NusiaiJa. Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 od roku nie mogę wyleczyć suni stanu zapalnego dziąseł ,dostawała antybiotyk Stomorgyl,do pyszczka stosowałam Dentosept,Stomasol,ludzki Sachol,wyniki krwi nie wykazały żadnych chorób,w wymazie z pyszczka było trochę bakterii i gronkowiec,ale lekarz stwierdził że to nic szczególnego.Suczka ma apetyt tylko nie chce jeść suchej karmy.Nie wiem jak jej pomóc ? Prawdopodobnie latem zjadła zieloną trawę,która była popryskana środkiem na odchwaszczanie Quote
mak.66 Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Gdzie ta nadżerka na dziąsłach nad zębami czy na faflach od wewnątrz. Ja stosowałam(po zaleceniu przez weta) witaminę A+E w kapsułkach. Nakłuwasz kapsułkę igłą wyciskasz zawartość na palec i dokładnie wcierasz w pyń na początku może się bronić bo nadżery lubią boleć to albo delikatnie albo można spróbować wycisnąć krople na najbardziej zmienione miejsce. U nas działało rewelacyjnie a też wcześniej leki z apteki się nie sprawdziły. Tylko to trzeba robić ze 2 razy dziennie potem raz a jeszcze potem co drugi dzień. 0 0 Quote
NusiaiJa. Posted February 26, 2016 Author Posted February 26, 2016 dziękuję za odpowiedź, nadżerka pojawiła się w kilku miejscach na fałdach pomiędzy wargami a dziąsłem, cała prawa strona jest zaczerwieniona ,próbowałam trochę przepłukiwać jej pyszczek rumiankiem i wacikiem umoczonym w wodzie utlenionej.Dziwi mnie tylko że to jedna strona.Od dziś zacznę próbę z tą wit A+E,Ostatnio smarowałam Solcoserylem , dostawała steryd w małych dawkach ,ale też bez większego efektu.Jestem bezradna, Quote
mak.66 Posted February 26, 2016 Posted February 26, 2016 A czy przypadkiem nie jest to wina kamienia nazębnego. Ile pies ma lat. Ja bardzo dawno dostałam też od lekarza wet chlorhexydyne w płynie musiałam ją rozcieńczyć w przegotowanej wodzie i przemywałam gazikami i też pomogło a potem zmieniłam weta i właśnie ta lekarka powiedziała mi o tej witaminie A+E jest też do kupienia w aptece bez recepty spray OCTANISEPT. Przeczytaj dokładnie ulotkę. = Quote
NusiaiJa. Posted February 27, 2016 Author Posted February 27, 2016 Lekarz wet.stwierdził że u 8 letniej suni stan zębów jest zadawalający, widać gołym okiem fajne białe ząbki bez kamienia ,od wczoraj stosuje wit.A+E oraz przemywam wodą utleniona,podaję jogurt i hepatil ,czekamy na poprawę.Pozdrawiam i dziękuję za informację. Quote
mak.66 Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Jeżeli woda utleniona na błony śluzowe to tylko rozcieńczona bo inaczej to może poparzyć i na nic wtedy wit. A+E. Pozdrawiam. Quote
NusiaiJa. Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 cieszę się bardzo....zaczyna być coraz lepiej....wit A+E i balsam Szostakowskiego poskutkowały.Suni dziąsła w coraz lepszym stanie.Dziękuję bardzo za pomoc. Quote
Recommended Posts