hekate811 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 jak wyżej które karmy mokre oprócz bozity pate którą znam mają konsystencje pasztetu i są godne polecenia Quote
Talia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Mojej bardzo smakuje Animonda z tortillami. To też jak taki pasztet tylko ma te pierożki. Quote
kajira Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Cesar-moja sunia ta karme uwielbia,ladnie pachnie i wciaga ja w oka mgnieniu:)Sa w postaci pasztetow jak i tez sa w kawalkach miesnych z galaretka lub sosem. Quote
betty_labrador Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 pasztety dla psow sa np jeszcze z Animondy w tackach -pełno smaków, bozita w pasztecie jest zarówno w kartonikach 360gram, jak i puszkach 635gram. Pasztety grubo mielone mozna znalezc tez w puszkach animondy gran carno (400 i 800g). Cesarki jak wymieniła koleżanka, Moge jeszcze polecic 100% miesne puszki Belcando-smaki wołowina, indyk z ryżem, jagniecina z ryżem, wolowina z warzywami, czy żołądki. Quote
Kozanka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 W formie pasztetu są jeszcze konserwy Husse, mojemu bardzo smakują a i jak na razie trawienie po nich OK. Quote
betty_labrador Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Kozanka']W formie pasztetu są jeszcze konserwy Husse, mojemu bardzo smakują a i jak na razie trawienie po nich OK.[/QUOTE] w tackach, czy puszkach? i w jakiej cenie? Quote
Kozanka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 są "mięsne kawałki" ( adult, light) w puszkach 1230 g za 10,99 PLN/szt są puszki tzw pasztet Adult badź Light Pate po 400g za 5,69 PLN /szt; są tacki Gourmet Husse po 300 g po 5,99 PLN/sztukę z tym, że należąc do ichniejszego klubu hodowcy przy zakupie powyżej 150 PLN dostaje się zniżkę 10 % itd Quote
betty_labrador Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 kurcze ale karmienie puszkami drogo wychodzi..tak nawiasem mówiąc .. Quote
mam psa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 to fakt, karmienie puszkami jest droższe od suchej i chyba w porownaniu do dobrych karm suchych jest gorszym sposobem karmienia. Po prostu mokre to około 80% wody... My czasami dla zmiany smaku uzywamy mokrego First Class ( [url]www.karmafirstclass.pl[/url] ) , dla naszego psa wystarcza na szybki kęs :) Quote
betty_labrador Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 u mnie na sklepie znajduje się jeszcze niemiecka pozcyja Baldo - to 300g puszki dla psa. W wiekszosci pasztety, są tez w sosie kawałki. Quote
yamayka Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 A znacie puszki sprowadzane przez Acanę które zwą się [B]"Evanger's"[/B]? Co o nich myślicie? Gdzieś czytałam jak któryś z hodowców twierdził iż to póki co najlepsza puszkowa karma. Quote
Talia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Tina jadła raz tą puszkę i bardzo jej smakowała. Ta firma produkuje puszki zarówno o konsystencji pasztetu jak i kawałki mięsa w sosie (z tego co kojarzę to seria super premium). Quote
Talia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja miałam o konsystencji pasztetu ;) Ale z tego co wiem to są różne. Quote
yamayka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Dokładnie, są różne, dwa rodzaje - tańsze pasztety i droższe kawałki prawdziwego mięsa. Na te drugie niestety nas nie stać :roll:, za pasztety i tak płacę ok. 5 zł za 400 g a mięsne kosztują ok. 10 zł. Pies je bardzo chętnie i wyraźnie woli konkretne rodzaje (indyk, kurak albo jagnięcina). Mnie interesuje czy faktycznie te puchy są wartościowe. Skład na etykiecie mają niezły, np: bulion z indyka, indyk, ryby oceaniczne, wątróbka drobiowa, marchewka, ziemniaki, brązowy ryż, olej słonecznikowy, guma warzywna, chlorek potasu, suszone drożdże browarniane, węglan wapnia, witamina A w postaci kwasowej, suplement witaminy D3, suplement witaminy E, kwas askorbinowy* (źródło witaminy C), suplement niacyny, kwas pantotenowy, suplement ryboflawiny, jednoazotan tiaminy, wodorochlorek pirydoksyny, witamina B12, biotyna, kwas foliowy, proteinian cynku, proteinian żelaza, proteinian manganu, proteinian miedzi, jodek wapnia i selenit sodu. eeee, tylko co to jest guma warzywna? :lol: Quote
betty_labrador Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 podejrzewam ze guma warzywna to cos w rodzaju pektyny, czyli takie coś jak żel z owoców. Ale oczywiscie to tylko moje podejrzenia ;) Quote
mam psa Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 dziwny skladnik ? i mowiac szczerze dziwny sklad jak na karme premium. najszczesiej spotyka sie mieso i koniec, to i tak okolo 80% wody, a tu ziemniaki, ryż, guma itd:crazyeye: Quote
yamayka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ja akurat nie chce karmić psa tylko mięsem. Ryż i ziemniaki? Oba składniki jak najbardziej mogę znaleźć się w psiej diecie. A gdzie te konserwanty? Te składniki końcowe? A czy to nie są źródła określonych minerałów? [SIZE=2][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][B]Minerały:[/B] proteiniany żelaza, cynku, manganu, kobaltu, miedzi - to było w składzie Acany podane[/FONT][/SIZE] Quote
betty_labrador Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 tzn nie mowie ze sa wymienione. ale hmm trudno powiedziec bo w kazdej chyba konserwie dodawane sa konserwanty. Czy czasem może ich nie byc? Quote
yamayka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Na puszce napisane jest że nie zawiera konserwantów. Ale to dla mnie też dziwne bo puszka o konserwa! :lol: Ale moze jest jakoś inaczej utrwalana. Pasteryzacja...? Podobno puszka jest gotowana z zawartością w toku produkcji. Quote
betty_labrador Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 [quote name='yamayka']Na puszce napisane jest że nie zawiera konserwantów. Ale to dla mnie też dziwne bo puszka o konserwa! :lol: Ale moze jest jakoś inaczej utrwalana. Pasteryzacja...? Podobno puszka jest gotowana z zawartością w toku produkcji.[/QUOTE] no wlasnie o to mi chodzilo ;) Quote
Fibiś Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Mój fibiś lubi mokrą karmę Kumpel. Jest o konsystencji pasztetu. Nie jest droga. Wręcz tania. 1.40zł za 100 gram. Quote
mam psa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 cóż , dla mnie ta cena ( nazwa też :) ) mówi, że nie jest to hit jakości ... podaj skład swojego psa "kumpla" :) i popatrzymy Quote
Recommended Posts