Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Nie ma allegro...[/quote]

To już ma:

[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=577025280]Niekochany Misiek czeka na miłość!!! (577025280) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

A gdzie Misiek przebywa?

Posted

Misiu słonko, ale u Ciebie pusto.............:-(
Będę musiała nauczyć się ogłaszać psy na różnych stronach, ze wzgledu na Ciebie.
Postaram się jak najszybciej, narazie mam dużo pracy.

Tymczasen Cię podnoszę, :multi: na pierwszą.

Posted

Dzis byłam na spotkaniu z P. Grażyną. Chyba szykuje się domek dla Misia :) To jeszcze nic pewnego, gdyż aktualnie zainteresowani ludzie się przeprowadzają i mogliby wziąć Misia dopiero w czerwcu. Więc trzeba czekać...

Posted

Misiu kciuki mocno trzymam, ale podnieść się trzeba, bo może Cię ktoś jeszcze zauważy i jesze szybciej znajdziesz domek. Czerwiec to dość długo, a poza tym czy na pewno? :loveu:

Posted

[I][quote name='Aleksandrossa']Jak pisałam- jeszcze nic nie jest pewne. Ludzie sie teraz przeprowadzają...[/quote][/I]

Z mojej stronyt było to pytanie retoryczne. Wiem, że jesze nic pewnego, dlatego podnoszę.:cool3:

Posted

[B][COLOR=navy]JEST Z NAMI OD 17 TYŚ LAT .....[/COLOR][/B]

[B][COLOR=navy]....i moze dlatego ...[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]Zapomniał juz, że jest tylko zwierzęciem: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]czuje, kocha, tęskni, cierpi. [/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Kiedy Go zostawisz, potrafi odmówić dalszego życia ...[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Potrafi też swoje złożyc Tobie w ofierze, kiedy tylko zajdzie taka potrzeba ...[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Potrafi marzyć ..[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Czy ma duszę?? ..o to toczy sie spór...[/COLOR][/B]

[B]Odebralismy mu naturalną przestrzeń, wolność, instynkt samoobrony, cenny dar natury- samodzielność i samowystarczalność..[/B]
[B]Oswoilismy Go [COLOR=red]....CZY WIEMY CO TO OZNACZA???[/COLOR][/B]

[B][COLOR=darkgreen][SIZE=3]MŁODZIUTKI ( 1,5 roczny) MIŚ- CO KLAPNIĘTE USZKO MA[/SIZE] :[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]- jest naprawdę slicznym , sporym kundelkiem o charakterystycznym dla owczarków umaszczeniu (takim brązoworudym), niezwykle przytulaśnym , czułym i uwielbiającym kontakt z człowiekiem . ..taka przytulanka w rozmiarze L.[/COLOR][/B]

[B][COLOR=#006400]Misio - ma za sobą smutną ,ale banalną w swej powtarzalności historię: [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#006400]został wyrzucony przez człowieka ,który najpierw Go oswoił, błąkał sie po siedleckich terenach, aż do chwili, kiedy został potrącony przez samochód, człowiek sie oczywiście.... nie zatrzymał, Misio na oczach ludzi zdążajacych do kościoła, biura, szkoły ..przeleżał dwa długie dni i dwie jeszcze dłuższe noce ..w przydrożnym rowie..[/COLOR][/B]

[B][COLOR=red]Cierpiał, skomlał, płakał -przerażony, samotny i bezradny wzywał człowieka na pomoc, potem juz tyko leżał ..pogrążony w ciemnościach -Misiu prawie[/COLOR][COLOR=red] stracił wzrok ( na jedno oko nie widzi, na drugie zaledwie w 30 % )..zapewne ...bardzo sie bał, bardzo ...[/COLOR][/B]

[B][COLOR=#ff0000][COLOR=darkgreen]Misiu żyje - uratowany, leczony,( przeszedł dwukrotną operację tylnej nogi, miał poczatki babeszjozy )odrobaczony ,wykastrowany, wraca do siebie - to niezwykły pies, chodząca łagodność, równiez wobec innych psów zachowuje stoicki spokój , nieustajaco stara sie o aprobatę człowieka, lize go po dłoniach, odgaduje jego życzenia ...ciagle sie jeszcze boi ,że zostanie porzucony..jak kiedyś ....[/COLOR][/COLOR][/B]

[B][COLOR=#006400][SIZE=3][COLOR=indigo]" Staniesz sie na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś[/COLOR][/SIZE] "-[COLOR=indigo]mówi lis do małego Ksiecia[/COLOR] ...[/COLOR][/B]

[B][COLOR=#006400]Mówi to samo MIŚ ...do człowieka :....oswoiłes mnie ,stworzyłes więzy..nauczyłeś rozpoznawać Twoje kroki, nauczyleś cierpieć, kiedy Cie nie ma... [/COLOR][/B]
[COLOR=navy][SIZE=3][B]PROSZĘ BADŹ ZA MNIE ODPOWIEDZIALNY...NIE ZOSTAWIAJ, NIE PORZUCAJ ...ZAOPIEKUJ SIE MNĄ ..[/B][/SIZE][/COLOR]