florrie Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Mój 3-miesięczny ON-ek dostał 30 maja tabletkę odrobaczającą, oprócz rozwolnień i braku apetytu nic niepokojącego nie zauważyłam. Wczoraj po południu ugotowałam mu ryż z mięsem, zjadł wszystko, dzisiaj po południu w kale miał pełno białych kropek. Czy to po prostu niestrawiony ryż, czy tabletka dopiero zaczęła działać i pies może mieć jakieś pasożyty? Quote
JamniczaRodzina. Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Jesli masz wątpliwości to zrób badanie kału. Są różne pasożyty a niestety nie ma złotego środka który by zwalczał wszystkie robale jednocześnie. Najlepiej zbierać kupę wielkości ziarna orzecha laskowego z 3 kolejnych dni, taką kupę w pojemniczku trzeba przechowywać w lodówce. Jeśli masz opory na pewno przechowa Ci to weterynarz. Wtedy,skoro piszesz o biegunkach warto zrobić badanie wykrywające robaki płaskie,obłe i pierwotniaki. Quote
Recommended Posts