwrotnie, mam wrazenie, ze ich glowny cel na spacerze to znalezc grzyba, najlepiej muchomora, i go zjesc. Spacery staly sie bardzo stresujace, przed kazdym sprawdzam ogrod, niestety jest duzy i nie jestem w stanie znalezc tego co psi nos... w ostatnim czasie po zjedzeniu muchomora, skonczylismy u weterynarza. Jestem zalamana, bo pieski siedza zamkniete choc moglyby sobie beztrosko hasac po ogrodzie. Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic? Mysle o kagancach, ale nie wiem czy jest taki rozmiar (pieski sa jeszcze male) i szkoda mi zakladac cos takiego na male psie mordki... juz nie mowiac o ich wspolpracy do zakladania i noszenia czegos takiego... Czy da sie oduczyc jedzenia na komende? Moze podlozyc jadalnego grzyba i spryskac czyms niedobrym zeby sie zrazily? Quote
Recommended Posts