Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Cesar-moja sunia ta karme uwielbia,ladnie pachnie i wciaga ja w oka mgnieniu:)Sa w postaci pasztetow jak i tez sa w kawalkach miesnych z galaretka lub sosem.

• 1 year later...
Posted

pasztety dla psow sa np jeszcze z Animondy w tackach -pełno smaków, bozita w pasztecie jest zarówno w kartonikach 360gram, jak i puszkach 635gram.

Pasztety grubo mielone mozna znalezc tez w puszkach animondy gran carno (400 i 800g).

Cesarki jak wymieniła koleżanka,

Moge jeszcze polecic 100% miesne puszki Belcando-smaki wołowina, indyk z ryżem, jagniecina z ryżem, wolowina z warzywami, czy żołądki.

Posted

są "mięsne kawałki" ( adult, light)
w puszkach 1230 g za 10,99 PLN/szt
są puszki tzw pasztet Adult badź Light Pate po 400g za 5,69 PLN /szt;
są tacki Gourmet Husse po 300 g po 5,99 PLN/sztukę
z tym, że należąc do ichniejszego klubu hodowcy przy zakupie powyżej 150 PLN dostaje się zniżkę 10 % itd

• 5 months later...
Posted

to fakt, karmienie puszkami jest droższe od suchej i chyba w porownaniu do dobrych karm suchych jest gorszym sposobem karmienia. Po prostu mokre to około 80% wody...

My czasami dla zmiany smaku uzywamy mokrego First Class ( [url]www.karmafirstclass.pl[/url] ) , dla naszego psa wystarcza na szybki kęs :)

Posted

A znacie puszki sprowadzane przez Acanę które zwą się [B]"Evanger's"[/B]? Co o nich myślicie? Gdzieś czytałam jak któryś z hodowców twierdził iż to póki co najlepsza puszkowa karma.

Posted

Tina jadła raz tą puszkę i bardzo jej smakowała. Ta firma produkuje puszki zarówno o konsystencji pasztetu jak i kawałki mięsa w sosie (z tego co kojarzę to seria super premium).

Posted

Dokładnie, są różne, dwa rodzaje - tańsze pasztety i droższe kawałki prawdziwego mięsa. Na te drugie niestety nas nie stać :roll:, za pasztety i tak płacę ok. 5 zł za 400 g a mięsne kosztują ok. 10 zł.
Pies je bardzo chętnie i wyraźnie woli konkretne rodzaje (indyk, kurak albo jagnięcina).
Mnie interesuje czy faktycznie te puchy są wartościowe. Skład na etykiecie mają niezły, np:

bulion z indyka, indyk, ryby oceaniczne, wątróbka drobiowa, marchewka, ziemniaki, brązowy ryż, olej słonecznikowy, guma warzywna, chlorek potasu, suszone drożdże browarniane, węglan wapnia, witamina A w postaci kwasowej, suplement witaminy D3, suplement witaminy E, kwas askorbinowy* (źródło witaminy C), suplement niacyny, kwas pantotenowy, suplement ryboflawiny, jednoazotan tiaminy, wodorochlorek pirydoksyny, witamina B12, biotyna, kwas foliowy, proteinian cynku, proteinian żelaza, proteinian manganu, proteinian miedzi, jodek wapnia i selenit sodu.

eeee, tylko co to jest guma warzywna? :lol:

Posted

dziwny skladnik ? i

mowiac szczerze dziwny sklad jak na karme premium.

najszczesiej spotyka sie mieso i koniec, to i tak okolo 80% wody, a tu ziemniaki, ryż, guma itd:crazyeye:

Posted

ja akurat nie chce karmić psa tylko mięsem. Ryż i ziemniaki? Oba składniki jak najbardziej mogę znaleźć się w psiej diecie. A gdzie te konserwanty? Te składniki końcowe? A czy to nie są źródła określonych minerałów?
[SIZE=2][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][B]Minerały:[/B] proteiniany żelaza, cynku, manganu, kobaltu, miedzi - to było w składzie Acany podane[/FONT][/SIZE]

Posted

Na puszce napisane jest że nie zawiera konserwantów. Ale to dla mnie też dziwne bo puszka o konserwa! :lol: Ale moze jest jakoś inaczej utrwalana. Pasteryzacja...? Podobno puszka jest gotowana z zawartością w toku produkcji.

Posted

[quote name='yamayka']Na puszce napisane jest że nie zawiera konserwantów. Ale to dla mnie też dziwne bo puszka o konserwa! :lol: Ale moze jest jakoś inaczej utrwalana. Pasteryzacja...? Podobno puszka jest gotowana z zawartością w toku produkcji.[/QUOTE]

no wlasnie o to mi chodzilo ;)

• 3 months later...
  • 3 months later...