Arturs Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 witam zamówiłem szczeniaka owczarka niemieckiego ( zaliczka wpłacona ) . szczeniak ma 6 tyg , niepokoi mnie wysoko podniesiony ogon pieska ( ogon trzymany jest pionowo) hodowca twierdzi ze z wiekiem pies będzie trzymał ogon nisko ( w okolicy linii grzbietu ) . Czy rzeczywiście jest tak jak twierdzi hodowca ? Czy to jest normalne zjawisko u szczeniaka oN ? Prosze o pomoc pozdrawiam Quote
Daria_13 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 A czy szczeniak jest rodowodowy? Widziałeś rodziców psiaka? Quote
Arturs Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 witam tak jest rodowodowy , i niby z dobrej hodowli , ( hodowca ma dobre wyniki hodowlane ) :lol: , ojciec to znany reproduktor , a suka ma pierwszy miot , Quote
Daria_13 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ja na twoim miejscu zrobiła bym zdjęcia psiaka i jego ogonka i poszła z tym do weta. Może on coś doradzi, poradzi. A może tak ma być? chociaż ja nigdy nie widziałam onka z takim ogonkiem... a jak inne psiaki z miotu? też mają takie ogony? Quote
nenemuscha Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Jeśli to psiak z linii exterierowej to powinien ogon nosic normalnie.W pewnym wieku szczeniaki uzywaja ogonka jako steru(w okresie nauki chodzenia do ok 4-5 tyg) potem ogonki w ruchu nosza najwyżej do linii grzbietu. Możesz zabrac maluszka na sekcje ON w swoim Oddziale ZKwP i tam pokazac kierownikowi sekcji,on napewno udzieli odpowiednich informacji. Quote
pawel0 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 jesli nosi wyzej niz grzbiet to nie najlepiej, zobacz jak jego rodzenstwo ma jesli rodzenstwo ma nizej , nie bierz psiaka Quote
owczareczka Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Nie chce Cie martwic Arturs ale wydaje mi sie ze hodowca wprowadza Cie w blad- umyslnie lub nie.:shake: Moja Nina tez miala ogon pionowo (a dokladnie mocno zawiniety w gore) wiekszosc czasu jako szczeniak i nigdy z tego nie wyrosla. Wrecz przeciwnie bardzo rzadko nosi ogon w dole- chyba tylko jak idzie zmeczona po dlugim spacerze lub w domu jak jest spokojna. Z tego co wiem jest to u ONkow dyskwalifikujace jesli chodzi o wystawy. Ja sie przyzwyczailam- troszke smiesznie to wyglada i sprawia ze pies wyglada mniej rasowo ale jezeli nie chcesz pieska wystawiac to moze nie ma to takiego znaczenia- sam zadecyduj ;) Quote
owczareczka Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Zapomnialam dodac ze charakter i temperament najwazniejszy- lepszy dobrze ulozony piesio z takim ogonem niz piekny jak z obrazka ale ciezki w wychowaniu :roll: Quote
Recommended Posts