Daisyulka Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Witam czy są to odpowiednie szelki dla młodego psa, 3 letniego? Quote
olchic Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 A czemu miałyby być nieodpowiednie? ;) Używałam przez długi czas zanim zmieniłam na juliusy. Quote
Daisyulka Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 Do nas Juliusy idą bo wymieniałyśmy dwa razy, nie byłam pewna rozmiarów. A kupiłam dzisiaj na zmianę w razie czego np. Jak nie teraz nie mam szelek, bo mamy też z Trixie Premium ale moim zdaniem na lato za ciężkie, bo mają polarowe podszycie. Poza tym Juliusy są podobne do Step In i Norweskich z tego co miałam okazję widzieć. :-) A bo słyszałam, że te nie nadają się na długie spacery blokują łopatki i mogą choć nie muszą odbierać. Quote
olchic Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Juliusy a te nasze trixie to zupełnie inna bajka, choć na te drugie nie mogę narzekać. W step inach mój zrobił naprawdę sporo kilometrów, bo dużo spacerujemy, i nie zauważyłam żeby go w jakikolwiek sposób ograniczały. Może byłoby inaczej, gdyby były źle dobrane, ale tak to jest ok. Choć przy pociągnięciach na pewno dużo wygodniejsze jest mieć szeroki norwegowy pas na klacie niż taki cienki między łapami. Quote
Recommended Posts