HAPPY:) Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Witam Wszystkich Ulubieńców Maltańczyków. Mam maltańczyka od 6 mc jestem nim zauroczona. To kochane i cudowne pieski. Piszę bo mam problem i chce dowiedzieć się co o tym myślicie hodowcy maltańczyków już z doświadczeniem . Jest to mój pierwszy maltańczyk na początku dostawał tylko sucha karmę royal c... według tabeli na opakowaniu. Był bardzo chudy i wydawał się za każdym razem głodny więc zdecydowała się na podanie karmy mokrej a dodatkowo sama zaczęłam gotować pierś z kurczaka . Niedługo potem na kontroli u weterynarza dowiedziałam się że mokre karmy które podawałam zawierały wołowinę i prawdopodobnie ma na to alergie(swędzenie uszu). Lecz nie ma co do tego pewności ponieważ piesek miał zarośnięte uszka co mogło powodować swędzenie oczywiście już włoski usunięte przez weterynarza . Na ten moment gotuje samego kurczaka z marchewka która daje raz dziennie i podaje suchą karmę dwa razy dziennie. Jest to mało różnorodna dieta Stąd moje pytanie co wy gotujecie swoim pupilom ? Co dla tej rasy jest najzdrowsze i w jakich proporcjach? Z góry dziękuje za odpowiedz i wsparcie w tej sprawie ... Quote
Recommended Posts