macharadza Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Jak długo szczeniaki będą nosić puch? chodzi mi o Owczarka Niemieckiego Długowlosego Quote
ania1994 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Owczarki niemiecki są słodkie... nie wiem ile ma twój piesek(miesięcy) ale taki puch zostaje bardzo długo...Wiem ze przy maluchach to morze być trudne ale szata owczarka długowłosego powinna być codziennie energicznie wyczesywana... maluszki z wiekiem będą rosły i będzie ci się wydawać że maja mniej szaty ale będzie jej tyle samo... Pozdrawiam! Quote
diana33 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 witam mam 3 miesięczną suczkę yorka i też ma taki puch przy skórze, tyle że wydaje mi się, iż jest on skołtuniony, poradźcie ludziska czy to normalne, bo nie mogę tego wyczesać:angryy:. Zaznaczam że sunia nie była jeszcze u fryzjera. Nie wiem co robić :placz:. Może pisze to w nieodpowiednim poście, ale jestem tu po raz pierwszy. Dziękuję za wszelka pomoc. Quote
ROOFI Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Nie wyrywać tylko dokładnie wyczesywać. Quote
Gienia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 najwidoczniej zaniedbałas włos suni! Włos Yorka trzeba natlusczać, są specialne szampony z olejkiem norkowym bąć migdałowym,do tego odzywki olej palmowy. Takiego malucha trzeba kąpac co dwa trzy tygodnie i czesac,czesac i jescze raz czesac. Yorczki to rasa wymagajaca odpowiednij pielegnacji, nie wystarczy im najzwyklejszy szampon i grzebien.Chcąc aby mial piekny wlos trzeba poswiecic troche czasu i dobrych kosmetykow.A jesli niemasz na to czasu ,to pozostal ci fryzjer. Puch powinien zaniknąc w wieku ok 5 mcy jak sunia zacznie sie wybarwiać,ale natlusczac i tak trzeba,aby nierobiły sie kołtuny. wejdz na yorkowe forum poczytaj o pielegnacji Yorka [url=http://www.yorkland.pl]Yorkshire Terrier :: YorkLand.pl - Start[/url] powodzenia Quote
Recommended Posts