Acros Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Witam. Mam prosbe, pomozcie. Niedlugo dolaczy do mojej rodziny szczeniak ON . Hodowca polecil mi sucha karme Solid Gold Wolfcub Large Breed Puppy, ktora sam karmi szczeniaki. Nic nie wiem na jej temat, czy jest dobra? Czy bedzie odpowiednia dla rozwoju szczeniaka ON? Quote
ayshe Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 kazdy ma wlasny sposob zywienia psow;).ja lubie solid golda ale nigdy na nim nie trzymalam szczneiat bo wole innego rodzaju zywienie onow. Quote
Acros Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 ale czy jest to karma dobra np. porownywalna z karmami purina, eukanuba, canis itp.? bo niewiele informacji jest o niej na polskich stronach internetu.... Quote
ayshe Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 solid gold jest ok. canis nie nadaje sie do karmienia.eukanuba i rc nei nadaja sie do karmienia nimi onow.troche przedobvrzone sa a onki to minimalistycznie powinny byc karmione zeby nie przyspieszac wzrostu.onek powienien rosnac powolutku -to nie molos. purina pro plan athletic jest ok.byle nie za dlugo i nie za czesto.czyli worek i przerwa. Quote
Acros Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 Dzieki sliczne za odpowiedz :multi: Pozdrawiam!!! Quote
moon_light Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 [quote name='ayshe'].onek powienien rosnac powolutku -to nie molos.[/quote] molos tez powolutkuuu, bardzo woooolno i dluuugo :) chyba to jeszcze wazniejsze u molosa niz u ona;) Quote
ayshe Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 ale wzrost lub waga nei ta i inaczej rosna te psy.onek nie ma wzrostu docelowego doga.;).za to szybkio wzrost u onka =duuuzo wizyt u weta jak onek bedize dojrzalym psem.onki wyjatkowo zle znosza karmy z gatunkow"wypasionych".;).za szybko rosna te kosci ktore powinny miec czas na wzrost.za bardzo wyrostki kolczyste a to klopoty z kregoslupem murowane.onek to pies ktory powinien byc trzymany rozsadnie-nei ma wymagan molosa-a juz napewno nei doga.do tego wzrost onka konczy sie szybciej niz wzrost powiedzmy doga a roznicowanie rozwoju kosci dlugich i krotkich jest w przypadku onka baaardzo istotne. Quote
Recommended Posts