pakej Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Witam czy ktoś może mi powiedziec ile czasu trwa gubienie sierści u Akity ? Quote
Taishi Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ha ha ha...właśnie próbowałam wyczesać Tasza...w mieszkaniu właściwie cały czas gubi...ale tak makabrycznie to 2 razy w roku...na razie jesteśmy po pierwszym...( a może jeszcze w trakcie... ;) )...w każdym razie po pół godzinie czesanka...mam całe biurko w psiej sierści ...a dalej z niego leci.... Quote
Tomonari Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 pakej napisał(a):Witam czy ktoś może mi powiedziec ile czasu trwa gubienie sierści u Akity ? Gdy akita trzymany jest poza domem w ogrodzie to trwa to do miesiąca czasu. Linienie jest bardzo intensywne, sierść wychodzi garściami. Gdy akita trzymany jest w domu w pomieszczeniach ogrzewanych C.O. proces wymiany futra trwa dłużej ale przebiega łagodniej.... Pozdrawiam Paweł Quote
Recommended Posts