Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

od roku nie mogę wyleczyć suni stanu zapalnego dziąseł ,dostawała antybiotyk Stomorgyl,do pyszczka stosowałam Dentosept,Stomasol,ludzki Sachol,wyniki krwi nie wykazały żadnych chorób,w wymazie z pyszczka było trochę bakterii i gronkowiec,ale lekarz stwierdził że to nic szczególnego.Suczka ma apetyt tylko nie chce jeść suchej karmy.Nie wiem jak jej pomóc ? Prawdopodobnie latem zjadła zieloną trawę,która była popryskana środkiem na odchwaszczanie

Posted

Gdzie ta nadżerka na dziąsłach nad zębami czy na faflach od wewnątrz. Ja stosowałam(po zaleceniu przez weta) witaminę A+E w kapsułkach. Nakłuwasz  kapsułkę igłą wyciskasz zawartość na palec i dokładnie wcierasz w pyń na początku może się bronić bo nadżery lubią boleć to albo delikatnie albo można spróbować wycisnąć krople na najbardziej zmienione miejsce. U nas działało rewelacyjnie a też wcześniej leki z apteki się nie sprawdziły. Tylko to trzeba robić  ze 2 razy dziennie potem raz a jeszcze potem co drugi dzień.

0

0

Posted

dziękuję za odpowiedź, nadżerka pojawiła się w kilku miejscach na fałdach pomiędzy wargami a dziąsłem, cała prawa strona jest zaczerwieniona ,próbowałam trochę przepłukiwać jej pyszczek rumiankiem i wacikiem umoczonym w wodzie utlenionej.Dziwi mnie tylko że to jedna strona.Od dziś zacznę próbę z tą wit A+E,Ostatnio smarowałam Solcoserylem , dostawała steryd w małych dawkach ,ale też bez większego efektu.Jestem bezradna,

Posted

A czy przypadkiem nie jest to wina kamienia nazębnego. Ile pies ma lat. Ja bardzo dawno dostałam też od lekarza wet  chlorhexydyne  w płynie musiałam ją rozcieńczyć w przegotowanej wodzie i przemywałam gazikami i też pomogło a potem zmieniłam weta i właśnie ta lekarka powiedziała mi o tej witaminie A+E  jest też do kupienia w aptece bez recepty spray OCTANISEPT. Przeczytaj  dokładnie ulotkę.

=

Posted

Lekarz wet.stwierdził że u 8 letniej  suni stan zębów jest zadawalający, widać gołym okiem fajne białe ząbki bez kamienia ,od wczoraj stosuje wit.A+E oraz przemywam wodą utleniona,podaję jogurt i hepatil ,czekamy na poprawę.Pozdrawiam i dziękuję za informację.

• 1 month later...