kasiakmk Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Witam wszystkich właścicieli tej cudownej rasy :multi: Jestem szczęśliwą posiadaczką kochanej 10-miesięcznej suni. Sporo czytałam Waszych wypowiedzi na temat wzorców,wychowania o pielęgnacji tej rasy, jednak nigdzie nie doszukałam się problemu dotyczącego oklapniętych uszu. Obejrzałam mnóstwo zdjęć szczeniaków i..... wszystkim stoją uszy. Obecnie nie mam na komputerze zdjęć Joko (jeden wielki format :shake:), jednak mogę zapewnić, że sunia jest prawdziwym przykładem Akity Inu (niemal identycznego znalazłam na innym forum [Akita Inu Kennel Yamamoto] z tym, że moja suczka posiada już ze wzg na wiek bardziej "postawna" prezencje. Powiedzcie proszę, czy jest możliwość, iż uszy jej juz nie staną? 10 miesięcy to wystarczająco dużo, a ja myślalam już o wystawie... Tylko mam obawę, czy nie wyśmieją nas tam..... Rodowód mamy jak najbardziej. jeżeli coś da- Joko pochodzi z Krobskiego Hajmatu Pozdrawiam Quote
Franka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='kasiakmk']Witam wszystkich właścicieli tej cudownej rasy :multi: Jestem szczęśliwą posiadaczką kochanej 10-miesięcznej suni. Sporo czytałam Waszych wypowiedzi na temat wzorców,wychowania o pielęgnacji tej rasy, jednak nigdzie nie doszukałam się problemu dotyczącego oklapniętych uszu. Obejrzałam mnóstwo zdjęć szczeniaków i..... wszystkim stoją uszy. Obecnie nie mam na komputerze zdjęć Joko (jeden wielki format :shake:), jednak mogę zapewnić, że sunia jest prawdziwym przykładem Akity Inu (niemal identycznego znalazłam na innym forum [Akita Inu Kennel Yamamoto] z tym, że moja suczka posiada już ze wzg na wiek bardziej "postawna" prezencje. Powiedzcie proszę, czy jest możliwość, iż uszy jej juz nie staną? 10 miesięcy to wystarczająco dużo, a ja myślalam już o wystawie... Tylko mam obawę, czy nie wyśmieją nas tam..... Rodowód mamy jak najbardziej. jeżeli coś da- Joko pochodzi z Krobskiego Hajmatu Pozdrawiam W tym wieku to uszy powinny stac i obawiam sie ze bedzie problem z ich postawieniem :cool3: nalezalo pomagac czyli probowac podklejac .Ja mialam tez ten problem ale praktycznie od 4 mca zaczynalam to robic i dzisiaj uszy stoja :lol: Pzdr. Quote
kasiakmk Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 no to gorąco mi się zrobiło.. Kiedy Joko miała niespełna pół roku, mówiono mi, żeby się nie przejmować :( Dosyć ważne pytanie: Czy ktokolwiek spotkał się już wcześniej z przypadkiem Akity z oklapniętymi uszami???? Quote
Franka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 kasiakmk napisał(a):no to gorąco mi się zrobiło.. Kiedy Joko miała niespełna pół roku, mówiono mi, żeby się nie przejmować :( Dosyć ważne pytanie: Czy ktokolwiek spotkał się już wcześniej z przypadkiem Akity z oklapniętymi uszami???? Nie chce Cie martwic ale wedlug mnie te uszy juz nie stana obym sie mylila :cool3:Pzdr. Quote
kasiakmk Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Jeżeli masz rację, mogę uznać się za największego pechowca, mam przecudowną i przekochaną Akitę, a przez głupie niedopatrzenie nie pójdziemy się nawet pokazać innym psiakom :placz: nie mogę sobie nawet wyobrazić: Akita "klapouchy".... jakby nie było- nic się nie zmieni, dalej będzie dla mnie naj ;) Quote
Lobo-Luna Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Witam mam taki sam problem z moją suczką tylko że ona ma 12-miesięcy jedno stoi od dawna a drugie do połowy zagiąłem końcówkę tego w literkę-V i okleiłem delikatnie taśmą,ponoć ten zabieg może pomóc,wizualni po sklejeniu ucho stoi,dziś powinienem zdjąć taśmę ale się wacham.Tak zalecił weterynarz i dał jeszcze jakieś witaminy choć dostawała cały okres szczenięcy.Zobaczę mam nadzieję że poskutkuje.Sam skopałem sprawę bo powinienem dawno temu już pójść do specjalisty a nie słuchać znajomych. Quote
asiunia186 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 witam tutaj ostatnio czytalam cos na ten temet: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.akita.pl/weterynaria/bushi9905.jpg Quote
Recommended Posts